2017-06-03

Λάκκος

Duobė?
Λάκκος...


Amerika:)

Vokietijos žurnalas "Spiegel"
birželio numerio viršelyje išspausdino JAV prezidento Donaldo Trumpo
ir liepsnojančios Žemės atvaizdus.

Taip leidinys reagavo į JAV sprendimą trauktis iš Paryžiaus klimato susitarimo.


JAV prezidentas vaizduojamas kaip golfininkas, lazda smogiantis degančiai planetai. Piešinio užrašas anglų kalba skelbia „You are fired“ (“Tu atleista“). Šis D. Trampo posakis išpopuliarėjo jam vedant realybės šou „Mokinys“, kuriame būsimasis Amerikos prezidentas atrinkdavo kandidatus į vadovaujančias pareigas vienoje iš savo kompanijų.



Keičiasi vėjo kryptis?


2017-06-03 16:14

128.77.72.53 DNK

35 KEICIASI VEJO KRYPTIS?

Nu kad komsomolke kalbintu Gerb.Zigma, ir dar neiskraipant tekso ji publikuotu sestadieni?.. Juk zinom kieno isstojimo i viesuma yra sestadieniai komsomolkeje.. ( nugi iki siol tai budavo Lovatieses ir Kuznecowos recitaliu laikas :)))). Dziugu, gerb. Zigmai, kad Jusu sveikata taisosi. Kad nepaluzote ir teikiate mums, mastantiems, Vilties. Aciu. Jums , ir Jusu artimiesiems.
2
017-06-03 18:27
 
86.38.15.126 LTU

58 GANA

keista suprasti kad tarybiniais laikais buvo DAUGIAU laisve sisreiksti nuomone, nei dabar... o apie cenzura isvis tyliu, tuomet atsikratem galvlitu, bet dabar jau politikai rimtais snukiais bruka cenzura tarsi nukopijuota is glavlito laiku.. tai kas cia per demokratija Lietuvoje?

Na, nebuvo tarybiniais laikais daugiau laisvės išreikšti nuomonę.

Bet šiais laikais Lietuvoje per "mainstream" žiniasklaidą brukama tik tam tikra nuomonė.





2017-06-02

Koks jų vardas?

Net 2 metus laikėsi susitarimo!*
Planet Trump:)**
** Nixon Shock

Net 27 metus laikėsi susitarimo!***

*** O susitarę buvo UK ir USA:)****

**** O kaip po 1971-jų
vadinosi tos 44 pasirašiusios šalys?

Koks, koks jų vardas?
A?

"Русский Давос"


Простое ли совпадение или специальный "подарок" Дональда Трампа участникам Петербургского форума? В канун "русского Давоса" 45-й президент США торжественно объявил о выходе его страны из Парижского соглашения по климату. Кроме того, глава Белого дома вдруг вспомнил о своем обещании продать половину стратегического нефтяного резерва США, которая оценивается в 344 миллионов баррелей. Это в 10 раз больше, чем все страны, вместе взятые, добывают в сутки. Кроме того, Агентство энергетической информации США по итогам предыдущей недели зафиксировало рост производства сырой нефти на 22 тысяч баррелей в сутки.

Естественно, все это оказало существенное влияние на мировые цены на нефть: они сразу обвалилась на почти на четыре процента, упав ниже отметки 48 долларов за баррель.
Петербургский форум как "русский Давос": оптимизм министров на фоне обрушения цен на нефть

"Топ" цитата:

С Игорем Шуваловым согласен и вице-премьер Аркадий Дворкович: "... Сейчас многие критикуют Центробанк, но я бы не стал присоединяться к этой критике. Это было трудное решение — краткосрочно пожертвовать какой-то частью роста для того, чтобы обеспечить долгосрочную динамику экономического роста".

Не запутайтесь:

19Не отдавай в рост брату твоему ни серебра, ни хлеба, ни чего-либо другого, что можно отдавать в рост; 20иноземцу отдавай в рост, а брату твоему не отдавай в рост, чтобы Господь Бог твой благословил тебя во всем, что делается руками твоими, на земле, в которую ты идешь, чтобы овладеть ею.

Рубль

:)













Rusai vėl puola

Puola, puola ir puola.

Mes tai nepuolam.
Kodėl?
2017 m. birželio 2 d. 17:59

Sankt Peterburge vykusiame vykstančiame tarptautiniame ekonomikos forume Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atsakė į klausimus apie santykius su Vakarais, NATO ir JAV prezidento rinkimus. Jis taip pat pakomentavo JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimą pasitraukti iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo, rašo lenta.ru.

Kalbėdamas apie NATO, V. Putinas prasitarė, kad norėtų šios organizacijos transformacijos. „Ginčai dėl NATO, ar jie padeda Rusijai? Jeigu ta prasme, kad NATO gali sugriauti Rusiją – tokiu atveju gali. Tačiau kol kas mes nematome griūties. Aš daug kartų uždaviau šį klausimą, netgi viešai - NATO buvo kuriama kaip Šaltojo karo instrumentas kovoje su Sovietų sąjunga ir taip vadinamu Varšuvos Paktu. Dabar nėra nei Varšuvos Pakto, nei Sovietų sąjungos, o NATO egzistuoja. Kyla klausimas – o kam? Atsakymas tik vienas, kad ir ką jie besakytų - tai JAV užsienio politikos instrumentas. Jeigu kam nors tai patinka, tai ir gerai, tačiau svarbiausia, kad tie procesai, apie kuriuos visada kalbėjo NATO, o būtent - kalbėjo apie šio bloko transformaciją labiau į politinę organizaciją ir organizaciją, kuri sukuria tam tikrus stabilumo elementus pasaulyje, jeigu taip būtų, tai būtų, greičiausiai, visai neblogai“, - sakė jis.

Taip pat V. Putinas išpeikė Vakarų diplomatus, kurie, pasak jo, aktyviai kišasi į Rusijos vidaus politiką.
„Tai sisteminis, daugelį metų trunkantis grubus, absoliučiai betarpiškas, taip pat ir diplomatinių atstovybių lygmeniu, kišimasis tiesiai į mūsų vidaus politiką, jūs pamatytumėte, ką jūsų kolegos pas mus išdarinėja: jie tiesiog kojomis įsiveržė į mūsų vidaus politiką, užlipo mums ant galvos ir kramto gumą. Baikite!“, - piktinosi V. Putinas.

V. Putinas taip pat pakomentavo D. Trumpo sprendimą trauktis iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo.

Jis taip pat pajuokavo: „Beje, mes turėtume padėkoti prezidentui Trumpui. Štai šiandien Maskvoje, sako, netgi snigo, čia (Sankt Peterbuge - red.) lijo, labai šalta. Dabar dėl visko galima apkaltinti jį ir amerikietišką imperializmą, jie kalti. Bet mes to nedarysime“.

V. Putinas taip pat pareiškė, kad jis nėra vienas iš Europos lyderių, „bet kuriuo atveju, jie (kiti Europos lyderiai - red.) taip nemano“.





Kriminalinis maišelis ar Karalius nuogas?

Kriminalinis permatomas maišelis?
Ar*
Karalius
nuogas?
* "Manheteno rytas" šį puslapį

http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/nelaimes/kraupi-zinia-motina-pasivijo-svetur.htm

šitaip pervadino:

http://lietuvosdiena.lrytas.lt/nelaimes/kraupi-zinia-motina-pasivijo-svetur.htm












Anglija atgimsta JAV-ose

D.Trumpas, kalbėdamas apie anglies gavybą, sakė, kad Paryžiaus susitarimas yra „aukščiausiu lygiu labai neteisingas Jungtinėms Valstijoms“ – pagal jį leidžiama didinti anglies gavybą Kinijai ir Indijai, bet ne JAV.

JAV anglies gamintojai pasveikino JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimą dėl Jungtinių Valstijų pasitraukimo iš Paryžiaus klimato susitarimo, informuoja BBC.
Coal country reacts to climate deal exit.

Kodėl Anglija atgimsta JAV-ose?

Todėl, kad Anglija vadinama Anglija todėl, kad Romos imperijos laikais ten šildytasi anglimi:

Roman historians describe coal as a heating source in Britannia.

Amerika...
Ne visa Amerika liko patenkinta šitokiu prezidento Trump'o sprendimu.

Tematika

Tematika žodžio reikšmė

temãtika [↗ tema], grožinės literatūros kūrinio, ypač kūrinių grupės (vieno, kelių ar daugelio rašytojų), temų visuma.

temà sf. sing. (4) FrnW, Lkv, Arm; Eiš, Žrm žr. tamsa 1: Ve, jis dirbs lig temõs Bt. Nu aušros lig temõs ūžė mašina Užv. 
ǁ
 Vienas pragėrė šimtą šeštokų, dar temelė netemo TDrIV117(Btrm). Kur mūs sesulę temẽlė temė, kur lelijėlę gaidžiai giedojo (d.) Mrs. Temelė temo, aš dar dirvelėj LTR(Rod). Išaušo aušraitė; sutemo temaitė, patekėjo šviesioji saulaitė LMD(Grz).

temà sf. (2) KŽ, TŽŽ
1. Š, Rtr, DŽ, LTEXI259 literatūros kūrinio, mokslo veikalo, straipsnio, nagrinėjimo, kalbos pagrindinė mintis, idėja: Nukrypti nuo tèmos NdŽ. Staiga pereiti prie kitos temos rš. Žmogus – nuo amžių sena ir kiekvieną kartą nauja tema J.Gruš. Gyvenimas – tai neišsemiama tema S.Čiurl. Kaukazo įspūdžių temomis parašiau labai nedaug, vos keletą trumpučių eilėraščių V.Myk-Put.
2. DŽ, TrpŽ mokiniams duodamo rašyti literatūrinio rašinio antraštės formuluotė: Mokykloje mokytojas kartą mums davė laisvą temą iš lietuvių kalbos A.Vencl.
3. MuzŽ, TrpŽ, LTEXI259 muz. pagrindinis kūrinio ar jo dalies motyvas, pagrindinė mintis: Temà su variacijomis DŽ.
4. TrpŽ lingv. žodžio ar formos kamienas.
5. rš lingv. žodžio kamieno galo balsis.

Tema

theme

From Old French tesme (French: thème), from Latin thema, from Ancient Greek θέμα (théma), from τίθημι (títhēmiI put, place), reduplicative from Proto-Indo-European *dʰeh₁-(to put, place, do) (whence also English do).


Tem (czasem także jako tema lub tematstgr. θέμα thema, l.mn. θέματα themata) – jednostka podziału administracyjnego w Cesarstwie Bizantyjskim; przez długi okres istnienia imperium główna jednostka organizacji militarnej państwa.
Matot - 7 Temos, o jei Kretą su Kipru priskaičiuoti - 9 Temos.


Έχω το θέμα μου (στίχοι)



Trump'as Klaipėdoje


TRUMP‘AS ATVYKSTA Į KLAIPĖDĄ!

Taip, Trump‘as atvyksta į Klaipėdą. Tiesa, ne Donaldas, o Janno,
kartu su savo ištikimu palydovu – „Trump Conception“ orkestru. Atvyksta tam, kad savo išskirtine meile muzikai XXIII Klaipėdos pilies džiazo festivalio klausytojams darsyk primintų apie neblėstantį džiazo vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes.
... visuotines vertybes:)))

Landynė...


Landynė.

:)

:))

:)))

:))))

"Sąmokslininkas" Trump'as

JAV vadovas, kalbėdamas apie esą gresiančią ekonominę žalą ir dėstydamas sąmokslo teorijas apie pasaulinį susimokymą prieš Vašingtoną, Paryžiaus susitarimą pavadino „pačių pasidaryta didele ekonomine žaizda“.

„Aš pažadėjau, kad išeisiu arba sustabdysiu bet kokį sandorį, kuris netarnauja Amerikos interesams“, – Baltųjų rūmų Rožių sode sakė D.Trumpas.

„Aš buvau išrinktas, kad atstovaučiau Pitsburgo, ne Paryžiaus piliečiams (!!!:))))“,
 – pridūrė jis. „Šis susitarimas yra ne tiek apie klimatą, kiek apie kitas šalis, įgaunančias finansinį pranašumą prieš Jungtines Valstijas“, – kalbėjo prezidentas.
Ai ja jai:)

"Patikimosios" JAV

Publikuota: 2017 birželio 1d. 22:36, atnaujinta: 00:34

D.Trumpas paskelbė* – JAV traukiasi iš Paryžiaus klimato susitarimo
2015 metais priimta Paryžiaus sutartis įpareigoja valstybes mažinti atmosferos taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis ir imtis kitokių priemonių, turinčių sulėtinti pasaulinio klimato šiltėjimą. Šis 196 šalių Paryžiaus sostinėje pasirašytas susitarimas buvo sudėtingų Pekino ir eksprezidento Baracko Obamos vadovaujamo Vašingtono derybų vaisius.

Net 2 metus laikėsi susitarimo!

* Planet Trump:)**
** Nixon Shock

Net 27 metus laikėsi susitarimo!***

*** O susitarę buvo UK ir USA:)****

**** O kaip po 1971-jų
vadinosi tos 44 pasirašiusios šalys?


2017-06-01

Kas turi pinigų...

... baruose žmonės, turintys pakankamai pinigų, gali gerti kiaurą parą, o štai tie, kurie neišgali sėdėti baruose, pirkti alkoholį galės iki 20 val.
:)

Lietuvaitės galvos papuošimas

Su "Sankt Peterburgo" klubu Radvilų rūmuose parodą "Lietuvių tradiciniai ir tautiniai drabužiai: tekstilė, grafika, tapyba"
ką tik aplankiau.

Sužinojau kad Lietuvos muziejuos tokių merginų galvos papuošimų
pora teišlikę; Peterburgo muziejuos daugiau yr išvežtų.

Nikaragva, Sirija ir JAV

May 28, 2017
Pasitraukusios iš sutarties, JAV prisijungs prie kitų dviejų jos nepasirašiusių valstybių – Nikaragvos ir Sirijos. Susitarimo dalyvės – 195 šalys, tarp jų ir Šiaurės Korėja.


Goepolitika Lietuvai


Šitaip apie mus kalba 
Irano opozicionierius.
Kitas, III pasaulinį karą prognozuojantis geopolitikos ekspertas: Lietuvos perspektyvos itin prieštaringos
Kodėl prieštaringos?

Štai kodėl: ... nesame apsaugoti nuo karo, ir Rusijos grėsmė yra nuolat šalia, tačiau Rusija iš tikrųjų yra silpna valstybė, ketvirtadienį „Baltijos investuotojų forume“ sakė visame pasaulyje pripažintas geopolitikos ekspertas George'as Friedmanas.

Nepaisant Rusijos silpnumo -

Nors G. Friedmanas teigė, kad Rusija yra silpna, tai nereiškia, kad Lietuva išvengia karo grėsmės.

„Ar jūs saugūs? Ne, – neslėpė jis. – Bet kartu neturite pervertinti Rusijos efekto. Mano požiūriu, rusai yra silpni.“

... po pagrindinio pranešimo konferencijoje vienam klausytojui paklausus, ar jis nepakeitė savo nuomonės dėl Baltijos šalių, kad kilus konfliktui jos tikriausia bus paaukotos, kaip savo knygoje rašė G. Friedmanas, jis nepakeitė savo nuomonės.

„Pažiūrėkite į žemėlapį, jus sunku apsaugoti tiek kitiems, tiek jums apsisaugoti patiems. Aš manau, kad jei būtų prieita iki šito taško, stabdymas turbūt neveiktų, tai yra karinė realybė. Kai žiūriu į šitą regioną, suprantu, kad jame turi būti eksploatuoti realūs pajėgumai, ir JAV pasiruošusi tą padaryti. Jūs turite suprasti, kad jūsų geografinė padėtis itin sunku, jus sunku apsaugoti“, – sakė jis.

Aišku?


„Kai žiūriu į šį regioną, kurį vadinu vieta tarp dviejų jūrų – Juodosios ir Baltijos, aš matau itin išsilavinusius žmones, kūrybingas visuomenes. Aš matau jį kaip daugiausia žadantį regioną, ir į jį įeina Lietuva. Galvokite apie save taip, kad esate labai laimingi būdami lietuviais, – teigė jis

Nes...


„Kai žiūriu į Europą, matau, kad Europos Sąjungai yra iškilę rimtų bėdų. Mąstau, kur investuočiau savo pinigus, jeigu jų turėčiau, žiūriu į gerai išsivysčiusias Europos šalis ir klausiu, ką čia dar galima būtų padaryti. Bet suprantu, kad tų galimybių yra ne tiek jau ir daug“, – „Investuotojų forume“ spaudos konferencijoje sakė jis.

Didžiausią potencialą jis mato Europos rytų regiono valstybėse, kurios yra gyvybingos ir patrauklios investuotojams.

... investuočiau savo pinigus, jeigu jų turėčiau...

Manot, nepataikiau?

Pataikiau pataikiau.


O karą, anot goepolitikos eksperto, pradės JAV:

Pastarosiomis dienomis jis taip pat pareiškė, kad karas su Šiaurės Korėja yra neišvengiamas, ir JAV yra pasiruošusi pulti.

Tik kad palūkanų era baigėsi...
















Nusikaltimas ir bausmė 2017

Reikia pradėti apkaltą, nes nusikalto, pažeidė Seimo statutą: A.Širinskienė, pasinaudodama R.Karbauskio ir A.Verygos kortelėmis, užregistravo juos kalbėti posėdyje, nors tuo metu jų net nebuvo salėje.
Po Konstitucinio teismo sprendimo, leidžiančio teisti tik tuos asmenis, kurie abejotino turto įgijo tik po 2010 metų gruodžio 11 dienos, daugumai teisiamųjų bylas
teko nutraukti.
Tokia mūsų Lietuva 2017: Seime pešamasi dėl neesminių dalykų (juk užregistravo kalbėti posėdyje), o tuo metu lietuviai evakuojasiLietuvos.


2017-05-31

Schwager Schwieger Litauen

Švogerių teisė.

Neblogai?

Bet gal numigravo ta fokiška teisė nuo savo šaknų?

O mūsų?
Tapti „švogerių respublika“ Lietuvai buvo neišvengiama lemtis nuo pat valstybės atsiradimo – anot istorikų ir politologų, būtent neišvengiama lemtis – nebūtų „švogerizmo“, nebūtų ir tautinės Lietuvos. Toks jau istorijos akibrokštas: valstybės kūrimosi pradžioje buvusios vertybės, taigi artimi, asmeniniai politinio elito ryšiai, dabar tapo smerktinais dalykais, dėl kurių galima sulaukti ne tik prezidentės Dalios Grybauskaitės pagrūmojimų, bet ir tardymų STT kabinetuose.

Tiesa, jau tarpukario Lietuvoje būta kandžių įžvalgų, kad valdžioje atsakingus postus laiko užgulę tarpusavyje giminystės, artimos pažinties ir draugystės ryšiais susiję asmenys. Bet tai buvo daugiau pašaipų, anekdotų objektas, o ne smerktinas reiškinys, dėl kurio gali nukentėti politinė ir tarnybinė karjera.

1918-aisiais Lietuva, kaip tautinė valstybė, buvo sukurta tautos valia – tai faktas. Bet nors šiais laikais skundžiamasi, kad valdžia nutolusi nuo tautos, tarpukariu, ypač po 1926-ųjų perversmo, atotrūkis buvo ne mažesnis. Ir nuolat didėjo artėjant okupacijai.
Svarbiausi valstybės reikalai buvo sprendžiami ne Seime, kuris 1926-aisiais buvo išvaikytas, o 1936 m. išrinktas netiesioginiais rinkimais ir iš esmės pavaldus prezidentui. Pagrindiniai projektai buvo aptariami Prezidentūroje Kaune prie krupniko taurelės, nedideliame artimų žmonių rate. Čia jau ryškios sąsajos su dabartimi, išskyrus tai, kad Prezidentūroje Vilniaus S.Daukanto aikštėje* krupniko nepatiekiama.

* Simono Daukanto aikštė...




"Kings" matematika

Štai ji.

Vilniaus Gedimino technikos universitete ją, "Kings*" matematikos olimpiadą,
organizavo visiškai ne matematikai (kurių čia dar yra), bet verslininkų
ugdytojai.

Čia apie tai nerašo, kažkodėl.
Pamanykit - blogai išvertė: tegul angliškai mokinasi -
lengviau emigruos!

Kai kas gal net šitaip, kaip DIDYSIS LIETUVOS VERSLININKAS:)
"Kings" matematika:)))
Kam jūs klausiat
matematiko?
Jis gi MATEMATIKAS, o ne verslininkas:)))

* Aha, o kuningą/kunigą mums vokiečiai paskolino:


king (n.) 
a late Old English contraction of cyning "king, ruler" (also used as a title), from Proto-Germanic *kuningaz (source also of Dutch koning, Old Norse konungr, Danish konge, Old Saxon and Old High German kuning, Middle High German künic, German König).

This is of uncertain origin. It is possibly related to Old English cynn "family, race" (see kin), making a king originally a "leader of the people." Or perhaps it is from a related prehistoric Germanic word meaning "noble birth," making a king etymologically "one who descended from noble birth." The sociological and ideological implications render this a topic of much debate. "The exact notional relation of king with kin is undetermined, but the etymological relation is hardly to be doubted" [Century Dictionary].

General Germanic, but not attested in Gothic, where þiudans (cognate with Old English þeoden "chief of a tribe, ruler, prince, king") was used. Finnish kuningas "king," Old Church Slavonic kunegu "prince" (Russian knyaz, Bohemian knez), Lithuanian kunigas "clergyman" are forms of this word taken from Germanic. Meaning "one who has superiority in a certain field or class" is from late 14c.

As leon is the king of bestes. [John Gower, "Confessio Amantis," 1390]
In Old English, used for chiefs of Anglian and Saxon tribes or clans, of the heads of states they founded, and of the British and Danish chiefs they fought. The word acquired a more imposing quality with the rise of European nation-states, but then it was applied to tribal chiefs in Africa, Asia, North America. The chess piece is so called from c. 1400; the playing card from 1560s; the use in checkers/draughts is first recorded 1820. Three Kings for the Biblical Wise Men is from c. 1200.
[I]t was [Eugene] Field who haunted the declining years of Creston Clarke with his review of that actor's Lear. ... Said he, "Mr. Clarke played the King all the evening as though under constant fear that someone else was about to play the Ace." ["Theatre Magazine," January 1922]
Kralikai galvose...