2017-06-02

Rusai vėl puola

Puola, puola ir puola.

Mes tai nepuolam.
Kodėl?
2017 m. birželio 2 d. 17:59

Sankt Peterburge vykusiame vykstančiame tarptautiniame ekonomikos forume Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atsakė į klausimus apie santykius su Vakarais, NATO ir JAV prezidento rinkimus. Jis taip pat pakomentavo JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimą pasitraukti iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo, rašo lenta.ru.

Kalbėdamas apie NATO, V. Putinas prasitarė, kad norėtų šios organizacijos transformacijos. „Ginčai dėl NATO, ar jie padeda Rusijai? Jeigu ta prasme, kad NATO gali sugriauti Rusiją – tokiu atveju gali. Tačiau kol kas mes nematome griūties. Aš daug kartų uždaviau šį klausimą, netgi viešai - NATO buvo kuriama kaip Šaltojo karo instrumentas kovoje su Sovietų sąjunga ir taip vadinamu Varšuvos Paktu. Dabar nėra nei Varšuvos Pakto, nei Sovietų sąjungos, o NATO egzistuoja. Kyla klausimas – o kam? Atsakymas tik vienas, kad ir ką jie besakytų - tai JAV užsienio politikos instrumentas. Jeigu kam nors tai patinka, tai ir gerai, tačiau svarbiausia, kad tie procesai, apie kuriuos visada kalbėjo NATO, o būtent - kalbėjo apie šio bloko transformaciją labiau į politinę organizaciją ir organizaciją, kuri sukuria tam tikrus stabilumo elementus pasaulyje, jeigu taip būtų, tai būtų, greičiausiai, visai neblogai“, - sakė jis.

Taip pat V. Putinas išpeikė Vakarų diplomatus, kurie, pasak jo, aktyviai kišasi į Rusijos vidaus politiką.
„Tai sisteminis, daugelį metų trunkantis grubus, absoliučiai betarpiškas, taip pat ir diplomatinių atstovybių lygmeniu, kišimasis tiesiai į mūsų vidaus politiką, jūs pamatytumėte, ką jūsų kolegos pas mus išdarinėja: jie tiesiog kojomis įsiveržė į mūsų vidaus politiką, užlipo mums ant galvos ir kramto gumą. Baikite!“, - piktinosi V. Putinas.

V. Putinas taip pat pakomentavo D. Trumpo sprendimą trauktis iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo.

Jis taip pat pajuokavo: „Beje, mes turėtume padėkoti prezidentui Trumpui. Štai šiandien Maskvoje, sako, netgi snigo, čia (Sankt Peterbuge - red.) lijo, labai šalta. Dabar dėl visko galima apkaltinti jį ir amerikietišką imperializmą, jie kalti. Bet mes to nedarysime“.

V. Putinas taip pat pareiškė, kad jis nėra vienas iš Europos lyderių, „bet kuriuo atveju, jie (kiti Europos lyderiai - red.) taip nemano“.





Komentarų nėra: