2020-06-19

Patriarchas Ir Prezidentas


J. Basanavičiaus
gatvė, Utena (nuotraukoj Varna, Bulgarija).

Kalbasi tėvas su sūnum:

– Tėveli, ar užaugęs galėsiu daryti viską, neklausdamas mamos leidimo?

– Taip, sūneli.

– O kada tu, tėveli, užaugsi?

:))


1000 Lietuvių




Apklausta 1000

10 tūkstančių žingsnelių


Omega po 50 metų:)


KeistUoliai










2020-06-18

Ponai ir Ponios Slušniai


Paskutinė Drąsiaus Kedžio ir Deimantės nuotrauka
„Laisvas laikraštis“ paviešino M.Gušausko
parodymus, ir tai yra vienas svarbiausių nusikaltimų prieš Neringą Venckienę įrodymų. Mat N.Venckienė tuo metu ėjo Kauno apygardos teismo teisėjos pareigas, ir turėjo teisėjos imunitetą – be Seimo ar prezidento pritarimo niekas negalėjo įeiti į teisėjos gyvenamąsias patalpas, ar tuo labiau smurtauti prieš teisėją. O policininkas M.Gušauskas teisme prisiekęs pasakojo, kad užpulti ir smurtauti prieš teisėją jam nurodė antstolė Sonata Vaicekauskienė ir tuometis Kauno rajono policijos vyr. komisaras Romas Oželis. Akivaizdu, kad abu valstybės pareigūnai piktnaudžiavo tarnyba, ir dar prieš Garliavos šturmą žinojo, kad Deimantė Kedytė niekur pati su mama neis. Todėl bus būtina naudoti fizine jėgą, t.y. prievartą prieš vaiką, ką kategoriškai uždraudė teismas, nurodęs perduoti vaiką motinai. Dar juokingiau, kad antstolė Vaicekauskienė iš anksto pasirūpino vaikų psichiatro Lino Slušnio pažyma, kad joks smurtas prieš Deimantę Nebus laikomas smurtu. T.y. nusikaltėliai iš anskto žinojo, kad darys nusikaltimą, ir jam pateisinti susigalvojo kažkokią pseudopažymą. Ar pilietis Linas Slušnys turi įgaliojimą leisti mušti vaikus? Kas jam tą įgaliojimą suteikė? Kol kas atrodo, kad bylą nagrinėjančiam Panevėžio apygardos teismui tai neįdomu, nes šis teismas bando bet kokiomis priemonėmis „pašalinti“ „Laisvame laikraštyje“ paveišintus M.Gušausko parodymus. Beje, tas M.Gušausko parodymų garso įrašas buvo gautas ir paviešintas mūsų portale visiškai legaliai, todėl keista, kad Žurnalistų etikos inspektorė grasina žiniasklaidai susidorojimu.

×slušnùs, -i̇̀ (l. słuszny) adj. (4)
1. N, [K] paklusnus, paslaugus.
slušniai̇̃
2. prideramas, tinkamas: Slušnus daiktas ŽCh63.
slušniai̇̃ adv.: Bet Povilui regėjos slušniai, kad jo neimtų su savim Ch1ApD15,38.

Ne, ponai ir ponios slušniai!




Korona „Valdo"



G. Nausėda priminė pastaruoju metu padažnėjusius korupcijos skandalus, kurie „yra neišvengiamas ligos gydymo etapas“. Kalbėdamas apie regionus, jis pabrėžė, kad regionų politika neveikia, dialogas su centrine valdžia silpnas, o centrinės valdžios nepasitikėjimas savivalda aukštas.

G. Nausėda per krizę parėmė 200 eurų vienkartines išmokas pensininkams, inicijavo 120 ir 200 eurų vienkartines išmokas vaikus auginančioms šeimoms, pasiūlė įstatymų projektus, numatančius 50 eurų didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) ir laikinai 5 proc. punktais sumažinti gyventojų pajamų mokestį (GPM) pajamoms, neviršijančioms trijų vidutinių darbo užmokesčių (apie 4 tūkst. eurų).

G. Nausėda: po krizės šalis privalės vėl gyventi pagal pajamas

Gitanas Nausėda Seime skaitė metinį pranešimą

  © Paulius Peleckis / Fotobankas

Tam savo pranešime apie Lietuvos EksTremalų
MŪSŲ VARDU skubiai pasiskolintus ir NEVIEŠAI SKIRSTOMUS/ĮSISAVINAMUS 5 MILIJARDUS EURŲ JIS NEKALBĖJO.

Juk KoronaKrizė - viskas galima:)

O „pagal pajamas" - ar po 150 metų gyvensim, Prezidente?
Pasaulio bankas: pandemija stumia pasaulio ekonomiką į giliausią nuosmukį per 150 metų.

Ar Kinija PaDės Trump'ui?


Žiū:

„Man labai sunku nurodyti kokį nors reikšmingą Trumpo sprendimą mano darbo Baltuosiuose rūmuose metu, kuris nebūtų grįstas išskaičiavimais dėl perrinkimo“, – rašo J. Boltonas apie prezidentą, kuriam gruodį buvo surengta apkalta dėl spaudimo Ukrainai pateikti kompromituojančios medžiagos apie jo varžovą šių metų rinkimuose demokratą Joe Bideną.

Per pernai birželį vykusį svarbų D. Trumpo ir Xi Jinpingo susitikimą Jungtinių Valstijų vadovas „stulbinamai nusuko pokalbį į JAV prezidento rinkimus, užsimindamas apie Kinijos ekonominius pajėgumus paveikti vykstančias kampanijas, maldaudamas Xi užtikrinti, jog jis laimės“, savo knygoje tvirtina buvęs amerikiečių lyderio patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.
Primena kai ką...


Gyviau, gyviau, 


2020-06-17

Mūsų KoronaPsichiAtrui Ir KoronaPremjerui


Jei dar nepamiršom, jiedu tebėr ne tik Lietuvos COVID-19 EksTremalai,
bet ir Lietuvos Respublikos Premjeras beigi Sveikatos apsaugos Ministras!

Tenka sutikti su tuo, kad ne šiaip sau šios COVID-19 „feikinės pandemijos" metu  Lietuvoje su visais jų „prirašymais" mirusiųjų nuo KoronaViruso KELISSYK MAŽIAU NEGU SAVIŽUDIŲ?

Taigi - klausimas PsichiAtrui - KODĖL?

O EksPolicininko Ministrų Kabinetui galvosūkis: KODĖL LIETUVOJE SAVIŽUDŽIŲ VYRŲ/MOTERŲ SANTYKIS 7/1?

Juk irgi ne šiaip sau, tiesa?

O kad mūsų PARSIDAVĖLIŠKAI VALDŽIAI
(na, iš „ištekančių/nutekančių" užsieniuosna merginų - ką bepaimsi:)) būtų lengviau galvot (negi visai galvų neturi?) - papildoma info:


My Woman From Myanmar


Anokia paslaptis - esam tarp pasaulio savižudžių lyderių.

4. Lithuania:
Anksčiau kažkodėl nekreipiau dėmesio į šit ką:

Male: Female ratio 7,09

Pagal šį rodiklį lietuviai vyrai - antri pasauly.

7-iems savižudžiams lietuviams - viena tokio paties likimo moteris.

Tikri vyrai mūrai!


Tegaliu pridurt, kad - išties, daugelis Lietuvos vyrų „po antrosios pusės padu".

Ypač dabar - „seksualinio priekabiavimo", „seksizmo" ir kitokių mass media „užkurtų" ir puoselėjamų baubų feministiniais laikais.

Lygiai tokia pati antroji vieta antrajame to paties sąrašo gale, pagal tą patį vyrų/moterų santykį:

102. Myanmar:

Male: Female ratio 0,64
Na, joms gal nebūtinas toks ilgas kaklas?


Kentlerio ProJektas


2020-06-17 12:15
Vadinamasis „Kentlerio projektas“ Vakarų Berlyne reguliariai paskirdavo benamius su pedofilais vyrais, manant, kad jie bus tobuli globėjai. Neseniai atliktas tyrimas atskleidė, kad šis „projektas“ tęsėsi ne vieną dešimtmetį.

Portalo DW duomenimis, praėjusio amžiaus 8 dešimtmetyje psichologijos profesorius Helmutas Kentleris pradėjo savo „eksperimentą“. Benamiai Vakarų Berlyno vaikai buvo specialiai apgyvendinami su pedofilais vyrais. H. Kentlerio teigimu, būtent šie vyrai gali būti ypač rūpestingi įtėviai.

Hildesheimo universitete atliktas tyrimas nustatė, kad Berlyno valdžia leido šiam eksperimentui tęstis beveik 30 metų. Pedofilai net gaudavo reguliarią rūpybos pašalpą.

2008 m. miręs H. Kentleris buvo vadovaujantis asmuo Berlyno švietimo tyrimų centre. Jis buvo įsitikinęs, kad seksualinis kontaktas tarp suaugusių ir vaikų yra nekenksmingas.

Berlyno vaikų rūpybos institucijos ir miesto reikalus tvarkantis Senatas ignoravo šį šlykštų eksperimentą arba net tiesiogiai jam pritardavo.
Berlyno valdžia 30 metų leido apgyvendinti benamius vaikus su pedofilais
Riteriški kryžiuočiai...

1326 m. vasario 10 d. lietuviai susijungė su lenkais ir apiplėšė Mendžižeco (vok. Meseritz) apylinkes. Iki kovo pradžios lietuvių ir lenkų kariuomenė nusiaubė Brandenburgo markgrafystę, tuo pačiu ir Berlyną. Lietuviai netrukdomi parsigabeno didelį grobį. Vien belaisvių buvo apie 6000. Tačiau Lietuvos kariuomenei grįžtant namo, mozūrų, kurie rėmė Vokiečių ordiną, bajoras Andrius Gostas iš pasalų nužudė Dovydą Gardiniškį
Manoma, kad žygyje dalyvavo ir Pilėnų kunigaikštis Margiris.

2020-06-16

Visuotinis „PriTarimas"


Kaip ir dera žydui, palūkaninių pinigų tema, juolab kritika, Noamui Chomskiui - tabu!

Noamas Chomskis: 10 gudrių triukų, kurių pagalba valdomi žmonės
2019-01-20
Noamas Chomskis (Noam Chomsky) yra JAV Mokslų akademijos narys, dėsto Masačusetso technologijos universitete, lingvistikos ir filosofijos departamente. Tai profesorius, kalbotyroje padaręs revoliucinį proveržį, filosofas, psichologas, politinis aktyvistas, kovotojas prieš pasaulinį smurtą.

Noamas Chomskis sudarė sąrašą iš 10 metodų, kaip manipuliuoti žmogaus sąmoningumu, kuriuos naudoja politikai, valdžios institucijos ir žiniasklaida visame pasaulyje. Šiuo sąrašu jis atskleidžia realius „visuomenės sutikimo“ formavimo mechanizmus, aiškina, kaip gyventojų tarpe formuojamas visuotinis „pritarimas“

Paskaitykite ir patys viską suprasite.

1. Dėmesio nukreipimas.

Pagrindinis socialinio valdymo elementas yra nukreipti žmonių dėmesį nuo svarbių problemų ir politinių bei ekonominių sprendimų, nuolat užpildant informacinę erdvę nereikšmingais pranešimais.
Šiuo atveju labai svarbu, kad dėmesys būtų nukreiptas ir taip užkertamas kelias piliečiams gauti svarbių žinių šiuolaikinių filosofinių krypčių, pažangaus mokslo, ekonomikos, psichologijos, neurobiologijos ir kibernetikos srityse.

Vietoj to, informacinė erdvė yra užpildoma sporto, šou verslo, mistikos ir kitomis naujienomis, paremtomis žmogaus instinktais, pradedant nuo erotikos ir baigiant kieta pornografija bei banaliomis kasdieninėmis muilo scenomis ir abejotinais greito ir lengvo praturtėjimo būdais.

2. Problema – reakcija – sprendimas.

Dirbtinai sukuriama problema – tam tikra „situacija“, kad būtų sukelta tam tikra reakcija tarp gyventojų, kad jie patys pareikalautų imtis priemonių, reikalingų valdančiajam sluoksniui.
Pavyzdžiui, imama eskaluoti smurto miestuose, šeimose, prieš vaikus tema tam, kad piliečiai galėtų reikalauti priimti įstatymus, kuriais būtų sustiprintos saugumo priemonės ir vykdoma politika, pažeidžianti pilietines laisves.

Arba sukeliama tam tikra ekonominė, teroristinė ar technologinė krizė* tam, kad priversti žmones galvoti apie priemones jų likvidavimui, net jei tos priemonės pažeidžia jų socialinės teises, kaip „būtinas blogis“. Bet jūs turite suprasti, kad krizės pačios savaime negimsta.

3. Palaipsninis priemonių diegimas.

Norint, kad būtų priimta kokia nors nepopuliari priemonė, pakanka ją diegti palaipsniui, diena iš dienos, metai iš metų. Kaip tik tokiu būdu buvo primestos iš esmės naujos socialinės ir ekonominės sąlygos (neoliberalizmas) 80-aisiais ir 90-taisias praėjusio amžiaus metais.

Diena iš dienos buvo vykdomas valstybės funkcijų mažinimas, privatizavcija, netikrumas, nestabilumas, masinis nedarbas, darbo užmokestis, kuris nebesuteikia oraus pragyvenimo. Jei visa tai būtų įvykę tuo pačiu metu, greičiausiai būtų kilusi revoliucija.

4. Vykdymo atidėjimas.

Kitas būdas prastumti nepopuliarų sprendimą yra jį pristatyti kaip „skausmingą ir neišvengiamą“ ir gauti piliečių sutikimą dėl jos įgyvendinimo ateityje. Daug lengviau sutikti, kad kažkas nelabai malonaus nutiks ateityje, nei dabar.

Pirma, nes tai nebus daroma čia ir dabar. Antra, dėl to, kad dauguma žmonių yra linkę puoselėti naivias viltis, kad „rytoj viskas pasikeis į gerą“ ir kad bus išvengta tų priemonių, apie kurias dabar kalbama. Tai suteikia piliečiams daugiau laiko priprasti prie pokyčių idėjos ir nuolankiai juos priimti, kai ateina laikas.

5. Žmonių infantilizacija, bendravimas su jais kaip su mažais vaikais.

Dauguma plačiajai visuomenei skirtų propagandinių kalbų naudoja tokius argumentus, simbolius, žodžius ir intonaciją, tarsi būtų bendraujama su atsilikusio vystymosi mokyklinio amžiaus vaikais arba psichiškai neįgaliais asmenimis.

Kuo labiau kažkas bando suklaidinti klausytoją, tuo daugiau jis naudoja infantilius posakius. Kodėl?
Jei kas nors kreipiasi į asmenį taip, tarsi šiam būtų 12 metų*, tai įtaigumo dėka yra didelė tikimybė, kad ir atsakymas bus gaunamas atitinkamai be jokio kritinio mastymo, kas yra būdinga vaikams**.

6. Emocijų sukėlimas.

Emocinis poveikis yra klasikinis neuro-lingvistinio programavimo metodas, kuriuo siekiama užkirsti kelią žmonių gebėjimui racionaliai analizuoti ir apskritai kritiškai mąstyti apie tai, kas vyksta.

Kita vertus, emocinio faktoriaus naudojimas atveria duris į pasąmonę ir leidžia ten diegti mintis, troškimus, baimes, nerimą, prievartą ar pageidaujamo elgesio modelius. Nuolatinės kalbos apie tai, koks yra baisus terorizmas, kokia nesąžininga vyriausybė, kaip kenčia alkani ir pažeminti žmonės, palieka „už kadro“ tikrąsias viso to blogio priežastis. Emocijos yra logikos priešas***.

7. Gyventojų debilizacija, vidutinybių ugdymas.

Svarbi strategija yra pasiekti, kad žmonės nesugebėtų suprasti metodų ir būdų, naudojamų jų kontrolei bei valdymui.

Žemesnėms socialinėms klasėms teikiamo švietimo kokybė turėtų būti kuo prastesnė, kad neišmanymas, kuris atskiria žemesnes socialines klases nuo aukštesnių klasių, išliktų tokiame lygyje kurio žemesnės klasės nesugebėtų peržengti ir įveikti.

8. Paviršutiniškumo pavertimas madingu.

Valdžia siekia išplatinti idėją, kad yra madinga būti kvailu, vulgariu ir neišsilavinusiu. Šis metodas yra neatsiejamas nuo ankstesnio metodo, nes viskas šiuolaikiniame pasaulyje yra vidutiniška bet kokioje socialinėje srityje – pradedant religija ir mokslu, baigiant menu ir politika.

Skandalai, geltonoji spauda, raganavimas ir magija, abejotinas humoras ir populistiniai veiksmai yra naudojami siekiant vieno tikslo: užkirsti kelią žmonėms, kad jie negalėtų išplėsti savo sąmonės ir pamatyti bei suvokti, kas iš tiesų vyksta.

9. Kaltės jausmo stiprinimas.

Kitas uždavinys yra priversti asmenį tikėti, kad tik jis yra kaltas dėl savo nesėkmių, atsirandančių dėl jo protinių sugebėjimų, žinių ar pastangų stokos.

Dėl to, vietoj to, kad maištų prieš ekonominę sistemą, žmogus pradeda save naikinti, kaltina save už viską, kas sukelia depresiją, ir, tai, be kitų dalykų, sukelia neveiklumą. O neveiklus ir svaigraužoje paskendę žmogus tikrai nebus pasirengęs revoliucijai.

10. Puikus žmogiškosios prigimties išmanymas.

Per pastaruosius 50 metų mokslo raidos pažanga lėmė vis didesnį atotrūkį tarp paprastų žmonių žinių ir informacijos,kurią valdo ir naudoja valdančiosios klasės.

Biologijos, neurobiologijos ir taikomosios psichologijos dėka sistema gavo žinias tiek apie žmogaus fiziologiją, tiek apie jo psichiką. Sistema sugebėjo daugiau sužinoti apie paprastą žmogų, nei jis pats žino apie save.

Tai reiškia, kad daugeliu atvejų sistema turi daugiau galios ir valdo žmones geriau, nei jie patys save gali suvaldyti.

Noamas Chomsky'is yra kairiųjų politinių pažiūrų. Vakarų šalyse jis pagarsėjęs dėl savo griežtos JAV politikos kritikos. Naom Chomsky'is yra žinomas ir kaip politinis aktyvistas, atvirai reiškiantis nuomonę apie politinius įvykius JAV ir pasaulyje. Pasak mokslininko, jo pažiūros yra nepatogios įtakingiesiems, dėl šios priežasties jis laikomas JAV politiniu disidentu.

* COVID-19 „Pandemija" (E.P.)

** Vaikas, nelankęs "School"
ir lankęs ją (12 m.) - du skirtingi vaikai. (E.P.)

*** Emocijos, jausmai, norai yra aukštesnės logikos dalis (E.P.)

KonFormizmas Trukdo


Po juodaodžio George'o Floydo nužudymo reaguota spontaniškai ir globaliai: protestuota, kaltinta, reikalauta, klauptasi ir raginta klauptis.
Amerikoje ir Europoje griauti ir niokoti paminklai istorinėms asmenybėms – „rasistams“. Pagrindinėse medijose skubėta smerkti rasizmą ir palaikyti „Black Lives Matter“ judėjimą. Vyravo refleksai, o ne refleksija.

Naujausias pavyzdys, kaip politiškai nekorektiška replika gali kainuoti aukštą postą, susijęs su „Black Lives Matter“: Čikagos universiteto profesorius, autoritetingiausio mokslinio ekonomikos žurnalo „Journal of Political Economy“ vyriausiasis leidėjas vokietis Haraldas Uhligas prieš keletą dienų neteko pastarųjų pareigų, jį reikalaujama atleisti ir iš universiteto.

Mat, savo tviterio paskyroje H. Uhligas paleido ne vieną kritišką repliką „Black Lives Matter“ pusėn, tarkime, ragino juos, užuot protestavus prieš policiją, padėti policijai sutramdyti parduotuves siaubiančius riaušininkus. Pasiknisę mokslininko tviteryje, aktyvistai rado ir senesnių kandžių pastabų „Black Lives Matter“ adresu ir apkaltino vokietį, esą, šis siekia marginalizuoti šį judėjimą, pašiepia jį.

Kitas vokietis ekonomistas, Nortre Dame universiteto Indianoje profesorius Rüdigeris Bachmannas, įvertindamas kolegos likimą, dienraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ iš esmės siūlė baltiesiems autocenzūrą: „Kartais balti vyrai turėtų paprasčiausiai laikyti liežuvį už dantų“.

Šiame sraute išsiskiria dalykiška JAV ekonomikos profesoriaus Glenno Loury analizė, kurią jis išdėstė šveicarų dienraščiui „Neue Züricher Zeitung“ duotame interviu. Mokslininkas neprisijungia prie dominuojančios interpretacijos, rizikuodamas būti apkaltintas rasizmu, – nors pats yra juodaodis!

Maištus prieš policijos prievartą ilgametis Harvardo universiteto profesorius laiko iškreipto problemos pateikimo pasekme. „Tuščiomis tezėmis apie rasizmą“ tik nukreipiamas dėmesys nuo afroamerikiečių tikrųjų problemų.

Juodaodžiui profesoriui G. Loury dėl savo kritikos afroamerikiečių adresu grėsmė būti apkaltintam rasizmu nekyla. Be to, kaip pats teigia, jis yra užsigrūdinęs „ne“ sakytojas, tad galimų užsipuolimų, esą, jo kritika gali būti naudinga rasistams, nebijo. Pasak jo, būtent konformizmas ir trukdo įvardinti tikrąsias problemas.






Čečėnai


Prancūzijos Dižono mieste prasiveržė smurtas: šimtai čečėnų susirėmė su vietos nusikaltėlių gaujomis vyriausybė perima situacijos valdymą
Vietos prefektas Bernardas Schmeltzas – aukščiausio rango pareigūnas regione – savo pranešime teigė, kad smurtas Dižone „pasirodė esantis santykių aiškinimosi tarp čečėnų bendruomenės Prancūzijoje ir vietos gyventojų dalis“.

Policijos teigimu, vieno incidento metu apie 50 čečėnų šeštadienio naktį įsiveržė į Gresilles rajoną.

Įvyko susišaudymas, sunkiai sužeistas picerijos savininkas.

Dar daugiau aršiai nusiteikusių žmonių – maždaug 200 – ir vėl įsiveržė į Gresilles sekmadienio vakarą.

Interviu vietos dienraščiui „Le Bien Public“ vyriškis, teigęs, kad yra čečėnas, pasakojo, jog tokiais reidais siekiama atkeršyti už vietinių narkotikų prekeivių užpultą 16-metį.

„Mūsų buvo apie šimtą – žmonės atvyko ne tik iš visos Prancūzijos, bet ir iš Belgijos ir Vokietijos. Mes neturėjome jokių ketinimų apiplėšti miestą ar skriausti žmones“, – tikino vyriškis, kurio vardas nenurodytas.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/world/prancuzijos-dizono-mieste-prasiverze-smurtas-simtai-cecenu-susireme-su-vietos-nusikalteliu-gaujomis.d?id=84544899

Žulikų Klubas


מùlikas (sl.) sm. (3bŠ, NdŽ, KŽ, Dglš, Avl, Brž, Kp, Lg, Sdb, Graž, Pns, Šts, Trkn, -ė sf. (1), žū́likas (1) Krš, Rsn apgavikas, sukčius, vagis, plėšikas: Sakai, anksčiau nebuvo žulikų, – buvo Rk. Vilniun kai važinėjom – tik siuva, tik siuva žulikai̇̃ Švnč. Daugi žulikų̃ yr ZtŽ. Su miesto žulikai̇̃s susidė[jo] OZ66. Kur tu jį sugausi, miesto žùliką Žž. Tokiop žulikóp papuoliau LzŽ. Tokie žulikẽliai užeidavo i plėšdavo Skdv. Jau žuliko žulikesnio nė nereikia LTR.

Štai - ne bet kas, o CŽV savo „Pasaulio Faktų Knygoj" išvardija Žulikus Trilijonais JAV Dolerių prasiskolinusius:
(jie raudonai įrėmintam stulpely)


UAB „Palink" PaLinko


arba AtaTupstas S.Skvernelis:
kvietė tuos, kurie ir nekviesti šeiminkavo:)


Kodėl Saulius nepakviečia mūsų - Viarslininkų/InViastuotojų - į Tikrą Žygį; pvz., Graikijon  nuvykt ir ten, Atėnuose, graikams „Gediminpilį" 
pastatyt?

Nepakviečia, nors iš MarijamPilioPolės pats,
ir ne ubagas.


IKI – nuo 1992 m. Lietuvoje veikiantis prekybos tinklas. Tinklo operatorius – UAB „Palink. Šiuo metu prekybos tinklui „IKI“ Lietuvoje priklauso 233 „Iki“ parduotuvių.[1]

1992 m. trys broliai iš Belgijos – George, Oliveris ir Nicolas Ortizai – atidarė pirmąją naujovišką maisto prekių parduotuvę Vilniuje ir visoje Lietuvoje. 1993 m. Vilniuje, Antakalnio mikrorajone buvo atidaryta pirmoji Lietuvoje šiuolaikiška savitarnos parduotuvė. 2005 m. IKI atidarė pirmąją parduotuvę Latvijoje. 2007 m. pabaigoje paskelbta, kad tinklą iš jo įkūrėjų nupirko Vakarų Europos prekybos tinklų aljansas „Coopernic“.[6] 

2007 m. pabaigoje...


Mat kaip.

Tos krizės proga S.Skvernelio prižiūrimi 
pareigūnai pašaudė,


į saviškius, profesinių sąjungų mitinguotojus,
o „Palink" - palinko: parsidavė didesniems.

Beje, vienas iš brolių Ortizų pasakojo, kad ne iš Belgijos jie, o iš Lotynų Amerikos, o ir baigęs jis buvo Lumumbos Universitetą Maskvoje...

Birželio Burtai Liuksemburgui


2020 metų gegužės 9-ąją Liuksemburgas- prasiskolinęs iki ausų: jo užsienio skola sudaro 6307% BVP, t.y., jis skolingas 63,07 BVP:
Birželio 11-ąją - nebeskolingas:)))

Nuoroda į CŽV knygą:

  1. 101. ^ "The World Factbook"CIA. Central Intelligence Agency. Retrieved 2017-05-07.

O toj CŽV knygoj - štai kas:
Na, kaip nesukčiaus Liuksemburgas, kai turi Aukščiausiausiausiausiąjį Teismą 
EuroKonge;)

Pažiūrėkim į 

AntStoliams Ir Valdžiai


AntStolio AntSpaudas
toks.

AntStolio Vytis labiausiai pasaulyje, lyginant su BVP, prasiskolinusio

7 Luxembourg[note 1]   3,472,282,000,000  31 March 2014  3,696,467   3,443

(3443% BVP!)

nuodėmingojo Liuksemburgo
neliečia, ne...,
tik saviesiems, Lietuvos piliečiams - šmaukšt kalaviju!

Andžėjus pasakoja, kad jei būtų žinojęs, kaip bus sunku atiduoti skolą, nė nebūtų pradėjęs to daryti.

Esą galėjo visą gyvenimą gyventi šešėlyje. 

„Aš tikrai norėjau atiduoti skolą, bet negalėjau vien tik oficialiai dirbti dėl antstolių“, – tikino vyras. 

Jis atviras – visuomet turėjo du darbus: legalų ir nelegalų. Iš pastarojo uždarbio pragyvendavo, kitas atitekdavo skoloms padengti

„Tarkime, kad aš uždirbau apie tūkstantį litų. Pagal įstatymą, nuo tos sumos, kuri jau virš minimalaus atlyginimo, jie gali nuskaičiuoti 70 proc. Išskaičiuodavo 700 litų, o palikdavo 300. Kaip iš jų išgyventi? Buvau ką tik išėjęs iš kalėjimo, nieko neturėjau. Neturėjau net elementarių kojinių, dantų pastos, žirklučių nagams“, – pasakojo vyras. 

Andžėjus prisiminė, kad buvo ir tokių situacijų, kai antstoliai iš jo sąskaitos pasisavindavo ir visą atlyginimą, nepalikdami nė vieno lito.

„Kartą išskaičiavo visą tūkstantį, todėl turėjau įrodyti, kad jie to negalėjo padaryti. Procesas toks: turiu eiti į banką, kad gaučiau išrašą, kas iš manęs išskaičiavo pinigus, tada – pas buhalterę, kad ji parašytų pažymą, kad dirbu, kad gaunu atlyginimą, tada keliauju pas antstolius ir jie man grąžina dalį pinigų. Grubiai – pusę. Tačiau kažkokiu būdu įvyko taip, kad kai grąžino tą pusę, tas pats antstolis, tik į kitą sąskaitą, išsiskaičiavo dar pusę tos grąžintos sumos. Vėl darau tuos pačius veiksmus: einu į banką, pas buhalterę, pas antstolius. Grąžina ir vėl tik pusę tos paimtos sumos. Ir vos tik pinigai įkrenta į sąskaitą, kitas antstolis nuskaičiuoja dar pusę. Tąkart iš viso atlyginimo man liko vos 125 litai, – skaičiavo vyras. – Bet viskas vyko pagal įstatymus.

Skolos grąžinimas užtruko daugiau nei penkerius metus. 

Per šį laiką buvo pakeista ir skolų išskaičiavimo tvarka, kuri, anot Andžėjaus, tapo tik dar sunkesnė. 

„Paskutiniais metais atlyginimą turėdavau atsiimti banke. Nuėjus į banką jie siųsdavo užklausą antstoliams, kiek atlyginimo man gali atiduoti , – vardijo vyras. – O kaip dirbti? Turi eiti į banką, ten pralauki valandą ar pusantros, o juk bankas dirba nuo 8 iki 17 val. 

Koks darbdavys nori tokio darbuotojo?“

P.S. O viskas prasidėjo nuo tėvų skyrybų.

Kanapinis Liuksemburgas


Liuksemburgas siekia tapti pirmąja Europos šalimi, visapusiškai įteisinusia rekreacines kanapes. Ne Olandija ar Vokietija, ne Čekija ar Ispanija, o Liuksemburgas! Europos nykštukas, turintis kiek mažiau nei 600 000 gyventojų.

Daug šalių įteisina kanapes medicininiam naudojimui, bet Liuksemburgo tikslas yra pramoginis naudojimas. Ministras Pirmininkas Etienne Schneider kartu su teisingumo ministru rudenį pateiks projektą valdančiąjai tarybai. Jei projektas bus patvirtintas, tai prasidės teisiniai procesai, kurie įteisins kanapių vartojimą, gamybą ir platinimą Liuksemburgo teritorijoje. Ministras neabejoja, kad įstatymai bus patvirtinti, nes dauguma tam pritaria. Tai gali užtrukti apie porą metų, kol visas modelis bus pritaikytas ir kanapių prekyba pradės vykti pilnu tempu.

Europos nykštukas, turintis didžiausią pasaulyje užsienio skolą lyginant su BVP:

Kokie „išradingi":

PRISIDIRBO SKOLŲ BE PROTO - DABAR KETINA APSIRŪKYTI:))))))))))

Rekreacija - (lot. recreatio - pasveikimas, jėgų atgavimas; sk. rekre/acija): 1. med. pasveikimas; 2. poilsis, pramoga.

creatio...
Kokia naujiena:

Dvi „Maximos" COVID-19 PaVidalu


„Vilniaus prekyba“ yra vertingiausia Lietuvos įmonė, kurios vertė, pasak finansų analitikų, siekia 2,5 milijardo eurų.

Ją (labiau žinomą „Maximos" vardu) 30 metų visa Lietuva „kūrė":)

2*2,5 = 5 (milijardai, eurų)

5 milijardus eurų Lietuvos (mūsų) vardu pasiskolino Vyriausybė „kovai su COVID-19" EksTremaliosios Situacijos sąlygomis, kai, esą, viešumo tų 5 Milijardų eurų  (40% Lietuvos biudžeto) skirstymo/įsisavinimo reikaluose N E B E R E I K I A. 

2020-06-15

Thermal Fishing


Thermal Fishing Costume
„Thermo Fisher Scientific“ yra didžiausia pasaulio kompanija, siūlanti produktus ir paslaugas mokslui. Kompanijos misija – padėti klientams kurti sveikesnį, švaresnį ir saugesnį pasaulį. „Thermo Fisher Scientific“ klientai – farmacijos ir biotechnologijos įmonės, ligoninių ir klinikų diagnostikos laboratorijos, universitetai, mokslo institutai ir valstybinės agentūros, aplinkos ir procesų kontrolės institucijos. Šiuo metu „Thermo Fisher Scientific“ dirba 50 tūkst. darbuotojų, metinės pajamos – 17 mlrd. JAV dolerių.

Kompanijos padalinys Vilniuje – UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ kuria, gamina ir pasaulio rinkose platina produktus gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai. Produktai yra plačiai naudojami visame pasaulyje tiriant genų sandarą, raišką ir įvairovę, kuriant naujus įgimtų, paveldimų ir užkrečiamųjų ligų diagnostikos metodus.

„Thermo Fisher Scientific Baltics“ dirba daugiau kaip 600 aukštos kvalifikacijos specialistų. Bendrovės Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centre dirba beveik 100 mokslininkų ir tyrėjų. Tai – vienas iš didžiausias privačių mokslinių tyrimų centrų Baltijos regione.

Lietuvos bendrovė „Thermo Fisher Scientific“ dalimi tapo 2010 m., JAV kompanijai įsigijus tarptautinį holdingą „Fermentas International“.

EksDjukuoja Geriausiai...

Thermo Costumes COVID-19
Biotechnologas paaiškino, 
kaip nustatomas koronavirusas ir kodėl reagentų gamyba Lietuvoje gali užtrukti