2014-10-25

Vilnius - ... pavyzdys

34. Teisingumo Šimašius 2014-10-24 23:27 IP: 84.15.186.138 
Vienas iš siūlymų, kaip gelbėti Lietuvos sostinę nuo milžiniškų skolų, – didinti gyventojų pajamų mokestį (GPM). Tokios nuomonės laikosi ir liberalas Remigijus Šimašius. [... kad kažkas, nusipirkęs bulvių lauką, dėl kokio nors aplinkkelio gautų milijonines kompensacijas. Pavyzdžiui, 60 mln. litų.[

Viso labo citatos:

„Vilnius – vienas geriausių pavyzdžių, kaip galima daryti daugybę brangių nesąmonių“, – apie sostinę skandinančias milijardines skolas rėžė ekonomistas Raimondas Kuodis.

„Vilnius yra bankrutavęs, niekam tai ne paslaptis, – teigė Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas. – Visiškai nelogiška, kad kažkas, nusipirkęs bulvių lauką, dėl kokio nors aplinkkelio gautų milijonines kompensacijas. Pavyzdžiui, 60 mln. litų. Ne, šitas žmogus turi gauti kitą bulvių lauką.“

Vienas iš siūlymų, kaip gelbėti Lietuvos sostinę nuo milžiniškų skolų, – didinti gyventojų pajamų mokestį (GPM). Tokios nuomonės laikosi ir liberalas Remigijus Šimašius. Politiko manymu, didinti GPM iki 60 procentų – adekvati ir teisinga sistema.

Ar skaitliuką išjungti nebūtų teisingiau?


Ką tas Vilnius...

32. Zona 2014-10-24 23:25 IP: 84.15.186.138  
Graikija negali išstoti iš euro zonos


„Nordea“ banko ekonomistas Ž.Mauricas sostinę lygino su Graikija, kuri taip pat skęsta skolose ir nedvejodama pagalbos kreipiasi į euro zoną. 

Graikija negali išstoti iš euro zonos kaip ir Vilnius – iš Lietuvos“, – teigė ekonomistas...

Koks čia balvonas?



Naujieji Pupuliai

Vienas svarbiausių aktoriaus norų – nepaversti jo vizito šou, kad galėtų tiesiog ramiai pasivaikščioti po miestą, pasidairyti, išgerti kavos. Bet, regis, Vilniuje belgų kilmės aktorius ramiai nesėdėjo. 

Prieš viešnagę renginio organizatoriams aktorius paminėjo ir dar vieną priežastį, dėl kurios mėgsta lankytis Rytų Europoje.

Aktorius sakė, kad šių kraštų moterys – labai gražios, nuoširdžios ir draugiškos.

Jį buvo galima išvysti ir sostinės naktiniame klube „Mojo Lounge", kur linksminosi su grupe „Naujosios pupytės".

O kur Naujieji Pupuliai? 
 

Oil lia lia!

Valdziūnė

Tarptautiniame forume „Valdai“, kuris vyksta Sočyje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kurį šalies valdininkai išvakarėse pavadino „nepakeičiamu“, pažadėjo su dalyviais bendrauti atvirai ir „kietai“. Taip pat Rusijos prezidentas išsakė kritikos JAV politikos atžvilgiu Artimuosiuose Rytuose ir likusiame pasaulyje, išsakydamas kritiką valstijų išskirtiniam dominavimui, praneša newsru.com.
Valdemar.

Ne koks bretwalda.

Gerwaldas?

Valdžia...

Valdai International Discussion Club.

valdaĩnė (neol.) sf. (2) [K], NdŽ, KŽ, LsB415; B529, N žr. valdanija.
.
valdanija sf. R, R160,200, MŽ, MŽ 211,266, N, [K] valdomas kraštas, sritis, valda: Pilės valdžia, valdanija R185. Valdanijos, valsčiaus priveizdėjimas, aprūpinimas, nuvaikščiojimas R18.
.
val̃das sm. (4) NdŽ
1. plūgo grąžulas: Noragai pritvirtinami prie plūgo valdo rš. Juo valdas ilgesnis, juo ariant plūgas mažiau kraiposi į šalis rš.
2. kas valdo: Aš jaunas bernužėlis, dalgelės valdužėlis LTR(Kš).

Kas gi valdo?

:)

2014-10-24

Diurnalism

Grėsminga situacija stebima Jungtinės Karalystės

aukštosiose. Kaip skelbė Delfi, specialusis publicisto iš „The Daily Mail“ Tomo Rawstorne'o tyrimas parodė, kaip bauginančiai sparčiai daugėja universitete studijuojančių vyrukų, kurie su moterimis elgiasi nepagarbiai – kaip su niekingu sekso objektu.

Nacionalinės studentų sąjungos neseniai atliktas tyrimas nustatė, kad daugiau nei trečdalis studenčių susiduria su seksualiniu priekabiavimu universitete, įskaitant grabaliojimąsi ir čiupinėjimas. Ekspertai neslepia susirūpinimo, kad net tokios prestižinės mokslo įstaigos, kaip Oksfordo, Kembridžo ir kiti garsūs šalies universitetai, šiame kontekste toli gražu nėra išimtys. Ekspertų teigimu, čia besimokantiems išrinktiesiems turtingų tėvų jaunuoliams vis sunkiau sekasi varžytis su emancipuotomis jaunomis moterimis.

O kaip yra Lietuvoje? 

Ubagynas Lietuvoje, palyginus su UK...

Delfi kalbina Vilniaus universiteto studentą:

„Chemijos laboratorinis. Sprendžiame uždavinius, atliekame skaičiavimus. Maždaug pusė studentų nesusitvarkė su užduotimi ir prašė dėstytojo pagalbos. Turiu paminėti, kad dėstytojas pagyvenęs, plaukai žili, tik neaišku, ar nuo senatvės, ar nuo ko įdomesnio. Daugelis prieina paklausti, kaip spręsti užduotį ar pasitikrinti klaidų. Vienai merginai priėjus, išgirdau: „Nu ką aš čia tau aiškinsiu, vis tiek nesuprasi. Eik, pasiklausk vaikinų, jie geriau supranta, negaišiu laiko čia“, – prisimena medicinos studentas.

Jam įsiminė ir kita dėstytojo citata: „Kas gali pasakyti, kokio tipo bomba yra stipriausia? Atominė? Vandenilinė? Taigi SEX bomba!!!“. Pašnekovo teigimu, tokie dėstytojų „juokeliai“ priverčia nejaukiai jaustis.

Studento manymu, viskas labai priklauso nuo to, ar dėsto vyras, ar moteris. Jo pastebėjimu, ginantis laboratorinius darbus merginos praslysta lengviau. Esą patrauklesnės ir puošnesnės merginos sulaukia lengvesnių klausimų, kartais jų visai nesulaukia, o jeigu nežino atsakymo, plačiai nusišypso ir dėstytojas pats išvarto merginą iš sunkaus klausimo.

Tuo metu studentams vaikinams lengviau su vyresnėmis dėstytojomis. „Kelis kartus esu gavęs 10 tiesiog už buvimą paskaitoje. Atradau įdomią strategiją: jei žinau, kad darbas sudėtingas ir apsiginti bus nelengva, tiesiog gražiai apsirengiu. Marškinėlius pakeičiu marškiniais, užsimetu švarką, naujus batus, gražiai susišukuoju. Ir visada žiūriu į akis. Tiesiai į akis. Niekada nenukreipiu žvilgsnio atsiskaitinėdamas. Ši strategija padeda praslysti 8 iš 10 kartų“, – atviravo studentas.

Diurnalis?

Nieko nepridėjau.

Faustas

Faust.


Nes suspaustas.

Faustpatrone.

patron (n.)
"a lord-master, a protector," c.1300, from Old French patron "patron, protector, patron saint" (12c.) and directly from Medieval Latin patronus "patron saint, bestower of a benefice, lord, master, model, pattern," from Latin patronus "defender, protector, former master (of a freed slave); advocate," from pater (genitive patris) "father" (see father (n.)). Meaning "one who advances the cause" (of an artist, institution, etc.), usually by the person's wealth and power, is attested from late 14c.; "commonly a wretch who supports with insolence, and is paid with flattery" [Johnson]. Commercial sense of "regular customer" first recorded c.1600. Patron saint (1717) originally was simply patron (late 14c.).


susilažina su Dievu, kad jam pavyks atitraukti Fausto sielą nuo aukštų siekių ir priversti tenkintis žemiškais dalykais („…galų gale tas jūsų mulkis laižys rangydamasis dulkes“ 
....
Su veržliu tragedijos veiksmu kontrastuoja antroji dalis – čia panoraminiu stiliumi vaizduojamas simbolinis pasaulio teatras. Jos prologe Faustas pabunda iš gydomojo miego, tarsi po dvasinio sukrėtimo, o pirmajame veiksme Mefistofelio lydimas atsiduria imperatoriaus rūmuose. Ten jis rodo burtininko sugebėjimus – gelbsti pašlijusius valstybės finansus. O Mefistofelis, kaip tikras Keinso 
 (Keynes) šalininkas, spausdina banknotus, kad augtų infliacija. Faustas nepalieka nuošaly ir kultūros politikos: jis magiškai atgaivina Eleną ir Parį, kaip klasikinio grožio įsikūnijimą, bet galiausiai jį ištinka nesėkmė.










Šiaurės Europa

Penktadienio naktį į Vilnių atvyko Holivudo kovinių filmų žvaigždė Jeanas Claude’as Van Damme’as.

Stambulo reisiniu lėktuvu atskridęs aktorius spaudžiant -5 laipsnių šalčiui vilkėjo plonu švarkeliu. „Juk čia ne Rytų, o Šiaurės Europa!” – pasitikrinęs žemėlapį savo telefone J.C.Van Damme‘ui paaiškino jį atlydėjęs asistentas Markas Zhanas Gengas.

Na taip.

Hi, Jean Claude!  
Ambalai ambrą vežiojo, įkyresniems ambą rodė...

2014-10-23

Valstybinė Psichika


Skurdas, bankrotai, žmonių tarpusavio santykiai, besaikis alkoholio vartojimas, fizinis ir psichologinis smurtas – tai yra tik keletas veiksnių, kurie gali lemti žmogaus pasirinkimą nusižudyti.

„Savižudybių sprendimą reikia pradėti koordinuoti. Iki šiol labai siaurai kalbama apie savižudybių prevenciją ir supratimą, kas tai yra. Ši problema dažnai siejama su psichikos sveikata. O savižudybių problema yra labai plati. Psichikos sutrikimai yra toli gražu ne pats didžiausias rizikos veiksnys, kaip visi yra linkę manyti“, – sakė Valstybinio Psichikos sveikatos centro vadovė.

Tūkstantis. Tiek ir dar daugiau lietuvių nusižudo per vienus metus. Šis skaičius toks didelis, kad net sunku jį suvokti: tai reiškia, kad kiekvieną dieną nusižudo trys mūsų valstybėje gyvenantys piliečiai. Šis skaičius toks didelis, kad apie jį kalba ne tik mūsų politikai ir psichologai, bet ir užsienio šalys. O kur nešnekės, kai pagal šį rodiklį Lietuva pirmauja Europoje.

Antra vieta pasaulyje!

O, meluoja, krepšinio šalis:)

Valstybinė Ši Psichika!

Labai Netgi Valstybinė.

Šis, kairiam pakrašty nusipaveikslavęs Lietuvos Krašto kraštinis nepilietikas - kur evakuavosi?

Ar jam knieti?

P.S. LRT  "Klasikos" radijas rytą pranešė, kad Ebola pasauly pražudė net 4900 žmonių, beveik visus - Afrikoj

Lietuvai, jei proporcingai, kliūtų 2 ar 3 pražuvėliai, ne 1000. 

Lietuva, pasakoja "Klasikos" radijas, kausis su Ebola.

Su Valstybine Psichika Lietuvoj viskas tvarkoj, tiesa?

Na, Afrika - tai Afrika...

Lėktuvai netyčia

1. Snowplow driver Vladimir Martynenko has denied claims by Russian officials that he was drunk at the time of the crash Monday at Moscow's Vnukovo International Airport.
According to preliminary medical examination, Martynenko was found to be drunk, but the final results would be known and announced in five to seven days.

Total CEO Christophe de Margerie and three others were killed after his plane hit the snowplow during takeoff and crashed.



Trys politiniai lėktuvai, visi netyčia.


Обращение к В.В.Путину

Кому на пересдачу к профессору?

Обращение В.Ю.Катасонова к В.В.Путину.
.

1. Neteko girdėt Katasonovą kalbant (kas mane labai stebina) apie tai, kad kai kurie šmaikštuoliai finansuojasi neigiamom palūkanom.


2. Jei taip jis pakalbėtų, tektų jam pasakyti ir tai, kad palūkanų idėja išsisėmė.
 
3. BRICS padarius savo Pasaulio banką, Rusiją ima melžti juanio valdytojai, pakeitę dolerio valdytojus.

4. Lietuva kadaise pralaimėjo ne kalavijui ir ne kalavijuočiams/kryžiuočiams, o palūkanoms, palūkanų eksponentei. 

O dabar ji, eksponentė, apvirto ;)


Euroadmirolas

Desantinių karo laivų „Mistral“ pardavimas Rusijai šiuo metu neatrodo pati geriausia mintis. Bet juos galėtų nupirkti kita, Paryžiui kur kas draugiškesnė, pusė, o laimėtų ir Prancūzija, ir Europos Sąjunga.
 

„Parduoti ginklus ar ginklų sistemas šaliai, kuri vieną dieną gali juos panaudoti prieš jus pačius ar jūsų sąjungininkus, rizikinga“, – teigia JAV admirolas J.Stavridis.

Pasak JAV admirolo, iš keblios padėties Prancūzija galėtų išsisukti atsigręždama į partnerius – net ne NATO, o Europos Sąjungoje.

Bendrijai esą galėtų būti pasiūlyta išperkamosios nuomos sutartis, pagal kurią abu „Mistral“ laivai atsidurtų ES žinioje.
Blokui galiausiai bendrai išpirkus laivus, juos kartu kontroliuotų visos 28 ES šalys.
Strateginių priežasčių tokiai gana drąsiai iniciatyvai yra. ES nuo 1999 metų aktyviai stengiasi vykdyti vadinamąsias Petersbergo užduotis, pagal kurias blokas turi karinio įsikišimo teisę valdant krizes humanitariniais, taikos sudarymo ir palaikymo tikslais.

 „Mistral“ laivai tokioms Bendrijoms pastangoms padėtų vien tuo, kad jie puikus humanitarinis ginklas. 

RUSIJAI JO NEGALIMA DUOT!

Laivuose iš pradžių dirbtų apie 160 prancūzų (vėl ne mūsų:((() įgula.

Bet ateityje ES galėtų visiškai perimti laivų kontrolę ir juose dirbtų internacionalinės pajėgos – visai kaip Europos Komisijoje ar Europos Parlamente.

 


 

Oil lia lia

Rusai ruošias importuot naftą iš užsienių!

:(


:)

Oil.
Rockefeller Fund Dropping Fossil Fuels and Oil Politics.
Caca lialia.

Mums, liatūviams, tai lia lia.

O lia lia!

Dvi lietuvių rūšys

2014 metų bazinis dydis, taikomas apskaičiuojant valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareigines algas 450 Lt 2014-01-01

Bazinis dydis neaugo, o bet algos paaugo.

Premjerui didesnę algą teismas priteisė.


Bazinė mėnesinė alga (BMA) 122 Lt 2009-09-01

Patobulinta.

Pagal BMA ir dėstytojų atlyginimus skaičiuoja.

Kam reikalingi du: bazinis dydis ir BMA? 

Tai paslaptis...

Kam tarnaujat?


Socialinė parama skurstantiems

Lietuvoje kaip vienas pagrindinių socialinės paramos skurstantiesiems kriterijų 1990 m. įvestas minimalaus gyvenimo lygio (MGL) rodiklis, su juo susieta teisė į socialinę paramą ir socialinių pašalpų dydis.

Iš pradžių MGL sudarė apie 40 % vidutinio darbo užmokesčio – nuo 1990 m. sausio MGL buvo 70 rb, nuo 1990 m. spalio – 100 rb. Didėjant prekių ir paslaugų kainoms MGL buvo nepakankamai didinamas ir 1998–2004 m. tesudarė 125 Lt, arba apie 10-15 % vidutinio darbo užmokesčio.

Metai 2014-ieji.

Vidutinis darbo užmokestis šalies ūkyje 2014 m. II ketv. bruto 2355,7 Lt
neto 1832,0 Lt

Bazinė socialinė išmoka 130 Lt 2009-01-01

MGL irgi 130 Lt.

5,5 % bruto vidutinio darbo užmokesčio arba 7,1 % neto vidutinio darbo užmokesčio.

O būta 40 %. 

Kaip šitaip nusivairavom?

Mr Politician!

Mrs...
Vat jei neteisėtas poveikis viršija 250 MGL - tada kaukių balius!

O šiaip - viskas ramu šitoj pačioj karalystėj...

1 MGL = 4 Lt 33 ct per dieną.

Tru tu tu, tru tu tu!

Tru tu tu tu tu!
 

2014-10-22

MGL

LRT "Klasikos" radijas šįryt baisybių apie viešuosius pirkimus Lietuvos Respublikoje pripasakojo.

Ne, ne apie šituos.

Čia juk tik 400 000 Lt kasdien, 10-čiai metų už plaukiančią Nepriklausomybę, kurią po to galėsim nusipirkt; na, ne mes, o Klaipėdos nafta galės.

Ir nuplaukt.

Jei norės.

Ne apie tai LRT "Klasikos" radijas šįryt baisenybes pasakojo.

Rolandai!

Rolandai!

Daugiau negu 250 MGL!

Košmaras: daugiau negu

250*MGL = 250*130 = net 32 500

Su MGL mūsų valstybėj - stabilu.


130 litų per mėnesį!

Ar drebės koalicija?

Tai klausimas!

Kas tas MGL?

Minimalus gyvenimo lygis, dabar vadinamas bazine socialine išmoka, per bemaž ketvirtį amžiaus padidėjo vos 20 litų. Tai glumina ... nes - ką galima nupirkti uz 4,33 lt per dieną?

Tai glumina...

1 glùmas (brus. глyм) sm. (2) G84, LsB190, BŽ27 kvaitulys, apdujimas, proto aptemimas: Dabar ponams ištiko glùmas, kad nežino, ką veikti, t. y. susimenčia protas, nuovoka J. Kalbi kaip glùmo apimtas Svn. Glumas užėjo, ir pardaviau rš. Žmogaus galvon glùmas užėjo Vrn.
.
2 glùmas, -à adj. (4) K; MŽ buolas, baužas, be ragų.
3 glùmas, smob. (2) pakvaišėlis, pusgalvis, kluikis: Eik tu, glùmai! Grž. O tu, glùme, nieko neišmanai! Šk.


2014-10-21

Rockefelling

Felling is the process of downing individual trees, an element of the task of logging. The person cutting the trees is a feller.


John D Rockefeller built a multi-billion-dollar fortune after founding Standard Oil in the late 19th century.
Rockefeller Fund Dropping Fossil Fuels and Oil Politics.

The Rockefeller family, which made one of the world’s largest fortunes through its vast oil business, is to slash its investments in fossil fuels to less than 1pc and reinvest in clean energy.
The Rockefeller Brothers Fund, which oversees $860m of investments, will divest its coal and tar sands assets “as quickly as possible”, it said in a statement.
.
Stephen Heintz, an heir of John D Rockefeller, who built a multi-billion-dollar fortune after founding Standard Oil in the late 19th century, said the move away from fossil fuels would be in line with his ancestor’s wishes.
.
“We are quite convinced that if he were alive today, as an astute businessman looking out to the future, he would be moving out of fossil fuels and investing in clean, renewable energy,” Mr Heintz said.
.
The Rockefeller Brothers Fund is a supporter of the global Divest-Invest coalition, a group made up of 650 individuals and 180 institutions that aim to divest more than $50bn of fossil fuel assets.

“We’re making a moral case, but also, increasingly, an economic case,” Mr Heintz said.

Valerie Rockefeller Wayne,
 
a great-great-granddaughter of John D Rockefeller, added: “There is a moral imperative to preserve a healthy planet.”

ESpartiečiai

Šiandien Seimas po svarstymo pritarė siūlymui ES šalių piliečiams leisti dalyvauti Lietuvos politinių partijų veikloje. 54 Seimo nariams balsavus už, 3 – prieš ir 10 susilaikius, po svarstymo Seimas pritarė Politinių partijų įstatymo preambulės pataisų projektui Nr. XIIP-875(4).

Šiuo projektu siekiama įgyvendinti Sutartyje dėl Europos Sąjungos (ES) veikimo įtvirtintą reikalavimą užtikrinti piliečiams, kurie nėra tos šalies piliečiai, teisę būti kandidatais per vietos savivaldos ir Europos Parlamento rinkimus tomis pačiomis sąlygomis, kaip ir tos valstybės piliečiams.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme nustatyta, kad Lietuvos Respublikos piliečiai turi teisę laisvai jungtis į politines partijas, dalyvauti jų veikloje ir iš jų išstoti.

Ketinama pakeisti šią įstatymo nuostatą, kad šią teisę, išskyrus politinių partijų steigimą, taip pat turėtų Lietuvos Respublikoje nuolat gyvenantys kitų Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai be pertraukos pragyvenę Lietuvos Respublikoje pastaruosius 5 metus.

Pataisos turėtų įsigalioti 2015 m. sausio 1 d.

ESpartiečiai?




Tarptautininkas?

Koks netikėtumas:)


Kas per burtai?

Vladai, aū....

Taginimas, lygiai kaip šitoks?

Negi nepatinka mano naujadaras - juk tikrai tarptauta!

O ir kur gi čia


vienuolio.wordpress.com/tag/tarptauta


tarptauta?

Tarptautininkas???

Rodomi pranešimai su žymėmis tarptauta. Rodyti visus pranešimus
.
Kur gi ji, tarptauta?

Jau slavai sukilo

Jau slavai sukilo. Nuo Juodmario krašto
Pavasaris eina Karpatų kalnais.
Po Lietuvą – žiema. Nei žodžio, nei rašto
Neleidžia erelis, suspaudęs sparnais.

Maironis

Kodėl prisiminiau?

Vokietijos žvalgyba apkaltino Ukrainos prorusiškus sukilėlius numušus Malaizijos keleivinį lainerį raketomis, kurias jie pagrobė iš vyriausybės pajėgų, sekmadienį pranešė žiniasklaida.

Sukilėliai vietoj teroristų.

Sukilėliai, sukilėliai.

Po Lietuvą – žiema. Nei žodžio, nei rašto
Neleidžia erelis, suspaudęs sparnais. 

Vyriausybė - Ukrainos,
pomaidaninė.

Kieno dabar erelis?

Koks rimtas klausimas!

Jau slavai sukilo ...

Sąžinė...

Koks įdomus liudijimas!

Paskaitykim ir paskutinį to rašinio puslapį.

Slėptuvė(ę) MGB daliniai užgriuvo praėjus keturioms dienoms po išdavystės. Apie jos sunaikinimo operaciją 1966 metais rašė žurnalas „Švyturys“.
„Siauru koridorium į viršų iššliaužė barzdotas vyras. „Pasiduodu, pasiduodu“, – murmėjo jis, lipdamas žeminėn.
– Kas jūs?
– Žukauskas Balys, šeimininko brolis – vienos motinos, tik kito tėvo.
– Slapyvardė?
– Princas.
– Kas dar yra bunkeryje?
– Nieko. Aš vienas.
– O Šarūnas čia negyvena?
– Ne. Aš vienas.
– Kur jo bunkeris?
– Nežinau.
– Leiskite man patikrinti, – tarė Kučys.
V.Kučio jau nebėra tarp gyvųjų – jis pasikorė. Gal jį ėmė graužti sąžinė? Sunku pasakyti.
TSRS valstybės saugumo ministerija (MGB), veikusi nuo 1946 m. kovo 15 d. iki 1953 m. kovo 15 d.

Švyturys nepriklausomas politikos, visuomenės gyvenimo, kultūros ir literatūros iliustruotas mėnesinis žurnalas, leistas 1949–1999 m. Vilniuje.

Ar 1966 metais, kai nebebuvo MGB, bet sovietinis saugumas Vilniuje oho kaip tebebuvo, žurnalas Švyturys – galėjo būti nepriklausomas?

Po truputį?

Gal ką nors ėmė graužti sąžinė?

O kada tiesiai pasakysime, patys sau, kad ne kryžiuočiai mums įkūrė Klaipėdą, prieš tai ją nusiaubę?

O kada Nepriklausomos Lietuvos prokuratūra leis broliui susipažinti su brolio žūties tyrimu, neaiškindama, kad brolis nėra pakankamai artimas savo brolio giminė, o sūnui leis sužinoti, kaip žuvo jo tėvas, neaiškindama, kad jis, tėvui žuvus, nenukentėjo? 

Lietuva vakuume.

Sąžinė.

Gal, paprasčiausiai, sąžininga yra nedrausti paklausti, o į klausimus - atsakyti


2014-10-20

Biggest Synagogue in Russia



В воскресенье, 19 октября, в Воронеже торжественно открыли крупнейшую синагогу в России — площадью более 600 квадратных метров. В Воронеже синагога была построена раньше, чем в Москве — в 1904 году — и действовала 19 лет. В 1923 году большевики реквизировали ее богатое убранство, а в 1937-м — закрыли. Лишь в 1999-м бывшую синагогу, за десятилетия пришедшую в упадок, вернули еврейской общине города.

Kodėl taip vėlai?

Po III Abiejų Tautų Respublikos padalijimo žydų neįsileisdavo Rusijon iš Litės.

Tsar Alexander II allowed Jews who were retired soldiers, people with academic degrees, 1st guild merchants, specialty craftsmen, and technicians to reside in St. Petersburg, as well as other cities outside the Pale of Settlement.

Oldest synagogues in the world

Standing buildings

Two of the claimants to be the oldest structures still standing which were built as synagogues are the Erfurt Synagogue in Erfurt, Germany, which was built c. 1100 (see below), and Santa María la Blanca, built in Toledo, Spain in 1190. However neither has been used as a synagogue for centuries.

Russia

„Veidui“ knieti

Globalaus nerimo laikais tampame vis pažeidžiamesni.
Pagal „Gallup“ teigiamos patirties indeksą Lietuva yra trečia nelaimingiausia iš 138 tirtų valstybių. Pirmaujame pagal savižudybių, įvairių psichikos ligų ir sutrikimų, antidepresantų vartojimo statistiką.

Knieti paklausti: kas mums yra?

Mitra

mìtras, -à adj. (4) žr. mitrus:
1. Kol jaunas, žmogus i gražus, i mìtras Vlkv. Kad aš pragėriau šimtą šeštokų mitramjam žirgely besėdėdamas BsO353. Matyt, iš jo bus mìtras kešelnykas (kišenvagis) Snt. ^ Mitras kai čigono kumelė Vlkv.
2. Petrukas labai mitras ant visa ko vaikas Krok.
.
mitrùs, -ì adj. (4)
1. Grž, Mrs, Skd vikrus, miklus: Dideliai mitrì buvusi ta mergelė Krg. Barvainio Juozas yra labai mitrus – jam naguose darbas degte dega Škn. Mitrùs ir nu aukšto vežimo nušoka nesusimušęs Mžk. Šitas vaikas mitrus – visur jo pilna Mrj. Kad ir senas, bet mitrus Prn. Toks mitrus vyriokas, kaip vijurkas tik sukas Ds. Kariūmenėje jam ėjosi kuo geriausiai: buvo mitrus, drąsus ir gana kytrumo turėjo Tat. Jočiai (kavaleristai) buvo žinomi kaipo mitrūs per upes plaukikai LTI242(Bs). Vis tiek aš esu mitrèsnė kaip tu Krg. ^ Girk mergą ne del gražaus veidelio, bet del mitrių rankelių KrvP(Vlk).
mitriaĩ adv., mìtriai: Mìtriai nemoku dirbties Šts. Mitriaĩ šerk kiaules – pietus reik virti Nt. Mitriaĩ Ona sukas apie pečių Ds. Ana mìtriai plėkšt sijoną paplėšė aukštyn Mžk. Kovės mitriai šis ir kojų greitybę turėjo žymiausią HI. Tas kareivis kaip pradėjo, da jam mitriau eina BsMtII233. Kaustyk arklius ko greičiausiai, rinkie vyrus ko mitriausiai LMD.
2. apsukrus, guvus, gudrus, gabus: Kurs nesutižęs, vis parmano, viską išmano, greitai apsisuka, tas mitrùs J. Kas moka susimesti ir šiaip ir taip, tas mitrùs J. Merga mitri ant vaikių, visur veizdi J. Mitrì ta tamystos mergelka – tinka ir tanciui, ir ražančiui Sd. Katras mitresnis, tas ir laimi VŽ1905,11.
mitriaĩ adv.: Mitriai padirbtas paukščiukas LzP. Mitriai sugalvota sp. pasižymintis sąmoju: Kartą sukurtas vaizdingas, mitrus posakis jau nebemiršta B.Sruog.
3. lankstus: Žilvičiai labai mitrūs, tai bus kašikam pinti Lp. Išlaužk kur mitrèsnę vyteliotę Ds.
Viskas puikiai, tiesa?
.
mitruõlis, smob. (2) kas mitrus, vikrus, apsukrus: Mitruolis steigėsi viską namie pasidirbti, o snaudalius nei akėčių nenorėjo pasidirbti rš.
.
1 mitrà sf. (4) Vl žr. mitrumas 2: Kokia jo mitrà, t. y. gudrumas! J.

2 mitrà sf. (2)
1. TrpŽ aukšta vyskupo kepurė.
2. P grybinio augalo galva, panaši į vyskupo kepurę.
 .
Kas čia?
 .
×mitrengà (l. mitręga) sf. (2), mitrénga (1) sumišimas, maišatis, netvarka: Parėjęs tokią mitreñgą namuose pakėlė, kad visi turėjo išlakstyti Jrb. Kas čia par mitrénga – langai išdaužyti, durys vãlio[je] Žml.
.
Gal mišaunieji teskutos

Juk per lenkus biskūpai pas mus atėjo.
.
Su mitrom ant galvų.

Palaimintasis Paulius VI Bažnyčios istorijoje buvo paskutinis tiara 
 karūnuotas popiežius. Karūnavimo ir drauge pontifikato pradžios iškilmė įvyko 1963 metų birželio 30 d., toje pačioje Šv. Petro aikštėje, kurioje įvyko jo beatifikacija. Antraisiais pontifikato metais Paulius VI atsisakė naudoti trigubą popiežių karūną, ją viešai nusiėmė. Norėdamas vietoj galią simbolizuojančios tiaros išryškinti vyskupo tarnystę, kurią šv. Petro įpėdinis pašauktas vykdyti Jėzaus Kristaus vardu, popiežius Paulius VI ėmė naudoti vyskupo mitrą. Jo pavyzdžiu sekė visi vėlesni popiežiai. Paulius VI tiarą pardavė, gautus pinigus paskyrė vargšams.
LRT "Klasikos" radijo bangomis Vatikano radijas papasakojo apie palaimintąjį Paulių VI ir jo parduotąją tiarą bei užsidėtąją mitrą.

Mitra...