2020-09-10

Kur Likusieji 200 Policininkų?

Ankstų trečiadienio rytą Marijampolėje esančiame „Lietuvos cukraus“ fabrike įvyko veiksmo filmo verta operacija – perimant fabriką susidūrė kelios apsaugos darbuotojų komandos, atstovavusios dviejų skirtingų pusių interesams, galiausiai į įvykio vietą atvyko nemenkos policijos pajėgos.

Reideriauja?

Kur Likusieji 200 Policininkų?















2020-09-09

3 Ypatingieji. Prokurorai Ir Bene 5 Specialieji Liudytojai


„Generalinė prokuratūra suteikė ypatingojo prokuroro statusus trims šitą bylą kuruojantiems prokurorams. Tai reiškia, kad prokurorų ir FNTT turimi duomenys greičiausiai veda į pačius aukščiausius politikų kabinetus ir skambės aukščiausių politikų pavardės ne kaip liudytojų, o kaip specialiųjų liudytojų ar net įtariamųjų statusu“, – tvirtino pašnekovas.

Žurnalistas nei kiek neabejoja, kad jau artimiausiu metu tyrime išgirsime ir daugiau aukštų pareigūnų pavardžių.

„Nei kiek nenustebčiau jei artimiausiu metu įtarimų sulauktų ir specialiojo liudytojo statuso sulauktų, ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kurį įvardijo ir premjero vicekancleris Lukas Savickas kaip tą žmogų, kuris ir priėmė sprendimus šitame pirkime“, – pridūrė K. Krivickas.

Premjeras Saulius Skvernelis sako nematantis pagrindo iš pareigų trauktis specialiojo liudytojo statusą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrime dėl greitųjų koronaviruso testų turintiems Vyriausybės vicekancleriui Lukui Savickui ir savo patarėjui sveikatos apsaugos klausimais Jonui Kairiui.
„Generalinė prokuratūra suteikė ypatingojo prokuroro statusus trims šitą bylą kuruojantiems prokurorams. Tai reiškia, kad prokurorų ir FNTT turimi duomenys greičiausiai veda į pačius aukščiausius politikų kabinetus ir skambės aukščiausių politikų pavardės ne kaip liudytojų, o kaip specialiųjų liudytojų ar net įtariamųjų statusu“, – tvirtino pašnekovas.

„Nė kiek nenustebčiau, jei artimiausiu metu įtarimų sulauktų ir specialiojo liudytojo statuso sulauktų, ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kurį įvardijo ir premjero vicekancleris Lukas Savickas kaip tą žmogų, kuris ir priėmė sprendimus šitame pirkime“, – pridūrė K. Krivickas.
Prokuroras apie specialiojo liudytojo statusą: jis TURI TEISĘ MELUOTI.
Daug Miglos.

Migla Sklaidos.

Aurelijus Veryga išėjo atostogų.

Atostogų vienu metu išėjo ir S.Skvernelis, trim savaitėm:



Alfa PraMogos


13 metų Lietuvoje gyvenanti, iš Etiopijos kilusi verslininkė ir kavos ekspertė Eskedar Maštavičienė oficialiai skiriasi su vyru kariškiu Mindaugu Maštavičiumi, praneša naujienų portalas Delfi.

Žinoma moteris atskleidė, kad su vyru kartu nebegyvena jau ne vienerius metus, todėl oficialios skyrybos yra tik formalumas. Paklausta apie skyrybų priežastis, Eskedar detalių nepasakojo.

Moteris anksčiau yra pasakojusi, kokios svarbios jos gimtojoje šalyje yra bendruomenės tradicijos.

Ilgi pokalbiai prie kavos puodelio – viena jų. Tokios, kaip pati sako, meditacijos, ji kartais pasigendanti Lietuvoje ir pateikia pavyzdį – situaciją, kai jos santuoką buvo ištikusi krizė.

„Bandžiau draugų prašyti pagalbos, kad jie padėtų, tačiau išgirdau, kad į kitos šeimos reikalus žmonės kištis nenori, kad jie negali. Man tai buvo šokas – kaip gali būti draugas, jei negali padėti susikalbėti“, – apie kultūrinius skirtumus užsiminė Eskedar.
Alfa PraMogos






Ten, Kur Panevėžio Ješiva


Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos buvusių senųjų žydų kapinių teritorijoje projekto įgyvendinimo istorijoje – naujas posūkis.

Izraelio rabinų teimas nurodė, jog Lietuvos Vyriausybės, Turto banko ir Vilniaus miesto savivaldybės pasatangos kapinėse pastatyti tarptautinį konferencijų ir kongresų centrą pažeidžia žydų ir tarptautinę teisę, todėl žydų organizacijų dalyvavimas projekte yra neteisėtas.

Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos ir pritaikymo konferencijoms, kongresams ir kitiems kultūriniams renginiams projekto sprendiniams praėjusių metų pabaigoje pritarė Europos žydų kapinių išsaugojimo komitetas ir Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Portalas BriefingWire.com praneša, kad Izraelio rabinų teismas rugpjūčio mėn. pabaigoje priėmė nutartį, kuria uždraudė Europos žydų kapinių išsaugojimo komitetui (būstinė Londone, – red.) ir Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkei Fainai Kukliansky dalyvauti plėtojant koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijo projektą Vilniaus žydų Šnipiškių senųjų kapinių teritorijoje.


Parengus straipsnį Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė F. Kukliansky el. paštu pranešė turinti oficialų raštą iš Lietuvos Respublikos ambasados Izraelyje.

„Jame rašoma, kad Izraelio rabinatų teismų direkcija informuoja, kad Izraelio Vyriausiasis rabinatas nėra susijęs su jurisdikcija, o Izraelio rabinatų teismai yra įgalioti vykdyti teismo procedūras, susijusias su žydų tautybės asmenų santuoka ir skyrybomis Izraelyje. Jie taip pat sprendžia klausimus, susijusius su turto dalybomis, alimentų mokėjimu ir palikimais“, – teigė F. Kukliansky.

BriefingWire.com nurodo, kad sprendimą, draudžiantį žydų organizacijoms dalyvauti Vilniaus konresų centro projekte, priėmė „labai gerbiamas“ rabino Nissimo Korrelitzo Aukščiausiasis teismas. Paaiškinama, kad tai yra rabinų teismas Bnei Brako mieste.

Interneto enciklopedija „Wikipedia“ nurodo, kad Bebe Berakas (Bnei Brakas) yra miestas vidurio Izraelyje, į rytus nuo Tel Avivo, prie Viduržemio jūros.

Minimas nuo Biblijos laikų, dabartinis miestas įkurtas 1924 m., yra ortodoksiškojo judaizmo centras. Dauguma iš 180 tūkst. gyventojų laikosi griežtų žydų įstatymų ir judaizmo tradicijų. Mieste, be kitko, įsteiga Panevėžio ješiva,
o vienas iš žymių miesto gyventojų buvo Lietuvos žydų kilmės rabinas, visuomenės veikėjas Elazaras Shachas (1899-2001).

Mama Miau



2020-09-08

Amerika Badauja?


Bloomberg, read.
Rusiškai:


Dėkui, Algimantai.

Lietuviškai neradau.







NeŽinoma Būklė





 Kaip sužinosim?






Kritimas


Kritimas atsigauna lėtai:

Su kuo ir pasveikinkim vieni kitus:


O gal nebenorit kristi?

2020-09-06

Niekšas?


Baltarusijos opozicijos kandidatė neigiamai vertina Rusijos paramą dabartiniam Baltarusijos režimui. „Kviečiu visų šalių, įskaitant Rusijos ir kaimyninių valstybių, lyderius gerbti mūsų tautos suverenitetą ir suprasti, kad mūsų nepriklausomybė neparduodama (...) Ir nemanau, kad iš Rusijos pusės būtų teisinga kokiu nors būdu bandyti paveikti Baltarusijos žmones. Jie turi suprasti, kad tik patys baltarusiai turi teisę nuspręsti, kaip spręsti šią problemą“, - pabrėžė S. Cichanouskaja.
Bet...

Atsakinėdama į piliečių klausimus, buvusi Baltarusijos opozicijos kandidatė į prezidento postą Sviatlana Cichanouskaja pareiškė, kad „jeigu mums paskambins iš Rusijos, tai mes, žinoma, pasikalbėsime“.

Neskambina...

Kodėl?

Irgi niekšas?







PaSaulio Lietuvių ApyGardoje


Joje mūsiškiai, atsidūrę užsieny.
Ir ...








Dar NeSuKūrė, O Jau NeNori


Dar pora įdomybių: kadangi “gaudom” kiekvieną virusą, tai ir kiekviena vakcina turėtų būt aprašinėta visom kalbom?

Vakcina nuo “Koronos” jau sukurta ir išbandyta Rusijoj.

Lietuviškai “vakcina” - “skiepai”.


KoronaNaujienos


Su Rugsęjo 1-ja sveikina PsichiAtras ir DELF:

Šiandien, t.y., po 5 dienų:

Mūsų PsichiAtras, kitoj “fazėj”:


Gal švedai papirko?


Šaulių NeIeško