2019-02-16

2019 metų Vasario 16-ji


 Brolio
žūties 6-tąsias metines 2019 m. Vasario 16 „pažymėjau" Biglės lavonėlio, lyg pašautos šuolyje susmukusios žemyn galva užpakalinėm kojom aukštyn, nešimu „Karavelėn" - 
kulkų žymių tai neradau.

Radau ją po vakarykščio policijos (???) „reido" mano sodan šitaip nukritusią pirtyje; patalpos durys buvo išlaužtos ir paliktos praviros, bet paremtos basliu.

„Baltė"*


buvo pabėgus, neužilgo parsirado, džiaugės atsidžiaugt negalėjo, šokinėjo iš visų pusių aplink mane.

* „Baltę"
pavogė iš mano „Peugeot 605" Kaune 2019 m. kovo 30 dieną, savaitei tepraėjus po atviro įsilaužimo mano naman 2019 m. kovo 21 dieną,
kai buvo pavogtas ten likęs „Baltukas".

Pagal mano pareiškimus vyksta du ikiteisminiai tyrimai, Vilniaus rajone ir Kaune.

P.S. Ši įstaiga rado didžiulę hematomą per visą Biglės nugarą, skrandis gi pilnas vandens.

Kodėl gi taip, it pašauta, susmuko Skipi

pirmagimė
Biglė/Bėgliukė?
P.P.S. Trečioji, prie Puntuko matoma Gotė, buvusi Rastinėnuose mano kieme, 2019-jų Naujųjų Metų naktį (tą naktį praleidau Vilniuje), ir atsirado palei Sudervę.

Gotė, kuri mane „vežiodavo" dviračiu, prie galinės jo bagažinės ilgu diržu pririšta, lėkdama 40 km/h, visi Rastinėnai šitai matė.


Lietuvos Policija: Žmonės Ir Šunys

2019-02-15

112 6-jų Metinių Išvakarėse


Aš išties manau, kad ten 3 žmones nužudė 2013 metų Vasario 16-tą.
Ką tik paskambino numeriu 867425420:

- Augi?

- Ką?

- Mane viršininkai „laužia", ir aš tai padarysiu.

- Ką?

- Sutvarkysiu tave.

- Kas tu?

- Policija.

Tik pamiršo vardą, pavardę ir pareigas pasakyt. Paaiškino, kad apžiūrinėja mano trobą (vasario 15-tą apie 19 val.???), kurioje, jo nuomone, netinkamai prižiūrimi mano šunes. Pareikalavo, kad šiandien pat juos iš ten išvežčiau, antraip - 

- ...tai padarysim mes.

- Dabar pat negaliu, dirbu, - atsakiau.

Paskambinau 112.

Išklausė, pasiūlė skambint Vilniaus apskrities VPK numeriu 852716010.

O ten - nekelia. Ir dar - nekelia. Ir vėl - nekelia.

Darsyk susukau 112.

- Gal užsiėmę, - sako 112.

Sulaukėte skambučio iš 37052716010 arba 852716010 numerio? O gal žinai kieno numeris? Kieno mobilaus telefono numeris? Kas tau skambino? Pasidalinkite savo patirtimi! Jeigu jus norėjo apgauti, įkyriai bruko įvairias paslaugas, eilinį vakarą atakavo nuolatiniais skambučiais ar tiesiog radote praleistą skambutį savo telefone - papasakokite visiems!


Laura prieš 11 menesių
Man prisistate is policijos

37068588410 Aleppo prieš 38 minutes

Звонил Максим 14 февраля, предлагал работу в скайпе, пол часа в день и хороший зароботок, бла бла бла про Майкрософт и Гугл. Заблокировал

37052143218 Tadas prieš 1 minutę

Kalbėjo rusiškai, prisistatė Nikolajum iš Apple.
37052143218 Vladas prieš 2 valandas

Skambino 2019 02 15 siūlė akcijas Google ir mecrosoft, kalbėjo rusiškai, pasakiau kad aš iš slaptos organizacijos .... neatstojo, vis siūlė tas akcijas , po to neiškentėjau ...padėjau ragelį.
37052143218 Алекс prieš 4 valandas

Это шарлатаны которые звонят и разводят на какие то акции и инвестиции. Кидают потом на деньги. Будте бдительны и не ведитесь. Звонят скорее всего из тюрьмы,говорят по русски.
37052143218 Raminta prieš 4 valandas

Sukčiai
2143218 Sukčiai prieš 4 valandas

Telefoniniai sukčiai, kątik skambino, siūlė dirbt su akcijų biržom. Kalbėjo rusiškai kažkoks Sergej Lebedev
37052143218 Vaida prieš 5 valandas

Finansiniai sukčiai, kalba rusiškai, siūlo prekiauti akcijomis.
37052143218 Sarunas prieš 6 valandas

Skambino tiek man tiek zmonai siulo akcijom targavot. Rusiskai sneka, pasakai ne tai dar vos ne tu gal durnas....
37052364956 Tomas prieš 6 valandas

Lietuvos statistikos departamentas


O man šį numerį ... 112 pasiūlė ...

Vėl mano mobilusis suskambo, numeris 867425420.

- Skambinau 112, - sakau jam.

- Teisingai, - sako 867425420.

- Prisistatykit.

- Ar aš?

- Taip.

- Vyr. patrulis. Antanas Petraitis.

- Dėkui.

- Kiek suprantu, niekur nevažiuosi?

- Sakiau - dirbu.

Ką tik vėl suskambo telefonas, rodo „Numeris privatus". Pakėliau, prisistatė:

- Iš vyr. policijos komisariato", - pasiūlė man atvykti namo, į 
Rastinėnus, „į įvykio vietą".

- O koks įvykis?

- Skundą gavome, kad šunų nepaleidžiat palakstyti.

- Prisistatykit.

- Darius Bedulis.

- O kodėl jūsų „numeris privatus"?

- Kad niekas neieškotų.

- Dėkui.

Tuo pokalbį baigiau.

Ar vėl
Lietuvos policija 
taip neturi ką veikti, kad Vasario 16-sios išvakarėse, 
po darbo valandų, lekia pažiūrėt, ar mano šunes 
pasivaikščioję?

:((

Matysim, kas dabar.

6-tosios metinės.


10 Pasaulio Griovėjų.


1. Donald Trump
2. Jerome Powell
3. Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud
4. Thereza May
5. Петро́ Олексі́йович Пороше́нко
6. Elon Musk
7. Mark Zuckerberg
8. Carlos Ghosn
9. Nicolás Maduro
10. Giuseppe Conte

Siur Prizas?


„Manheteno rytas" prabilo gazeta.ru lūpomis:













2019-02-14

Ypatingoji Padėtis JAV


Трамп вводит режим чрезвычайного положения на южной границе
Это позволит президенту США получить средства для возведения стены без одобрения Конгресса. Из-за разногласий по этому вопросу в декабре произошла приостановка работы правительства, длившаяся рекордные 35 дней. Демократы намерены блокировать инициативу Трампа.










2019-02-13

Bocca Della Verita


The Mouth of Truth.
The Mouth of Truth (ItalianBocca della Verità [ˈbokka della veriˈta]) is a marble mask in RomeItaly, which stands against the left wall of the portico of the Santa Maria in Cosmedin church, at the Piazza della Bocca della Verità, the site of the ancient Forum Boarium (the ancient cattle market). It attracts visitors who audaciously stick their hand in the mouth.
The massive marble mask weighs about 1300 kg and probably depicts the face of the sea god Oceanus. The eyes, nostrils and mouth are open. Historians aren't quite certain what the original purpose of the disc was. It was possibly used as a drain cover in the nearby Temple of Hercules Victor, which had an oculus—a round open space in the middle of the roof, similar to that of the Pantheon. Hence, it could rain inside. It is also thought that cattle merchants used it to drain the blood of cattle sacrificed to the god Hercules. In the thirteenth century the disc was probably removed from the temple and placed against the wall of the Santa Maria in Cosmedin. In the seventeenth century it eventually moved to its current location inside the portico of the church.




Babelis Romoje


Aldas Mačiulis šiandien popiet, puskilometriu atitolęs nuo Vatikano, išvystė prielaidą, kad gal Babelis Romoj bus buvęs.

Štai koks Koliziejus
o ir Brueggelio Babelio bokštas
primena Koliziejų.

Autoriaus idėja:

Pavaizduotos daugybė arkų ir Senovės Romos architektūra sąmoningai primena Romos Koliziejų, kuris tuometinių krikščionių buvo laikomas puikybės simboliu.
Autoriaus nuomone, plataus užmojo projektas žlugo ne dėl kalbų sumaišymo (kaip tai aprašyta Biblijoje), o dėl padarytų statybos klaidų. Įsižiūrint į iš pirmo žvilgsnio stoviu ir patvariu atrodantį bokštą galima pastebėti nelygiai pastatytus (veikiau spiralės formos) aukštus, nebaigtus statyti arba jau griūvančius apatinius aukštus, statmenai nelygiai žemei pastatytas (taigi nestabilias) arkas, kai kurias iš jų jau byrančias, į miesto pusę pakrypusį patį bokštą.

Dievas Žydų


Tekstas iš Senojo Testamento 
Pradžios knygos (Pr. 11:1−9)[2]:
1 Visa žemė turėjo vieną kalbą ir tuos pačius žodžius. 2 Atsikėlę iš rytų žmonės rado slėnį Šinaro krašte ir ten įsikūrė. 3 Vieni kitiems jie sakė: „Eime, pasidirbkime plytų ir jas išdekime.“ Vietoj akmens jie naudojo plytas, o vietoj kalkių − bitumą4 „Eime, − sakė jie, − pasistatykime miestą ir bokštą su dangų siekiančia viršūne ir pasidarykime sau vardą, kad nebūtume išblaškyti po visą žemės paviršių.“ 5 O Viešpats nužengė pamatyti miesto ir bokšto, kurį mirtingieji buvo pastatę. 6 Ir tarė Viešpats: „Žiūrėk! Jie yra viena tauta ir visi kalba ta pačia kalba. Tai tik jų sumanymų pradžia! Ką tik užsimos daryti, nieko nebus jiems negalimo! 7Eime, nuženkime ir sumaišykime jų kalbą, kad nebesuprastų, ką sako vienas kitam.“ 8 Taip tat Viešpats išsklaidė juos iš ten po visą žemės paviršių, ir jie metė statę miestą. 9 Tada jis buvo pavadintas Babeliu*, nes Viešpats ten sumaišė visos žemės kalbą ir iš ten išsklaidė juos po visą žemės paviršių.
Išnaša: *hebr. bābēl čia gretinamas su bālal − „sumaišyti“.

Pakeitė Komjaunimą


Kurtis Lietuvos studentų savivaldą skatino būtina alternatyva tuometinei komjaunimo organizacijai.
Tuometinės studentų Koordinacinės tarybos vicepirmininkas Vygaudas Ušackas
(dabar - diplomatas), buvo aktyvus rengdamas argumentus, kodėl Studentų atstovybės, o ne komjaunimas ar buvusi profsąjunga, turi atstovauti studentams. Jis dėl studentijos reikalų susitikdavo ir su Vyriausybės nariais. Aktyviausieji Koordinacinės tarybos nariais vykdavo į Lenkijoje, Rusijoje, Švedijoje rengtus tarptautinius studentų susitikimus, skleidė Lietuvos nepriklausomybės siekius.

1991 m. rugsėjo mėn. oficialiai įsteigta Lietuvos studentų sąjunga (LSS), pakeitusi Lietuvos studentų Koordinacinę Tarybą. Pirmuoju organizacijos prezidentu tapo Dainius Juzakėnas, dabar - vienas iš UAB „Zigzag Travel“ vadovų. Jo vadovavimo laiku studentai rašė LR Seimui 10-ties punktų peticiją, mitingavo, piketavo, rengė akcijas, žadėjo gulti ant traukinių bėgių, jei neįvykdys jų reikalavimų. Tuomet valdžia, nors ir kviesdavo studentus į posėdžius, studentų nuomonės rimtai nevertino.

...

LSS narėms - Studentų atstovybėms - vadovauja studentų renkami prezidentai.
Kolegai, dėstytojui, parodžiau šias nuotraukas, o jis sako:

- Būsimieji politikai!

Nes komjaunimo teisių perėmėjai?**

Beje: 1994 m. – pirmasis Klaipėdos universiteto studentų sąjungos
prezidentas.

Atstovybė (angl. agency) – atskiras juridinio asmens padalinys, geografiškai esantis kitoje vietoje, negu pagrindinė juridinio asmens būstinė ir turintis teisę atstovauti juridinio asmens interesus bei juos ginti, sudaryti sandorius juridinio asmens vardu, vykdyti eksporto ir importo operacijas, tačiau tik tarp užsienio juridinių asmenų ar kitų organizacijų, įsteigusių atstovybę, arba su ja susijusių įmonių, įstaigų ar organizacijų ir atstovybių.
Skirtingai nuo filialo, atstovybė negali užsiimti ūkine komercine veikla. Atstovybės nėra atskiri juridiniai asmenys. Jie valdo jiems steigėjo patikėtą turtą ir vykdo veiklą savo įgaliojimų ribose.

** Kokią galią sovietmečiu universitete turėjo komjaunomas ir kokia dabartiniuose universitetuose suteikta studentų atstovybėms? 

2019-02-12

TV3 Ausys Kyšo


Kodėl?


O čia 
- ko dėlei, dėl ko mane apšmeižė?
O čia 
kodėl nežinia kieno akim žiūrėjo?
Ten 3 žmones nužudė 2013 metų Vasario 16-tą.

Landynės televizija...

Korupcijos Skandalas


Wiki:

2016 m. gegužės 12 d. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo E. Masiulio kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu[2]. Politiko namuose buvo rasta 250 tūkst. eurų[3]. Tą pačią dieną E. Masiulis paskelbė, kad atsistatydina iš Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų ir traukiasi iš partijos, taip pat atsisako Seimo nario mandato[4]. Kitą dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas leido 20 dienų suimti kyšio E. Masiuliui davimu įtariamą R. Kurlianskį - jis įkalintas Lukiškių tardymo izoliatoriuje[5]. Atsižvelgdama į E. Masiulio prašymą VRK jo Seimo nario mandatą panaikino nuo 2016 m. gegužės 20 d.[6]

Dabar, berods, 2019-ieji...
Korupcijos skandalas.


Vešim Paremtą Verslą


Ar Paremtais Vežėjais Verslą Vešim?

Sniegė Balčiūnaitė
2019-02-12
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis pareiškė, kad po 1,5-2 metų ieškoma oro linijų, kurios su Europos Sąjungos (ES) parama pasiūlytų verslo skrydžius iš Vilniaus į Paryžių ir Miuncheną.
EuroKongo 
paremtas verslas skraidžios paremtais verslo skrydžiais tan EuroKongan
idant neparemti Žmonės turėtų darbo.

Kokio?

Ogi štai kokio:

ŠIĄ SISTEMĄ


LAIKYT ANT SAVO PEČIŲ.

Lietuvos Ypatingasis Archyvas


Lietuvos partizanai
Flag of Lithuania.svg
Lietuvos vėliava
Veiklos laikas19441956
IdeologijaNacionalinis išsivadavimas
VadovasJonas Žemaitis-Vytautas
Veiklos teritorijaLietuva
Dydis~12 000
SąjungininkaiBritųAmerikiečių ir Švedijos žvalgyba
PriešininkaiRaudonoji armijaNKVD
Lietuvos partizanai – partizaninės kovos prieš Sovietų Sąjungos valdžią Lietuvoje dalyviai 1944–1953 m. Panašūs antisovietinio pasipriešinimo judėjimai Antrojo pasaulinio karo pabaigoje susidarė ir kitose sovietų okupuotose valstybėse ir teritorijose – EstijojeLatvijoje, taip pat LenkijojeRumunijoje ir Galicijoje. Skaičiuojama, kad partizaninės kovos laikotarpiu žuvo 30 000 Lietuvos partizanų ir jų rėmėjų.[1]
Antrojo pasaulinio karo pabaigoje Rytų frontas priartėjo prie Lietuvos. Iki 1944 m. pabaigos sovietai vėl užėmė ir okupavo Lietuvą. Nedelsiant pradėtos represijos prieš šalies gyventojus ir prievartinis okupuotos šalies gyventojų šaukimas į sovietų karo tarnybą. Nuo represijų ir šaukimo į karinę tarnybą pasitraukę į miškus Lietuvos partizanai pradėjo organizuotą kovą su sovietų represiniu aparatu ir jo vietiniais rėmėjais. Savo dokumentuose partizanai pabrėžė, kad jų galutinis tikslas yra nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimas. Partizaniniam karui vykstant nebe pirmus metus tapo aišku, kad Vakarai neįsikiš į Rytų Europos reikalus ir partizanai kovoja su žymiai stipresniu priešininku. Galiausiai partizanai aiškiai ir sąmoningai nusprendė nebepriiminėti naujų narių. Partizanų vadovybė buvo sutriuškinta 1953 m. taip faktiškai užbaigiant partizaninį judėjimą, nors atskiri kovotojai išsilaikė iki septintojo dešimtmečio.

Negražus Žodis


Ar ne?

Raseiniuose gyvenantis pedagogas Arnas Zmitra dirba ne mokykloje, tačiau sutiko laikinai pavaduoti vieną mokytoją. Jis nesitikėjo per vadavimo laiką uždirbti milijonų, tačiau gautas atlygis ji apstulbino – uždarbis siekė vos kelias dešimtis eurų.

Pasak A.Zmitros, atsiskleidė skambiu žodžiu MEDUS vadinamos mokytojų etatinio darbo užmokesčio sistemos, kuri įvesta nuo praėjusių metų rugsėjo, esmė. „Aš vis dar neatsigaunu nuo suvokimo, kas per „durdomas“ tas medus.

Jam pavadavimo metu susidarė 9 savaitinės pamokos. „Pusę sausio išdirbau ir gaunu atlyginimą.... už sausio mėn (11 darbo dienų) 66,85 euro į rankas.... Niekaip neatsigaunu. Paklausiu buhalterės, kiek būtų už visą mėnesį. Atsako, kad 133,70 eurų į rankas. Tai net juokas suėmė“, – pasakojo pedagogas.

Nuovadoje


Kaip patinka?
Lenkiška Situacijų Komedija?

Lietuviškas Realybės Šou!
Kur Rubliniai Indėliai?

A,
Viarsle Liatuvos?



Projektas


projèktas sm. (2) TrpŽ
1. pastato, mašinos, gamyklos brėžiniai, technologinio proceso schema ir t. t.: Tilto projèktas DŽ. Mašinos projèktas DŽ.
2. parengtinis, negalutinis kurio nors akto, dokumento ir pan. tekstas: Sutarties projèktas DŽ.
3. planas, sumanymas: Ekskursijos projèktas DŽ.

Cha cha cha:


Kas atsitiko, kad pasikeitė pati „projekto" sąvoka?

Projektas tai laikina veikla, galinti peraugti į pastovią, nukreipta į unikalaus tikslo pasiekimą (pvz., produkto ar paslaugos sukūrimą), turinti savo pradžią ir pabaigą bei baigtinius išteklius. Projekto tikslai gali skirtis nuo bendrųjų organizacijos tikslų, didelių projektų planavimui, įgyvendinimui ir stebėjimui gali būti sukuriamos specialios laikinos organizacinės struktūros – projekto grupė, viena ar kelios darbo grupės.

Ogi štai kas nutiko:

Iki XX a. vidurio „projektais“ vadinti planai, t. y. tai, kas padaroma prieš imantis planuojamos veiklosŠaltojo karometu po palydovų krizės „projektas“ ėmė įgauti ir kitą prasmę ir ėmė formuotis kaip specializuotos žinios ir savarankiška koncepcija kartu su projektų vadybaJAV Gynybos ministerija norėjo pagreitinti karinių (ginkluočių kūrimo) projektų procesus ir sukūrė naujus įrankius (modelius) šiam tikslui pasiekti. Kaip dalis Polar povandeninio raketnešio programos 1958 metais išrastas PERT (angl. Program Evaluation and Review Technique). Tuo pačiu metu DuPont korporacija išrado panašų modelį, pavadintą CPM (kritinio kelio metodas angl. Critical Path Method). PERT vėliau buvo papildytas WBS (darbų išskaidymo struktūra angl. Work Breakdown Structure). Procesų srautas ir struktūra (angl. Workflow) greit paplito privačiose įmonėse, ypač vykdančiose karinius užsakymus.

Speak English?

project  noun
proj·​ect | \ ˈprä-ˌjekt  -jikt also ˈprō-\

Definition of project


 (Entry 1 of 2)

1a specific plan or design SCHEME

2obsolete IDEA

3a planned undertaking: such as

aa definitely formulated piece of research
ba large usually government-supported undertaking
ca task or problem engaged in usually by a group of students to supplement and apply classroom studies

4a usually public housing development consisting of houses or apartments built and arranged according to a single plan


project
 verb
pro·​ject | \ prə-ˈjekt  \
projectedprojectingprojects
Definition of project (Entry 2 of 2)

1ato devise in the mind DESIGN

bto plan, figure, or estimate for the future

2to throw or cast forward THRUST

3to put or set forth present for consideration

4to cause to jut out

5to cause (light or shadow) to fall into space or (an image) to fall on a surface

6to reproduce (something, such as a point, line, or area) on a surface by motion in a prescribed direction

7to display outwardly especially to an audience

8to attribute (one's own ideas, feelings, or characteristics) to other people or to objectsa nation is an entity on which one can project many of the worst of one's instincts— The Times Literary Supplement (London)

1to jut out PROTRUDE

2ato come across vividly give an impression

bto make oneself heard clearly