2017-03-11

Lietuviais esame mes gimę

Lietuviais
esame mes gimę, lietuviais norime ir būt!

"Mūsų laisvė" 2017

Neris patvino, apsėmė mūsų tiltelį ir laiptus, neirklavom šiemet Kovo 11-ją.

Šventinė eisena "Mūsų laisvė" 2017.
Nelabai didelė.

Kur jaunimas?

Į iškilmingą minėjimą, Seime surengtą Kovo 11-osios proga, JAV ambasados darbuotoją atvežė neblaivus vairuotojas.


Tai paaiškėjo, kai prie pat Seimo rūmų JAV ambasadai priklausantis automobilis BMW X5 atsitrenkė į stulpelį, žymintį, jog 1991-1992 metais čia stovėjo gynybinės barikados. Vairuotojas į policijos alkotesterį įpūtė 0,54 promilės. Tai lengvas girtumo laipsnis, tačiau vairuoti toliau jam nebuvo leista.
Ženklai...









2017-03-10

RD-180

Gal ir nedaug kas žino, kad, nepaisant visų sankcijų, JAV perka, o Rusija parduoda
savo kosminius variklius RD-180.

Nebepirks?

Lyg tyčia

Pradingo mergina kovo 5-ąją.
Šiemet daug kas šventėme Kovo 8-ąją,

Žiniasklaida gi penkias dienas nuo ryto iki vakaro pasakojo Ievos paieškų  istoriją.

Net galėjo atrodyti, kad Lietuva blogesnė Keistąją Britaniją.

Prieš pat Kovo 11-ją Lietuva sužinojo, kad Ieva nužudyta, pagrobimo dieną.
Šiemet jai 26-ri.

Rytoj švenčiame, tiesa?

27-tąsias metines.







2017-jų Vasario 16-ji Sankt-Peterburge


Sankt-Peterburgo (ne irkluotojų) klube sužinojau, kad pirmąsyk šitaip viešai ir su užmoju:
Bent jau man - simboliška: 1917.














Specialusis Liudytojas



... 
2017-03-10 09:27 IP: 212.122.90.10
Nera jo paraso nei ant sutarciu, nei ant PVM fakturu, todel ir irodymu teisesauga neturi , Na o kai prokuroras apklausia specialuji liudininka, tai tolygu pasikalbejimui prie kavos puodelio. Specialusis liudinikakas, gali meluoti, gaili nekalbeti, gali aplamai specialiuoju liuditoju butiatsisakyti. Jokios atsakomybes uz tai jam nera numatyta.
Nezinau kam aplamai tas ,,specialaus liuditojo,, statusas yra sugalvotas. Ar kad pareigunai galetu is kvailesniu parodymus pries save oficialiai ispesti, ar zinomesni zmogu ,, spusteleti,,
    2017-03-10 10:30 IP: 94.244.86.195
    Spėju, kad specialaus liudytojo statusą suteikia prokuroras. Tai asmens sutikimo greičiausiai reikia tiktai tuo atveju, jei asmuo turi teisinį imunitetą (Seimo narys ar pan.). Barštys imuniteto turbūt neturi. O vat liudyti savo nenaudai tai jis gali atsisakyti, nes yra pusiaukelėj tarp liudytojo ir įtariamojo. Paprastas liudytojas liudija apie kitų galbūt padaryto nusikaltimo aplinkybes. O specialusis - apie savo. Va toks ir skirtumas.
О порядке участия в процессах лиц, заключивших сделку со следствием

06.02.2017 17:52
Уточняя правила допроса участников сделки со следствием, в правительстве исказили или вообще не учли положения, сформулированные Конституционным Судом, говорится в отзыве Федеральной палаты адвокатов (ФПА), направленном председателю Государственной Думы ФС РФ Вячеславу Володину. Законопроект был подготовлен Минюстом в прошлом году во исполнение решения Конституционного Суда, который проверил нормы, позволяющие участникам сделки со следствием давать на суде показания против подельников, и обязал законодателя уточнить порядок участия таких людей в процессах по делам их сообщников.

Правительство предлагает ввести в Уголовно-процессуальный кодекс новую статью 56.1, определяющую статус лица, в отношении которого уголовное дело выделено в отдельное производство в связи с досудебным соглашением о сотрудничестве, а также статью 281.1, которая уточняет порядок его допроса. Но при этом, говорится в отзыве ФПА, такое лицо негласно наделяется статусом свидетеля, пусть даже особого. Это ошибка, настаивают адвокаты: в отличие от свидетеля участник сделки со следствием не является процессуально нейтральной фигурой, он имеет в деле собственный процессуальный интерес, фактически он «особый обвиняемый».

Atsako Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Vytautas Kukaitis

Baudžiamojo proceso kodekso 80 str. 1 p. numatyta galimybė ikiteisminio tyrimo stadijoje asmenį, kuris gali duoti parodymus apie savo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką, jo sutikimu apklausti kaip liudytoją.

Kaip specialusis liudytojas asmuo gali būti apklausiamas, jeigu byloje yra duomenų apie tai, kad galimai buvo padaryta nusikalstama veika ir tą veiką galimai padarė konkretus asmuo, tačiau šių duomenų nepakanka, kad šiam asmeniui būtų suteiktas įtariamojo statusas (pvz., gautas pareiškimas, kad asmuo padarė nusikalstamą veiką, tačiau nėra jokių kitų duomenų, patvirtinančių pareiškime išdėstytus teiginius).

Jeigu byloje yra pakankamai faktinių duomenų, leidžiančių manyti, kad buvo padaryta nusikalstama veika ir ją padarė konkretus asmuo (įskaitant atvejus, kai toks asmuo nėra apklaustas), galioja draudimas tokį asmenį apklausti kaip liudytoją ir jam turi būti suteiktas tik įtariamojo statusas.

Procesinė garantija, kad šios normos būtų taikomos tinkamai ir pagrįstai, yra prokuroro nutarimas.

Prokuroro nutarimas apklausti asmenį kaip specialųjį liudytoją priimamas prieš tai gavus asmens rašytinį prašymą (sutikimą) būti apklaustam specialiuoju liudytoju arba prokurorui pačiam nustačius, kad yra procesiniai pagrindai, apklausti jį kaip liudytoją apie jo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką.

Asmuo gali ir nesutikti būti apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Tokiu atveju tai pažymima ir patvirtinama asmens parašu prokuroro nutarime. Specialiajam liudytojui prieš jo apklausą prokuroras ar ikiteisminio tyrimo pareigūnas be kitų teisių, pareigų ir atsakomybės privalo išaiškinti, jog:

- draudžiama versti duoti parodymus prieš save;

- asmuo gali būti apklausiamas kaip liudytojas apie savo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką tik esant jo sutikimui.

Taip pat minėtam liudytojui turi būti pranešta apie:

- teisę apklausos metu turėti įgaliotąjį atstovą;

- teisę reikalauti būti pripažintam įtariamuoju;

- apie procesinės prievartos priemonių netaikymą už neatvykimą pas ikiteisminio tyrimo pareigūną, prokurorą ar į teismą arba atsisakymą ar vengimą duoti parodymus;

- apie atsakomybės netaikymą už melagingų parodymų davimą.

Specialusis Liudytojas

...


2017-03-09

Odd place, Britain

Odd place, Britain. Every day, 13 million CCTV cameras track our movements. We're PIN-numbered, databased, credit-rated, nannied, Neighbourhood Watched, Facebooked, emailed and GPS-ed. You wouldn't think any of us could slip away unnoticed. But we do, in ever-increasing quantities. An Independent on Sunday investigation has established that the numbers of Britons who disappear each year is now at record levels.

Missing People, the charity that helps both the disappeared and those left behind, told us that 250,000 missing persons reports each year – more than 30,000 higher than any previous total – is "probably an underestimate"; others put the total nearer 275,000. This, the equivalent of the entire population of Plymouth being spirited away, means that, across the country, one person goes missing every two minutes. The vast majority are swiftly found, or return of their own volition, but many don't. Some disappear for decades, and sources, including some inside the police, say the number of people in Britain who have been missing from family, friends and usual haunts for more than a year is at least 16,000 and could be as many as 20,000.
Na, jei tik 20 tūkst. 65 mln. gyventojų turinčioje Britanijoje, tai Lietuvoje turėtų būti netgi mažiau, negu 10 tūkst.

O pradingsta daugiau/mažiau 3 tūkst., bet, tarkim, pernai iš 2048 dingusių nepilnamečių neatsirado 15 vaikų.

... is at least 16,000 and could be as many as 20,000...

Odd place,
Britain.

2017-03-08

Kinai ėmė "valgyti"


China sees first monthly trade deficit in three years.
Ilgą laiko tik dirbo.
Vasarį kinai Palydėjo Senuosius ir sutiko Naujuosius Metus pagal savo kalendorių - tai ir paišlaidavo.

Beje, ir mūsuose kadais Naujus pradėdavo pavasarį - ne tik Senų Senovėj per Gandrines/Lygiadienį/Leldinį/Velykas, bet ir gerokai naujesniais luotynų laikais:

december

By syncope from earlier *decumo-mēmbris, analogically to septem : september, from earlier *decumo-mēnsris "of the tenth month", from the ordinal stem decem ‎(ten) + *mēnsris, from mens- ‎(month) + -ris. In the Roman calendar, the year began with mārtius ‎(March), and december was the tenth month of the year.

Keliai pradžius tuoj - pavasaris!

March:)

Bermudai Lietuvoje


Dingusių žmonių šeimų paramos centro atstovai sako, kad per metus dingsta apie tris tūkstančius žmonių.

Lietuvoje pernai dingo 2048* vaikai. Praeitais metais Lietuvoje iš viso dingo 3241 žmogus.

Bermudų
aritmetika:
jei kiekvieno dingusiojo Lietuvoje ieškotų "virš šimto pareigūnų" bent po tris paras - kiek pareigūnų turėtų būti skiriama dingusiųjų paieškai Lietuvoje kasdien?

Kokia dalis visų Lietuvos pareigūnų būtų užimta dingusiųjų paieška?

Etatų turime 12 000 policininkų, realiai dirba 9100 pareigūnų.

O kokia dalis visų Lietuvos pareigūnų būtų užimta dingusiųjų paieška kasdien, jei dingusiojo ieškotų du šimtai pareigūnų keturias paras, o ne tris?

Ši aritmetika netgi labai
lietuviška.

* Neišsigąskim taip baisiai:

Pasak Dingusių žmonių paramos centro atstovų, pernai nepavyko rasti 15 dingusių vaikų (iš 2048).

O čia tai Bermudai...





Kieno kolonija esame?

Išrinkau visas šalis, kurios, Jungtinių Tautų duomenimis, ir 2005-2010 metais, ir 2010-2015 metais nyko (jų gyventojų skaičiaus pokytis procentais pateiktas pateiktas atitinkamai pirmame ir antrame stulpeliuose):

 Albania -1.21 -0.04
 Bulgaria -0.73 -0.71
 Croatia -0.28 -0.36
 Estonia -0.35 -0.30
 Georgia -1.03 -1.21
 Hungary -0.16 -0.32
 Latvia -1.27 -1.18
 Lithuania -1.36 -1.63
 Moldova -0.36 -0.08
 Romania -1.06 -0.79
 Serbia -0.28 -0.47
 Ukraine -0.50 -0.36
.............................................................

 Bermuda (UK) -0.36 -0.62
 Greenland (Denmark) -0.14 -0.13
 Puerto Rico (USA)-0.28 -0.14
 Saint Helena & dependencies (UK) -0.48 -1.04
 American Samoa -1.21-0.04
 U.S. Virgin Islands -0.26 -0.02
 Wallis and Futuna (France) -0.98 -0.62

Kaip matome. jos dviejų tipų: postsocialistinės (virš brūkšnio) ir (post)kolonijinės (po brūkšniu).

Tai kieno 
kolonija 
esam 
dabar?

Kovo 8


Taigi:)


Alchemija, auksas ir matematika

Alchemija yra ankstyvosios gamtos filosofijos šaka, ezoterinis menas, apimantis chemijosfizikosastrologijos, menų, semiotikosmetalurgijosmedicinos, misticizmo bei religijos elementus.

Alchemija yra ankstyvosios gamtos filosofijos šaka, ezoterinis menas, apimantis chemijos, fizikos, astrologijos, menų, semiotikos, metalurgijos, medicinos, misticizmo bei religijos elementus.

Alchemijos meno praktikai, vadinami alchemikais, siekė trijų pagrindinių tikslų. Svarbiausias tikslas buvo sugebėti paversti bet kokį metalą auksu arba sidabru.
Bitkoinai parklupdė auksą.
Matematinio proto kūrinys – virtualioji valiuta bitkoinai – ateityje gali nuversti centrinius bankus, supurtyti komercinių bankų sektorių ir pakirsti tarptautinių finansinių sankcijų efektyvumą, mano (po 2016 04 08 bitkoinų konferencijos Vilniuje šitaip sakė) Jonas Matonis,
bitkoinus – virtualiąją valiutą  –
populiarinančios organizacijos „Bitcoin Foundation“ įkūrėjas ir elektroninių valiutų tyrėjas.

Pinigai...

... FIKSUOTĄ SUMĄ ...

Juokingiausia, kad šis matematinio proto kūrinys gimė už oficialaus matematinio pasaulio ribų:)
Ar (kai kam) gėdingiausia?

11:00-11:15 Eugenijus Paliokas (VGTU). Matematika: nuo Mokslų karalienės iki tarnaitės ir atgal