2021-01-23

Tik Tiek

 

TikTok, 

known in China as Douyin 

(Chinese抖音pinyinDǒuyīn), is a video-sharing social networking service owned by Chinese company ByteDance.[4] The social media platform is used to make a variety of short-form videos, from genres like dance, comedy, and education, that have a duration from three seconds to one minute (three minutes for some users).[5][6] TikTok is an international version of Douyin, which was originally released in the Chinese market in September 2016.[7] Later, TikTok was launched in 2017 for iOS and Android in most markets outside of mainland China; however, it only became available worldwide after merging with another Chinese social media service, Musical.ly, on August 2, 2018.

TikTok and Douyin have almost the same user interface but no access to each other's content. Their servers are each based in the market where the respective app is available.[8] The two products are similar, but features are not identical. 

Вирусные песни

21 сентября было сообщено, что в рамках сделки TikTok создаёт новую компанию с американской юрисдикцией и штаб-квартирой в США под названием TikTok Global, которая будет отвечать за предоставление всех услуг TikTok пользователям в Соединенных Штатах и большинству пользователей в других странах мира. Большинство акций новой компании будет принадлежать американским инвесторам (включая компании Oracle и Walmart)[72]. А совладелец новой структуры, компания Oracle, станет поставщиком технологий облачной обработки данных для сервиса TikTok в целом[73].

После этого Министерство торговли США на неделю отложил вступление в силу запрета на скачивание TikTok, который должен был стартовать с 20 сентября[74].

Russians Use TikTok In Social-Media Surge Of Support For Navalny

Videos supporting jailed Russian opposition leader Aleksei Navalny are receiving millions of views on TikTok, while other social-media platforms are also seeing a strong uptick in pro-Navalny content, including posts by popular celebrities. Interest has spiked since Navalny's arrest on January 17 and his release of a documentary about a palace allegedly owned by Russian President Vladimir Putin. Many posts are promoting protests planned for January 23 and call for Navalny's release, despite an unprecedented crackdown by security forces on leading opposition figures.

Šiandien:

https://twitter.com/i/status/1352928267402149889

O kur gi mūsų nepilnamečiai?

Štai dvi:


Tik Tak....











Joe Biden in Moscow


1979:


1988:


 

German Courts

 




2021-01-22

Black Lives

 

Nepamiršom?

Pernelyg „neatvėskim":


Demokratų kontroliuojamas JAV Kongresas lengvai priėmė teisės aktą, leidžiantį patvirtinti dimisijos generolą Lloydą Austiną naujuoju gynybos sekretoriumi prezidento Joe Bideno  administracijoje, atmetęs nuogąstavimus, kad nuo jo pasitraukimo iš kariuomenės dar nėra praėję septyneri metai (kad „atvėstų"), kaip numato įstatymai.

Senatas ketvirtadienį 69 balais prieš 27 priėmė ir perdavė prezidentui pasirašyti teisės aktą, kad Ll. Ostinui nebūtų taikoma septynerių metų „atvėsimo“ taisyklė, turinti apsaugoti JAV civilines tarnybas nuo kariškių užvaldymo.

:))
Juodaodžiui profesoriui G. Loury dėl savo kritikos afroamerikiečių adresu grėsmė būti apkaltintam rasizmu nekyla. Be to, kaip pats teigia, jis yra užsigrūdinęs „ne“ sakytojas, tad galimų užsipuolimų, esą, jo kritika gali būti naudinga rasistams, nebijo. Pasak jo, būtent konformizmas ir trukdo įvardinti tikrąsias problemas.


LIDL & COVID-19

 O ką?


Kas NeValgo Kiaulienos?

 




Mįslė: 

- Kas nevalgo kiaulienos?

(siksvonamoR.A)

2012: Lobistas Andrius recidyvistą Petrą mokė anglų kalbos.
Lobistas Andrius dabar yra Lietuvos verslo konfederacijos 
prezidentas (nuotraukoj senasis, tik ką paleistas laisvėn).




2021-01-21

.... 21.2121212121...

 

Dabar 21-mo amžiaus 21-mų metų 21-mos paros 21-os valandos 21-os minutės 21-os sekundės ...

 

Didžiausias bitkoinų kiekis 21-as mln.


Koks nestabilus doleris:)




21 21: BasisBibel

 Ab Dem 21 Januar 21: BasisBibel

BasisBibel. 

Das Neue Testament und die Psalmen, 2012 BasisBibel.
Auslese (40 zentrale Texte aus AT und NT), 2015 


Die BasisBibel ist eine neue Bibelübersetzung in zeitgemäßem Deutsch. Sie zeichnet sich in besonderer Weise durch ihre Verständlichkeit und Zuverlässigkeit aus. Kurze Sätze, eine klare und prägnante Sprache und ihr einzigartiges Design innen und außen sind die Markenzeichen der BasisBibel. Zusätzliche Erklärungen von Begriffen und Sachverhalten, deren Kenntnis nicht vorausgesetzt werden kann, erleichtern das Verständnis der biblischen Texte. Und auch das farbenfrohe Design macht deutlich: Die BasisBibel ist anders als die anderen!

Trumpi sakiniai, priimtini ir suprantami Twitter'io ir Messenger'io kartai -

„BasisBibel“ prekės ženklai.:))

COVID-19 Vakcinų Gamintojo Gaisras

 



Kai Žiūri Krepšinį...

 



US In 10 Years

 









2021-01-20

AfroAmerika


Galinga mažutė:

Mados ekspertė JAV viceprezidentės aprangoje įžvelgė reikšmingų detalių: tai galinga žinutė  

Kristina Solomnikova 2021 m. sausio 20 d. 19:48

Trečiadienio vakarą JAV viceprezidente prisaikdinta Kamala Harris – sektinas pavyzdys, kaip savo įvaizdžiu pasiųsti stiprią žinutę ne tik savo šaliai, bet ir visam pasauliui. Mados ekspertė Marija Palaikytė 

sako, kad aukščiausio rango politikės apranga – kur kas daugiau nei tiesiog mados reikalas.

Anot M. Palaikytės, naujosios viceprezidentės aprangos pasirinkimas yra savitas devizas, ypač šiuo laikmečiu, kai drabužis tampa įrankiu simboliškai pabrėžti pamatines idėjas ir vertybes.

Prisiekdama tarnauti JAV, nauja viceprezidentė vilkėjo Christopherio Johno Rogerso 

ir Sergio Hudsono

 kurtus apdarus. Abu ne pirmo ryškumo dizaineriai – afroamerikiečiai. Ch. J. Rogersas yra atvykėlis iš Baton Ružo, dabar gyvenantis Niujorke. S. Hudsonas yra iš Pietų Kalifornijos.






Socialinis Burbulas


Štai:

Argi galima šitaip kalbėti/rašyti?

Įsiskaitykit.
Ministrų kabinetas sutarė ir dėl siūlymo nuo sausio 21 dienos įteisinti vadinamuosius „socialinius burbulus“, sudarant galimybę bendrauti dviem šeimoms ar namų ūkiams, kai juos sudaro ne daugiau nei vienas asmuo arba jei šeimoje yra neįgalus nepilnametis ar priežiūros dėl neįgalumo reikalaujantis suaugęs asmuo. 

„Atsižvelgiant į tai, kad karantino metu yra daug vienišų, neįgalių asmenų, kurie patiria didesnį stresą, pagal ekspertų patarimus, siekiama suteikti emocinę ir praktinę pagalbą tokiems asmenims. 

Yra siūloma leisti dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių artimus kontaktus, jeigu viename iš jų yra ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo ar jo nepilnamečiai vaikai, įvaikiai, globotiniai arba nuolatinės priežiūros reikalaujantys asmenys“, – dar prieš priimant sprendimą jį pristatė ministras A.Dulkys.

Tiesa, siekiant sumažinti galimas užsikrėtimo COVID-19 infekcija rizikas, tokiems artimus kontaktus turintiems šeimų ar namų ūkio nariams draudžiama turėti artimus kontaktus su kitais asmenimis.

:((
?













2021-01-19

Taurumas

 

Taurė.

Žodis „taurusis" iš antraštės pradingo:

Ukmergės rajone sulaikyti keturi neteisėtai nušautą TAURIOJO elnio 

(kur alfa.lt diurnalistai APSNIGTOJ ŠALČIO SUSPAUSTOJ LIETUVOJ ŽALIOS ŽOLĖS TAURIAJAM ELNIUI BE GALVOS fotografuoti rado?)

patiną gabenę vyrai, tarp kurių – advokatas, policijos pareigūnas, antradienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Pasak departamento, keturi vyrai nesilaikydami karantino reikalavimų važiavo vienu automobiliu, o apie aplinkosaugininkų reidą juos perspėjo policijos ekipažas.

Pažeidimą Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė sausio viduryje vykdydami medžioklės kontrolės reidą Ukmergės rajone.

Aplinkosaugininkams atvykus į numatomą patikrinti teritoriją ir išvažiavus iš miško, jų automobilį sustabdė policijos ekipažas.

„Nors taip pasitaiko dažnai, šį kartą buvo keisčiau, nes po patikrinimo policijos pareigūnai apsisuko ir grįžo atgal“, – rašoma departamento pranešime.

Netrukus pareigūnai pamatė dar vieną atvažiuojantį automobilį, kurį sustabdžius paaiškėjo, kad juo, nesilaikydami karantino reikalavimų važiuoja keturi asmenys.

Du iš jų – tą vakarą medžioję Ukmergės rajono medžiotojų klubo „Lėnas“ nariai, kiti du asmenys – Ukmergės rajono policijos pareigūnas E. B. ir Vilniuje gyvenantis advokatas L. J.

Automobiliu važiavę vyrai neslėpė, kad apie aplinkosaugininkų reidą juos informavo policijos ekipažas.

Patikrinus automobilio bagažinę joje buvo rastas neteisėtai sumedžiotas tauriojo elnio patinas. Nušautas gyvūnas nebuvo užregistruotas medžioklės lape, o pareigūnams susisiekus su klubo pirmininku paaiškėjo, kad šiame medžioklės plote limitas jau buvo išnaudotas gruodžio pradžioje, apie tai informuoti visi klubo nariai.

„Medžiojant nesilaikyta ne tik medžioklės taisyklių, bet ir medžioklės etikos, nes žvėris pribaigtas artimu šūviu į galvą, nekreipiant dėmesio, kad trofėjus bus sugadintas“, – teigia aplinkosaugininkai.

Visiems keturiems asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl neteisėtai sumedžioto ŽVĖRIES 


gabenimo, baudos už šį nusižengimą gali siekti iki 1,8 tūkst. eurų.

ŽVĖRĮ nušovusiam vyrui už tai gresia bauda iki 1,8 tūkst. eurų ir teisės medžioti atėmimas iki penkerių metų. Jis taip pat turės atlyginti per 6,1 tūkst. eurų žalą gamtai, iš jo paimtas graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu.

Konfiskuotas ir visureigis, kuriuo buvo gabenamas elnias.

Dėl nuobaudų dydžio ir ginklų bei automobilio konfiskavimo spręs Vilniaus regiono apylinkės teismas.

Aplinkosaugininkai taip pat perdavė policijai duomenis apie karantino reikalavimų pažeidimus bei kreipėsi į Policijos departamento Imuniteto tarnybą dėl galbūt neteisėtų pareigūnų veiksmų. 

O KUR TV3, KUR LNK?



Na, ne policininkas aš, ne advokatas...

Šia proga:

Žiaurus Elgesys Su Žmonėmis


- tik perrašiau  


LIETUVOS RESPUBLIKOS GYVŪNŲ GEROVĖS IR APSAUGOS ĮSTATYMĄ...


Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str.


taurùmas sm. (2) Rtr, Š, DŽ, NdŽ, 

1.  taurus 1: Stengiaus visaip jų taurumą ir sveikatą auginti ir tvirtinti Vd. Tėvui atrodė, kad ir iš motinos sūnus paveldėjęs kas geriausia – jos taurumą, jos atvirą, tiesą mylinčią sielą A.Vencl.
ǁ
 27 Žmonių poelgiai, veiksmai ir darbai laikomi didingais, kai jie išsiskiria savo išimtine visuomenine svarba, taurumu, kilnumu, drąsumu, pasišventimu LTEIII37. Tikėjimas žmogumi, jo darbu, širdies taurumu ir minties šviesa kiekvienam rašytojui yra įkvėpimo šaltinis J.Gruš.
2.  taurus 4: Geriausiuose dirbiniuose išsaugoma natūrali gintaro gabalėlių forma, spalva, blizgesys, išryškinamas medžiagos taurumas ir grožis MLTEIII461.

Elnias Devyniaragis atabėga





Tiesiai Šviesiai

 





Žiaurus Elgesys Su Žmonėmis II

Tiesiog pakartoju:

LIETUVOS RESPUBLIKOS GYVŪNŲ GEROVĖS IR APSAUGOS ĮSTATYMAS


4 straipsnis. Žiaurus elgesys su žmonėmis ir jų kankinimas:

1. Draudžiama žiauriai elgtis su žmonėmis ir juos kankinti, bet kokiomis priemonėmis tiesiogiai ar netiesiogiai propaguoti ir skatinti žiaurų elgesį su žmonėmis, jų kankinimą, kurstyti smurtą prieš žmones.
2. Žiauriu elgesiu su žmonėmis, jų kankinimu laikomi šie veiksmai:
1) sąmoningas žmonių padarymas bešeimininkiais ar bepriežiūriais;


2) medicininės pagalbos nesuteikimas, kai žmonėms tokia pagalba būtina;

3) žmonių gąsdinimas, sužeidimas ar nužudymas, (išskyrus teisės aktuose numatytus atvejus!!!!!);
4) žmonių naudojimas taikiniams;

5) žmonių kovų ar kovų su žmonėmis organizavimas, žmopnių treniravimas kovoms;
6) homofiliniai veiksmai su žmonėmis;

8) žmonių operavimas jų nenuskausminus, išskyrus teisės aktuose numatytus atvejus;
9) medicininės procedūros, siekiant pakeisti žmonių išvaizdą ar žmonių fiziologines funkcijas (ausų, barzdelių, skiauterių, nosių, uodegų trumpinimas, balso stygų, nagų, sparnų, ilčių pažeidimas ar pašalinimas, plaukelių išpešimas ar pašalinimas kitu būdu ir kt.), pažeidžiant žmonių kūno dalių, minkštųjų audinių ar kaulų struktūrą, išskyrus žmonių KASTRAVIMĄ IR KITUS teisės aktuose numatytus ATVEJUS arba medicinines PROCEDŪRAS, ATLIEKAMAS gydytojo sprendimu DĖL GYVŪNO SVEIKATOS;
10) žmonių galimybes stimuliuojančių medžiagų, didinančių žmonių produktyvumą, darbingumą, sportinius rezultatus, naudojimas, išskyrus teisės aktuose leidžiamų medžiagų naudojimą ar kitus teisės aktuose numatytus atvejus;
11) žmonių sveikatai žalingų ar erzinančių cheminių medžiagų bei kitų priemonių ir įrenginių, sukeliančių žmonėms baimę, 



stresą, kančias ar žalingas pasekmes jų sveikatai ir gerovei, naudojimas;
12) žmonių mokymas ir treniravimas, sukeliant jiems skausmą ir baimę, naudojant dirbtinai žalojančias ar skausmą, kančią sukeliančias priemones;
13) žmonių agresijos kitų žmonių ar gyvūnų atžvilgiu skatinimas treniruojant, apmokant žmones, išskyrus tarnybiniais tikslais naudojamų žmonių treniravimą (!!!);
14) žmonių veisimas, sukeliantis žalingas pasekmes žmonių sveikatai ir gerovei;

15) žmonių laikymas jų rūšies, amžiaus, fiziologijos ir elgsenos neatitinkančiomis teisės aktuose nustatytomis sąlygomis;
16) netinkamų, žalingų žmonių laikymo, priežiūros ar darbo įrenginių taikymas žmonėms;
17) nepakankamas žmonių maitinimas ar girdymas;


18) poilsio laiko žmonėms nesuteikimas, atsižvelgiant į jų fiziologinius poreikius;

20) žmonių vežimas, pažeidžiant žmonių gerovę vežimo metu reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus;




21) žmonių naudojimas reklamai, filmavimui, fotografavimui, parodose ir kituose renginiuose, jeigu dėl to žmonėms sukeliamas skausmas, baimė, kančia, žmonės verčiami pranokti jų įgimtus gebėjimus ar yra luošinami;

22) žmonių, kurie buvo prižiūrimi žmogaus (įkalinti), 


paleidimas į laisvę, jeigu šie žmonėsi nebuvo tinkamai paruošti gyventi natūralioje aplinkoje;

23) žmonių savininko ar laikytojo (valdininko,  pareigūno, darbdavio ir pan. )sutikimas atlikti šios dalies 1–22 punktuose nurodytus veiksmus ar sąlygų atlikti tokius veiksmus sudarymas;
24) kiti veiksmai, sukeliantys žmonių žūtį, skausmą, kančią, pavojų gyvūnų sveikatai ar gyvybei, išskyrus teisės aktuose nustatytus atvejus (!!!).

O gal žmonės nebe gyventojai, to biš - nebe gyvūnai?

Augsas Seime


Verkt

ar juoktis?

Niekaip to Augso neatsikratom...



Gūglei, regis,
Protas grįžta.


Griežtėja Teroristų Finansavimo Reikalavimai

 Taip alfa.lt skelbia

Lietuvos Bankas:
Ten pat skelbiama, kad griežtėja ir pinigų plovimo reikalavimai.

Įteisinta?

“Laisvės partijos” įtaka?







2021-01-18

NeMatomas NeMatomo Virus'o EksPertas

 

Pateikė ProGnozę:

Prognozes Ministrų kabinetui pirmadienį pristatęs Vyriausybės Projektų valdymo grupės projektų vadovas Aistis Šimaitis teigė, kad pastaruoju metu naujų užsikrėtimo atvejų kas savaitę mažėja po 25-30 procentų. Tad išliekant tokiam tempui, pagal optimistinį scenarijų, jau anksčiau įvardinta ne daugiau nei 200 atvejų per parą siekiamybė būtų užtikrinta vasarį.

„Kažkur vasario antrojoje pusėje mes turėtumėme pasiekti maždaug 200 atvejų per dieną ribą, vidurkį. Tai yra tai, ką mes turėjome spalio mėnesį, pačioje bangos pradžioje. Bet atkreipsiu dėmesį, kad jei mes sumažiname kritimo greitį nuo 25 proc. iki 10 proc., tada tie 200 atvejų nusikelia į gegužės mėnesį“, – sakė jis.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu sergamumas COVID-19 Lietuvoje yra „eksponentinio 

kritimo fazėje“.

Aistis Šimaitis

Pertas?


:((