2018-12-14

Prajuokino


:))

Kinija - "Fintex" Lyderė?


Kalbant apie „fintech“, Kinija gerokai lenkia visas pasaulio šalis. „JPMorgan“ tyrimo duomenimis, ši šaka gali ir toliau augti įspūdingu 44 % tempu per metus ir vis daugiau ir daugiau įmonių rinksis Europą kaip vieną geidžiamiausių vietų, – teigia Mantas Katinas. – Lietuva tokioms bendrovėms yra patraukli starto aikštelė dėl mūsų taikomos reguliavimo politikos ir talentų, pasižyminčių puikia kompetencija tiek IT, tiek finansų srityse.“

Kinijos bendrovė „Paytend Technology“, kurianti ir parduodanti finansinių paslaugų programinę įrangą, paskelbė, kad Vilnių pasirinko savo Europos būstinei. Per ateinančius trejus metus bendrovė planuoja įdarbinti iki 50 aukštos kvalifikacijos pardavimo rinkodaros, atitikties, produktų kūrimo ir klientų aptarnavimo srities specialistų.

Palanki ir lanksti reguliacinė aplinka tapo viena pagrindinių priežasčių, kodėl bendrovė, veiksianti per patronuojamąją įmonę „Paytend Europe“, pasirinko Lietuvą.

„Procesas, siekiant iš Lietuvos banko gauti elektroninių pinigų įstaigos licenciją, buvo paprastas, skaidrus ir efektyvus, – sako „Paytend Europe“ vadovas Junqingas Li. – Kaip naujokai, reikiamą paramą gavome jau pradiniu etapu. Lietuva – puikus pasirinkimas mūsų Europos būstinei.“

„Lietuvoje licenciją yra gavusios bent 5 finansų technologijų bendrovės iš Kinijos. Viena vertus, Kinija yra viena toliausiai pažengusių šalių kalbant apie perėjimą nuo tradicinių mokėjimo formų – grynųjų pinigų ar banko kortelių – prie mobiliųjų mokėjimų bei kitų šiuolaikinių finansinių technologijų sprendimų, todėl šios šalies bendrovės turi milžinišką kompetenciją, kurią atneša ir į Lietuvos rinką. Antra vertus, atsirandančios galimybės paprasčiau, pigiau ir saugiau atsiskaityti už prekes bei paslaugas sudaro vietos verslui geresnes sąlygas vystyti eksportą į Kiniją“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

:))
Didieji bankai nori sugriauti bitkoiną kol jis dar nesugriovė jų pačių.

Bitkoinai, "žmonių (liaudies) valiuta", turi pakankamą potencialą tapti naująja valiuta, nekontroliuojama didžiųjų vyriausybių ir didžiųjų bankų.

2018-12-13

For ‘A Fairer Europe’


A group of progressive Europeans led by the economist and author Thomas Piketty has drawn up a bold new blueprint for a fairer Europe to address the division, disenchantment, inequality and rightwing populism sweeping the continent.
The plan, crafted by more than 50 economists, historians and former politicians from half a dozen countries, includes huge levies on multinationals, millionaires and carbon emissions to generate funds to tackle the most urgent issues of the day, including poverty, migration, climate change and the EU’s so-called democratic deficit.

Aukso Vertė Marijos Žemėj


– Yra ne tik kaliniai (dabar Lukiškėse kali 654 kaliniai), bet ir pareigūnai. 354 pareigūnai dirba Lukiškėse. Jūs sakote, kad jiems gali tekti važinėti į kitus miestus ir ketinate kompensuoti vykimo išlaidas. Suprantu, kad apie atleidimą nekalbama?

(LR Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius - ekonomistas/sociologas)
Ne, nė vienas pareigūnas nebus atleistas. Pareigūnai mums šiai dienai
yra aukso vertės, jų mūsų sistemoje* trūksta. Be to, tai yra viena iš Lukiškių iškėlimo priežasčių, nes pareigūnai liks savo darbo vietose ir dirbs kituose pataisos namuose. Taip mes užpildysime trūkstamų pareigūnų skaičių. Ir, be abejo, bus kompensuojamas važiavimas iš Vilniaus į kitus pataisos namus.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO*): Lietuvoje** mokytojų per daug, universitetų – taip pat

* Ne ne, ne šitoj...


** Pamanykit...

*** Lietuva - Marijos Žemė

Lithuania, Eastern Europe


U.K. Fintech Revolut Gets European Banking License Via Lithuania

Revolut, the London-based financial technology startup, has obtained a European banking license as Brexit looms, with plans to launch checking and savings accounts as well as retail and business lending.

The Bank of Lithuania, the eastern European country’s central bank, granted Revolut the regulatory approval that gives it permission to operate throughout the European Union.

Kaip nurodoma žiniasklaidai išplatintame pranešime, Lietuvoje gauta bankinė licencija leis „Revolut“ siūlyti pilnas einamąsias sąskaitas, teikti paskolas bei priimti indėlius. Licenciją išdavė Europos centrinis bankas Lietuvos banko teikimu.

Abiejų Lietuvoje registruotų „Revolut“ įmonių savininkas yra Jungtinėje Karalystėje 2013 metais įsteigta įmonė „Revolut Ltd.“. Kontrolinį jos paketą valdo 1984 metais gimęs JK pilietis Nikolajus Storonskis.
Tikslas – tapti bankų „Amazon“









2018-12-12

Mano Laiškas Lietuvai
























Kas Šeimininkauja Lietuvoj?

e mokykloje anglų kalbos mokytoju dirbantis Egidijus Nasevičius buvo vienas iš keliolikos asmenų, prieš mokytojų protesto akciją „Paskutinis skambutis“ sulaukusių pareigūnų vizito ir gavusių raštišką įspėjimą.

Mokyklos vadovas visas problemas aptaria su kiekvienu mokytoju, skiria tam daug laiko, stengiasi sukurti maksimaliai geras sąlygas, kiek leidžia galimybės, tad ir streikuoti nėra ko. Prieš kelias dienas juokavau, kad mūsų mokykla maža, streikuoti neišeina, neturime net profesinės sąjungos ir gyvenimas eina pro šalį, nuobodoka... O štai Vilniuje koks veiksmas vyksta... Mokyklos vadovas turi puikų humoro jausmą ir manęs jau klausė, ar man vis dar nuobodu.

– Ar jūsų gautas įspėjimas yra pirmas jūsų susidūrimas su teisėsauga?

– Kai iš manęs padaro banditą – pirmas. Prieš dešimtmetį 14 metų teko dirbti su Jungtinių Amerikos Valstijų valstybės departamento diplomatinio saugumo biuru. Tuo metu dirbome, kad Lietuvos policija, kriminalinė policija ir prokuratūra pagerintų savo darbo kokybę. Kitaip tariant, tempėme į Vakarus, kiek galėjome. Dabar ateina nauja pareigūnų karta ir susidaro toks įspūdis, kad tiek metų buvo dirbta veltui. Matyt, anie išėjo į pensiją, o dabartiniai pareigūnai elgiasi kaip sovietinės Minsko policijos mokyklos absolventai. Taip negalima, pažeidžiamos pilietinės konstitucinės teisės, taip neturėtų būti.

Žinau, kad buvo išsiųsta apie 15 įspėjimų, kurie savo turiniu visiškai vienodi, nurodantys į Susirinkimų įstatymo 2 straipsnio 4 dalį. Paprastai kalbant, tai įspėjimas, kad valstybinėse įstaigose ir institucijose negalima kelti chaoso.

– Ar numanote, kaip atsidūrėte sąraše asmenų, kuriuos pareigūnai nusprendė įspėti?

– Manau, kad kažkas mano pavardę į jį įtraukė.

Gal kažkam kažkas nepatiko, bet nepagalvojo, kad ta žinia greitai išplis, nes socialiniuose tinkluose turiu nemažai sekėjų, tarp jų – nemažai žinomų žmonių. Norėjau, kad ši žinia išplistų, netrukus sulaukiau ir žurnalistų skambučių. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis suskubo viešai aiškinti, kad viskas ne dėl Susirinkimų įstatymo, o dėl nesantaikos kurstymo. Palaukite, bet mano gautame įspėjime apie tai net nerašoma, minimi kiti dalykai. Po straipsnio naujienų portale lrytas.lt tas pats R. Matonis pateikė dar vieną versiją – dėl komentarų internete, o juk viskas prasidėjo nuo pokšto apie autobusiuką...

Tai buvo atviras melavimas, dėl šmeižto ketinu kreiptis į policijos vadovybę. Mano gautame įspėjime nebuvo nieko apie jokį nesantaikos kurstymą ar pan., ten buvo įrašyta – Susirinkimų įstatymo 2 straipsnio 4 dalis.

– Kaip paviešintą naujieną apie gautą įspėjimą sutiko mažos gyvenvietės mokykla? 

– Sulaukiau palaikymo, bet daugeliui vis dar yra šokas, nes provincijoje šiek tiek neįprasta, kad žmogui gali ateiti į galvą kvestionuoti tam tikrus sprendimus, ar šauti į galvą tokios kvailos idėjos, kad pilietis yra savo valstybės šeimininkas. Žmonės įpratę prisitaikyti, nesiginčyti ir manyti, kad pareigūnai visuomet teisūs. Žinoma, į mane dabar galima žiūrėti kaip į keistuolį ar pajuokauti, kad esu tikrų tikriausias nusikaltėlis*.
* Mokytojas - nusikaltėlis, o dėstytojas - nuovadoje:)

2018-12-11

Ir taip, ir taip - KALTAS?


Jaučiu priekabių ieškojimą, iš valdžios pusės.

Jei aš taip - negerai, jei aš atvirkščiai - irgi blogai:)

Teroras

Teroras (lot. terror „baimė“) – veiksmai sukeliantys baimės būseną, visaapimantį neišvengiamos ar bet kuriame žingsnyje tykančios grėsmės jausmą. Siejamas su panika, sąmyšiu ar neviltimi. Teroras - politinių ar klasinių priešininkų slopinimo politika, palaikoma smurto, prievartos ar net fizinio sunaikinimo priemonėmis.

Dabar tenka priešintis savųjų valdžios neteisybei. Nes sava valdžia, sava valstybė elgiasi su savais piliečiais, tarsi okupantė.




Prasiskolinau Tėvynei


VMI pradėjo rašinėti, kad, esą, jau skaičiuoja delspinigius už nesumokėtą pajamų mokestį ir už nepateiktą, esą, privalomą pajamų deklaraciją.

Nepasikentęs užsukau jon, VMI, pasiaiškint.

Pralaukęs gerą pusvalandį sužinojau, kad mano su darbu susijusios pajamos „ant popieriaus" viršijo 12 tūkst. EUR per metus, tad NPD man nebepriklauso.

Išeitų,  suklydo VGTU buhalterija, o palūkanas VMI skaičiuoja man?*

Pasitikslinau toj VMI: tikrai nuo 1000 EUR/mėn NPD nepriklauso - dvi mokesčių specialistės choru mane įtikinėjo.
Patiko?
Patinka?
Vakaruos, EuroKonge, būčiau net minimumo negaunantis ubagas, čia gi - daug uždirbantis (net 1000 „ant popieriaus!")

* Seimo nutarimu GPM tarifu nebus apmokestintos ne su darbo santykiais susijusios pajamos, kurios viršys 120 VDU per metus. Joms galios 15 proc. GPM tarifas.






2018-12-09

Revoliucinis Advento Sekmadienis


1. Premjeras Saulius Skvernelis tikina turįs konservatorių sukurptą valstiečių valdžios nuvertimo planą.

„Pagal tą vadinamąjį nutekintą planą ir schemą (...) jie (konservatoriai. – ELTA) tą (valdžios nuvertimą. – ELTA) nuosekliai vykdo“, – kalbėjo premjeras.

2. Ne perversmas - aiškina LSDP su konservatoriais sugebėjęs „suvienyti" mitingo organizatorius Andrius Tapinas.
3. Važiavau šiandien Gedimino prospektu maždaug 13:45 - nuo čiuožykla virtusios Lukiškių aikštės iki Vyriausybės gyvos grandinės nebuvo - trūko žmonių.


Bet VBS to nepastebi, Pinokio mitingą labai giria.
Kaip Pinokio negirsi?
4. Kur Rytis Bieliauskas,
nebijantis dekretinių pinigų diktato?