2014-10-19

Vėl tarsis su patarėjais


Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas sausį. Neilui Cooperiui, konsultacijų bendrovės „Zolfo Cooper“ atstovui, įtarimai neteisėtai atlikus dvi banko operacijas pareikšti vasario pabaigoje. Bendra šių operacijų suma siekė 1.232.283 Lt. 

Buvo įtariama, bent viena operacija susijusi su buvusios Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnaus NT plėtojimo įmone „Novotersa“. Esą 2012 m. sausio 6 d. „Snore“ atlikta operacija, iš įmonės „Novotersa“ sąskaitos pervedus 0,645 mln. Lt daliai kredito dengti. Tokiu būdu esą nesilaikyta Lietuvos indėlių ir įsipareigojimų įstatymo, nes viršytas draudimo išmokos dydis. Ponas Cooperis kviestas atvykti apklausai, kur jam turėjo būti pareikšti įtarimai, tačiau vasario 20 d. pranešė, kad yra išvykęs iš Lietuvos.

Vasarį p. Cooperis „Snoro“ kreditorių komitetą informavo apie karjeros pabaigą „Zolfo Cooper“ ir su tuo susijusį ketinimą pasitraukti iš „Snoro“.

Kovą jis teigė svarstantis galimybes „kreiptis į teismą dėl viešai skelbiamos melagingos informacijos paneigimo bei atsakomybės konkretiems leidiniams pritaikymo“.

Kas toliau?

Kaip informuoja prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai nustatė, kad p. Cooperis, „nebūdamas Lietuvos Respublikos piliečiu ir nebūdamas išsamiai susipažinęs su mūsų šalies teisės aktais, nuolat konsultavosi su atitinkamų sričių specialistais, banko darbuotojais, tarptautine ir Lietuvos advokatų kontoromis“.

Tarėsi su patarėjais.

„Šio bankroto administratoriaus iniciatyva banke „Snoras“ buvo įkurtas ir pastoviai veikiantis Paskolų komitetas. Tai rodo, kad vykdydamas savo pareigas bankroto administratorius siekė užtikrinti, kad kiekvieną klausimą spręstų kompetentingi asmenys, kurių sprendimai būtų paremti galiojančiais teisės aktais bei praktika, tai yra ėmėsi visų įmanomų priemonių, kad bankroto procedūra šiame banke būtų atlikta laikantis Lietuvos Respublikos įstatymų“, – rašoma pranešime.
Pasak prokurorų, p. Cooperio veiksmai „neužtraukia baudžiamosios atsakomybės dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo“. 

Prokuratūra pažymi, kad „Zolfo Cooper“, „atsižvelgdama į Lietuvos teismo ekspertizės centro specialistų išvadas dėl bankroto procedūrų metu viršytų leidžiamų maksimalių užskaitų dydžių“, šią vasarą „geranoriškai pervedė“ visą viršytą sumą į banko „Snoras“ sąskaitą.



„Džiugu, kad prokuroras pripažino, kad mūsų komanda kiekviename proceso etape veikė vedina įstatymų ir kreditorių interesų. Dabar, kai byla baigta, mes galime be jokių kliuvinių susitelkti ir tęsti reikšmingus  procesus, kol darbai bus perduoti mano įpėdiniui artimiausiu metu. Žinoma, mes ir toliau pagelbėsim prokurorams, kurie tiria banko žlugimą lėmusius sukčiavimo veiksmus. Be to, tarsiuosi su patarėjais dėl tolesnių žingsnių, kuriuos galima žengti nutraukus ikiteisminį tyrimą“, - prokuratūros sprendimą komentuoja p. Cooperis.

Dabar „Zolfo Cooper“ civilinio proceso tvarka turi teisę kreiptis į teismą siekiant susigrąžinti lėšas iš Lietuvos įmonių, kurių prašymais ir buvo įvykdytos dvi finansinės operacijos, nurodo prokurorai.

Prokuratūra tai Lowest Zero šalies.

Nebūdamas ... piliečiu ir nebūdamas išsamiai susipažinęs su ... teisės aktais, Highest Zero šalies pilietis administravo ... šalies bankrutavusį banką.

Ar tos Highest Zero šalies bankai bankrutuoja?

Cha cha cha.

Beje:

November 8, 2008 Latvia Parex Bank (51% controlling interest) Latvia Government of Latvia

Šitame banke tebeturiu mokėjimo kortelės sąskaitą, į kurią tebepervedamas mano atlyginimas, kurį su nuotykiais iš jo tebeatgaunu.

Kodėl Snoras neįrašytas?

Įdomi 22 nuotraukų fotosesija.











Komentarų nėra: