2020-10-02

Šunų Teisių “Gynėjams/oms”



Štai kas.

Įjunkit smegenis!

1. Visi su neįmanomais komercinių TV sukeltais skandalais “SOS gyvūnams” 2019 metų Kovo 11-ąją perduoti mano šunys (žr. nuo 20 min.) turėjo dokumentus/skiepų pažymėjimus, kuriuose jie įvardinti Lietuvos Skalikais.

2. Lietuvos Skalikai yra vienintelė lietuviška šunų veislė, kurios niekaip nesugebam įteisint pasaulyje pripaźįstamu būdu..

3. Perdavęs didumą šunų “SOS



gyvūnams”, sau pasilikau gražią baltą porą - patelę ir patinėlį.

4. Juos iš manęs pagrobė, įsilaužę į namą Rastinėnuose ir į automobilį Kaune.

5. “Legalūs” platintojai veisia tik nelietuviškus šunis.














„Kaimynė" NeRimsta

 

Šįvakar jaunas moteriškas balsas pasigirdo gavus telefono skambutį jau kitu numeriu 8 668 02878:

- Jūsų kaimynė Lina skambina. Nuo jūsų durų sklinda “žolės” kvapas. Prieikit arčiau lango kai rūkot.

- Nerūkau išvis, juolab “žolės”.

- Na, bent jau kaimynai vaikščios lengvai “apsinešę”, cha cha cha cha!

Ir baigė pokalbį.

- Tokio numerio nėra - išgirdau pabandęs paskambint tai Linai atgalios.

Paskambinau 112, pasakiau, kad jau antrąsyk iš nesamo numerio man skambina.

- Iš VGTU skambinat, - sako 112-os mergina.

- Savo telefonu skambinu, o iš kur žinot, kad tebesu darbe?

- Aš matau. Jums paskambins policija.

Neužilgo skambutis be jokio numerio:

- Policija! - piktas balsas.

- Klausau.

- Policija! - dar piktesniu tonu.

Norėjau paklaust, kodėl vardas moteriškas, o balsas vyriškas, bet susivaldžiau.

Paaiškinau, kad esu kandidatas Seimo rinkimuose, o 112 pranešu norėdamas “fiksuoti” galimas provokacijas. Paklausiau, ar pavyksta policijai rasti skambinančių iš neegzistuojančių numerių.

- Neturiu tokios informacijos... - kiek nusivylusiu vyrišku balsu pasakė Policija, paaiškino, kad galiu pranešt (taip išeina, apie vis dar nepraneštą:)) įvykį e-policijai ir baigė pokalbį.



Vilniuj Angelai Skraido Žemai

 

“Angelų Sargų” diena šiandien.

Šiandien

Vilniuj

Angelai

Skraido
Žemai







2020-10-01

Atsakau į TV3 klausimus

 

Dėl komentaro spaudai

Ugne Paulauskaite <ugne.paulauskaite@tv3.lt>

 

Atsakyti|

An 2020-09-29 11:07

Kam:

Eugenijus Paliokas

 

Laba diena,

 

esu tv3.lt žurnalistė Ugnė Paulauskaitė. Gavome vienos skaitytojos laišką, kuriame ji prašo pasidomėti prieš metus viešumoje aptartą Jūsų šunų istoriją. Pridedu vieno straipsnio nuorodą kontekstui suprasti:

 

https://www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/kraupus-radinys-vilniaus-rajone-apleistame-name-iskankinti-ir-nepriziureti-sunys.d?id=80581155

 

Kaip ir tarėmės telefonu, siunčiu Jums klausimus šia tema.

 

  1. Trumpai papasakokite apie šią istoriją: iš kur šunys pas jus atsirado ir kodėl juos ten laikėte?
  2. Į kokius procesus buvote įtrauktas dėl šio įvykio?
  3. Policijos duomenimis, Jums buvo skirta 175 eurų bauda, tačiau ją mokėti atsisakėte. Kodėl?
  4. Kaip į šią istoriją reagavo Jūsų darbovietė?
  5. Mūsų skaitytoja sako, kad dėl tokio įvykio Jūs turėjote būti atleistas. Ar gavote kokį nors spaudimą iš VGTU, kad paliktumėte darbo vietą?
  6. Kur iš Jūsų paimti šunys yra dabar?

 

Iš anksto labai dėkoju už atsakymus!

 

Pagarbiai

Ugnė Paulauskaitė

861558157

 

.........................................................................................................................................................................

 

Miela Ugne,

 

Jūs paminėjote žodį „kontekstas“, bet aiškiai neįvardijote „šio įvykio“, vietoj to pateikdama ne saviškės tv3.lt, bet delfi.lt nuorodą. Todėl trumpas mano atsakymas į pirmą klausimą nebus labai trumpas – noriu, kad suprastumėt/žinotumėt to, kas vyko 2019-jų metų Kovo 11-ąją šalia mano sodo namo (ir įvykių, įvykusių prieš tai ir po to), kontekstą ir tinkamai vertintumėt (ko labai viliuosi; bet, iškart pripažįstu, kad turiu LABAI BLOGĄ LIGŠIOLINĘ PATIRTĮ su amerikietiškąja TV3 – sovietmečiu būčiau tuo, beje, nepatikėjęs, nes tada žavėjausi JAV-omis).

 

Dabartinį TV3 susidomėjimą pusantrų metų senumo (2019 03 11) istorija sieju su savo dalyvavimu Seimo rinkimuose 2020 – esu kandidatas į Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje sąraše Nr.4 bei Antakalnio vienmandatėje rinkimų apygardoje Nr.3. Šitaip drąsiai teigiu, nes:

a)       a) kandidatų Antakalnio vienmandatėje rinkimų apygardoje Nr.3 diskusijoje, vykusioje Antakalnio seniūnijoje š. m. rugsėjo 17 d. 18 val. Antakalnio seniūnijoje (Antakalnio g. 17), jos organizatoriai - https://www.zinaukarenku.lt/ - man, vieninteliam iš dalyvavusių diskusijoje kandidatų į Seimą, uždavė klausimą kitokio pobūdžio negu likusiems kandidatams – būtent apie mano šunis (žiniasklaidos pusantrų metų senumo pranešimus pateikdami kaip tikrą tiesą); visi kiti klausimai visiems kitiems diskusijoje dalyvavusiems kandidatams buvo dalykinio pobūdžio.

b)      b) Jūsų telefoninio skambučio man išvakarėse man darbo metu paskambino jauna moteris ar mergina, įvardijusi save mano kaimyne ir pakeltu balsu spaudė mane psichologiškai, šaukte šaukdama kad bent pasivaikščioti išvesčiau mano būste, esą, uždarytą šunį, kuris, man išvykus darban, loja ir kaukia; jokių mano paaiškinimų, kad šuns neturiu, neklausė; žr. http://paliokas.blogspot.com/2020/09/nesamas-suo-ir-kaimyne.html

c)       c) Š.m. rudenį Vilniaus raj. PK, pažeisdamas LR įstatymus, man skyrė Jūsų 3-iame klausime minimą 175 eurų administracinę baudą už esą mano vėlgi prieš pusantrų metų padarytą administracinį nusižengimą, kurį padaręs nepripažįstu – šį baudos skyrimą apskundžiau teismui, bauda šiuo metu nėra galiojanti, tad Jūsų 3-iojo klausimo formuluotė netinkama.

d)      d) Prieš gerą mėnesį Youtube pašalino daugiau negu 10 mano vaizdo įrašų, išbuvusių ten nuo 6 metų iki 1 metų, jų tarpe ir mano darytus vaizdo įrašus apie mano šunis, kuriuose galėtumėte matyti, kokios būklės jie yra.

 

Pakaks šitiek, norint suprasti, kad kalba eina apie Seimo rinkimus 2020, o ar aukščiau paminėtosios „technologijos“ vadintinos „baltosiomis“ ar „juodosiomis“, spręskite, Ugne, pati. Mūsų sąrašas Nr.4 yra opozicinis „valdžios partijoms“, tai galite matyti kad ir čia:

https://lietuvosvisuomenestaryba.lt/lietuvos-visuomenes-taryba/lietuvos-visuomenes-tarybos-pranesimas-spaudai-del-kreipimosi-lietuvos-vyriausiaji-administracini-teisma-2020-09-25/

Nesusilaikau nepaklausęs Jūsų, Ugne: ar, „gavę vienos skaitytojos/o laišką“, visada tiriate tame laiške nurodytą istoriją ar įvykį?

Po šio Įvado atsakau į Jūsų klausimus.

1.       1. Mano šunys – Skipi (žr. http://skipule.blogspot.com/2008/08/skipi-ir-dantes.html) palikuonys. Taigi, šuo mano gyvenime atsirado prieš 16 metų. Skipi (juk Rastinėnų rastinukė) nusivežiau tada į Litexpo rūmuose vykusią tarptautinę šunų parodą, kurioje tarptautinė žiuri, paprašyta nustatyti jos veislę, nusprendė: trumpaplaukis kurtas, labai graži, amžius – gal pora metų. Ji tokia - labai graži, švelni, gera ir supratinga - ir liko iki pat mirties (nugaišo 2018-tais). Pačią pirmąją, pačią stipriausią, jos pirmosios vados jauniklę, Biglę (žr. http://skipule.blogspot.com/2010/12/vienuolika.html), po policijos neteisėto  „vizito“ 2019 02 15 vakare (žr. http://paliokas.blogspot.com/2019/02/blog-post_36.html), kai policijos pareigūnai neteisėtai įėjo mano privačion valdon ir netgi mano pastato patalpon, 2019 metų Vasario 16-tą dieną radau it nušautą šuolyje, pakibusią žemyn galva (žr. http://paliokas.blogspot.com/2019/02/blog-post_16.html

         (jos mirties priežasties tyrimą turiu).

Ugne, tv3.lt žurnaliste, užduodama klausimus, nutylėjote šią Jūsų darbovietės nuorodą: https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/993486/salia-vilniaus-mirties-namai-siurpa-kelia-ir-zmonems-ir-gyvunams

Paskaitykim visi, pamatysim, jog ten minimas trikojis Kongas, Biglės pirmavedis, kuriam, vargšui, antrą jo gyvenimo parą (dirbau tada dviejuose universitetuose, gyvenau vienas, naktį išgirdau jį inkščiant – skaudėjo juk) Jakovo Veterinarijos centre (žr. https://www.vetmed.lt/) teko amputuoti, matyt, gimdymo metu pažeistą (tik ant odelės pakibusią) kojytę. Pažiūrėkit, koks užaugo (http://paliokas.blogspot.com/2013/04/two-seasons.html), turi dabar naujus namus (dėkui „SOS gyvūnams“, nors jam, Kongui, mano buvęs studentas, protezuotojas, buvo bene pirmąjį Lietuvoje šuns kojos protezą sumeistravęs). O pasiliko jis pas mane todėl, kad tada neradau žmogaus, kas imtų globoti trikojį juodą šuniuką. Kongas buvo  ketvirtasis mano šuo, trečioji buvo Gotė –


tokia greita pajodžarga, tuose pačiuose Rastinėnuose įsivarė slyvos dyglį tarpupirštin, ėmė lakstyt trim kojom, veterinarai to giliai sulindusio dyglio nepamatė, tad ilgai ne nuo jo gydė – pakol vienas pastabesnis jį rado, ištraukė, koja nustojo pūliuot, sugijo, bet Gotė nebenorėjo lakstyt 4 kojom, nes ir 3-mis įjunko – peraugo tą amžių (2-4 mėn.), kada žmonės ima sau šunyčius – liko pas mane. Taigi, jau 4 šunys.


Sakykit, Juste, kur „normalus“ žmogus būtų dėjęs Gotę arba Kongą? Nestigo tokių „patarėjų“...

O paskui sekė pora tikrai sunkių, ypač po 2013-jų Vasario 16-sios (http://paliokas.blogspot.com/2014/02/su-vasario-16-ta.html), metų. Kai brolio mirties priežastį tiriantis medikas pasakė, kad „tavo brolio galvoj skylė pradegus“, Dievaž, apsidžiaugiau, kad turiu šunis – mat, nenorėjau irgi „neatpažįstamai sudegt su skyle galvoj nesudegusiame name“, kaip nutiko broliui ir dar 2 Lietuvos Respublikos piliečiams 2013-jų Vasario 16-ąją (žr. http://paliokas.blogspot.com/2018/06/blog-post_45.html); kaip matot pagal įrašo http://paliokas.blogspot.com/2013/04/two-seasons.html datą, šunų tada buvo 4). 

Kodėl toks bailus esu, paklausit?

Ne bailus – tiesiog jau 14-tus metus gyvenu Pragare; o kodėl taip – suprasit paskaičiusi pirmuosius mano (beje, populiaraus https://www.google.com/search?q=d%C4%97stytojas&rlz=1C1GCEA_enLT869LT869&oq=d%C4%97stytojas+&aqs=chrome..69i57j0j69i59l2j0j69i61l3.10671j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 )


https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEA_enLT869LT869&sxsrf=ALeKk01-V2r5Z2EeYX8HbYJLhZ2-nShexg%3A1601574936082&ei=GBh2X-7UBM-SsAfroKXIAg&q=d%C4%97stytojas+nuovadoje&oq=d%C4%97stytojas+nuovadoje&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzICCAA6BAgAEEc6BAgAEB46BggAEAoQHjoGCAAQBRAeUIiGAViBuQFg4sQBaABwAngAgAF0iAHrB5IBAzYuNJgBAKABAaoBB2d3cy13aXrIAQXAAQE&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjuwJXJ-5PsAhVPCewKHWtQCSkQ4dUDCA0&uact=5 tinklaraščio įrašus.

Per tuos beveik 14 metų daug patyriau ir pripratau prie apdairumo.

Tame https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/993486/salia-vilniaus-mirties-namai-siurpa-kelia-ir-zmonems-ir-gyvunams tv3.lt žurnalistas naudoja ir 2018 metų vasaros mano sode darytus foto kadrus, kai dvi televizijos – TV3 ir LNK susuko šmeižikiškiškus siužetus – esą, mano šunys Rastinėnų soduose sudraskė stirną. Tada nuo tų (administracinio pobūdžio) kaltinimų apsigyniau: http://paliokas.blogspot.com/2018/07/blog-post_68.html (paskaitykit, Ugne, tame šmeižte ir Jūsų darbovietė – TV3 - dalyvavo, platindama neatitinkančią tiesos informaciją) nesudraskė ir nedraskė mano šunys stirnos. Bet, pamąstęs, sudėjau įvykius chronologine tvarka ir parašiau šitą rašinį apie Lietuvos policijos persekiojimą, kurį patyriau ir patiriu ligšiol: http://paliokas.blogspot.com/2018/06/blog-post_30.html.

Kodėl mane persekioja?

Nes verčiau Lietuvos Prokuratūrą ištirti savo brolio ir dar dviejų Lietuvos Respublikos piliečių neatpažįstamą sudegimą mediniame name nesudegusiomis medinėmis sienomis, o įvykis buvo tiriamas, lyg tyčia, Vilniaus rajono PK, o kai tyrėjui pranešiau tai, ką žinau apie sudegusio namo šeimininko paskolintą didelę už parduotą žemę gautų pinigų sumą, tyrimas buvo nutrauktas anksčiau žadėto 3 mėnesių laikotarpio pabaigos. Po to prašiau aš, ir brolio sūnus prašė - nebetyrė: http://paliokas.blogspot.com/2014/04/mano-velykos-2014.html

http://paliokas.blogspot.com/2014/05/ka-tai-reiskia.html

Taigi, pakartosiu: po 2013-tų metų Vasario 16-sios mano gyvenimas gerokai pasunkėjo (apie maniškio automobilio padangų badymus iš šono ir ratų varžtų atsukinėjimus čia nepasakosiu, tik pasakysiu, kad į paskaitas važinėjau su 4 atsarginiais ratais – žinojo tai ir mano studentai, ir fakulteto vadovybė; visa tai galit rasti mano tinklaraštyje), vėliau, rimtai sugedus automobiliui, nebespėjau tinkamai prižiūrėti sodo namą (jis tinkamas gyventi, yra šildymas, vandentiekis ir kt., ten iki 2019 03 11 ir gyvenau, nuo 2011-ų metų, ten ir esu deklaravęs savo gyvenamąją vietą (http://paliokas.blogspot.com/2018/05/lietuva-yra-reketuva.html),  pradėjo stigti laiko, tokiu būdu šunelių iš poros vadų liko dar keli bešeimininkiai, o ir, rimtai sugedus automobiliui, nebespėjau tinkamai prižiūrėti sodo namą – į darbą apie 30 km.

Po 2019 –jų Vasario 16-sios (http://paliokas.blogspot.com/2019/02/blog-post_16.html) išsinuomojau būstą Vilniuje (nuomos sutartį turiu, o išsinuomojau todėl, kad policijos grasinimai – ne juokas, tiesa?), kur po to, kai 2019-jų Kovo 11 –ąją perdaviau 8 savo šunis, sau pasilikęs 2 baltus – patinėlį ir patelę, apsistojau nuomojamame būste – ir saugiau, ir laiko susitaupo. Praėjus dešimčiai dienų likęs baltas patinėlis (kasdien jį lankiau, vėlai grįžęs ir aptikau įsilaužimą), išlaužus sodo namo Rastinėnuose dvejas duris (pagrindines ir rūsio) http://paliokas.blogspot.com/2019/03/blog-post_67.html, buvo pagrobtas – jis pabėgo vidiniais laiptais į rūsį, įsilaužėliai iš abiejų pusių rūsyje jį užspeitė ir pagavo, o dar po savaitės, atidarę mano automobilį Kaune, pagrobė ir baltąją patelę, žr. http://paliokas.blogspot.com/2019/03/baltuke-kaune.html).

Abiem atvejais kviečiau policiją (tą naktį http://paliokas.blogspot.com/2019/03/blog-post_67.html, Rastinėnuose laukiau 3,5 valandos, į paskaitas važiavau neišsimiegojęs), rašiau prašymus surasti nusikaltėlius, abiem atvejais buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, abiem atvejais policija įsilaužėlių/grobikų nerado...

Juos rasti – tai ne dėstytojui protokolą surašyti – sunkiau.

Ugne, tv3.lt žurnaliste, ar žinote, kad 2013-jų metų Kovo 11-ją, kai iš anksto nutariau perduoti savo šunis „SOS gyvūnams“, išgavęs pažadą iš prieglaudos direktorės, jog jų nežudys, bet suras jiems šeimininkus, pastebėjau automobilį, prisiglaudusį po beržu netoliese, ir jame laukiančius du TV3 ŽURNALIŪGAS. Kodėl taip juos vadinu, suprasit pažiūrėjusi šį tada, 2013-jų metų Kovo 11-ją, mano ekspromtu darytą TV kontr-reportažą (juos, tuodu, rasit maždaug nuo 20 -tos įrašo minutės): https://www.facebook.com/watch/?v=347284852549510

ŠLYKŠTŪS, PASIBJAURĖTINI ŽURNALIŪGOS!

ŠLYKŠTŪNAI!

BJAURYBĖS!

Man jau 66 metai, esu mokslų daktaras, turiu docento pedagoginį vardą, esu Lietuvos rekordų knygoje kaip daugiausiai mokslinių pranešimų vienoje mokslinėje konferencijoje perskaitęs mokslininkas, skaičiau pranešimą 1-jame Europos matematikų kongrese Paryžiuje 1992 metais, kuriame tebuvome 6 dalyviai iš ką tik Nepriklausomybę atgavusios Lietuvos – ir dar kartą galiu pakartoti tai, ką ką tik parašiau didžiosiomis raidėmis.

Šį (https://www.facebook.com/watch/?v=347284852549510) ir dar virš dešimties mano vaizdo įrašų (vėlgi amerikietiškoje) Youtube prieš gerą mėnesį pašalino, bet Facebook-e jis išliko.

Kas toji Jūsų, Ugne, darbovietė yra, jeigu jai 3-jų Lietuvos piliečių nužudymas 2013-jų Vasario 16-tąją nė kiek neįdomus, o mano šunų perdavimas „SOS gyvūnams“ tiek įdomus, kad jos siųsta komanda tykojo po beržu atvykę beveik valanda anksčiau, negu sutariau su „SOS gyvūnų“ vadove?

Kas yra toji TV3, kuri nebūtą „stirnos Rastinėnų soduose sudraskymą“ 2018 metų vasarą transliavo visai Lietuvai, sugebėdama taip ir neparodyti tos stirnos, žr. https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/963568/siaubas-rastinenu-sodo-namelyje-vietiniai-negali-patiketi?

KAS JI?

Tiems, kas dar nepagalvojot, paaiškinu: nemažą dalį Rastinėnų soduose gyvenančiųjų ar poilsiaujančių (jų daug) TV3 ir LNK 2018-aisiai parodyti visai Lietuvai „stirnos draskymo siužetai“ tiek įbaimino (KAS GI PAGALVOS, KAD DIDŽIAUSIOS LIETUVOJE TV RODO NESAMUS DALYKUS?), kad teko savo šunis slėpti, uždaryti (prie to dar ir Vilniaus raj. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius prisidėjo gąsdinimais, kad mano šunys kieme netinkamai pririšti – o sekančiu „reidu“ (po 9 mėnesių) tos pačios dvi PRIVAČIOS KOMERCINĖS TV užsipuolė mane vėl, dabar jau kaltindamos žiauriu elgesiu su šunimis, laikant juos name, KURIS YRA TINKAMAS LIETUVOS RESPUBLIKOS PILIEČIUI GYVENTI IR DEKLARUOTI JĮ KAIP SAVO GYVENAMĄJĄ VIETĄ (http://paliokas.blogspot.com/2018/05/lietuva-yra-reketuva.html).  

Beje, tada, 2013 – jų Vasario 16-tąją Jūsiškė, Ugne, TV3 klastojo savo „žinių“ (rašau kabutes sąmoningai) reportažą iš trijų Lietuvos Respublikos piliečių žūties vietos, žr. http://paliokas.blogspot.com/2013/03/filadelfijaus-akys.html (turiu daug gaisravietės nuotraukų).

Tepridursiu, kad pirmuose https://www.facebook.com/watch/?v=347284852549510 kadruose ( mano TV reportaže panaudoti ir 2018-jų metų mano gynybos nuo tada pateiktų kaltinimų „stirnos draskymu“ ) matoma maniškė Didžkė

dar gyva, o  šiame https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/993486/salia-vilniaus-mirties-namai-siurpa-kelia-ir-zmonems-ir-gyvunams jau tv3.lt reportaže ją matot ir gyvą (iš ten ši jos nuotrauka), ir mirusią (ji guli šaldiklyje, suvyniota apklotan). Be paaiškinimų.  PUIKI „REKLAMA“ TV3, TIESA?

 

Taigi, paaiškinu: kažkas ją, paliktą pririštą kieme, taip stipriai apnuodijo, kad jai galop net liežuvio galas nukrito – nors Jakovo Veterinarijos centre jai gydyti išleidau kelis šimtus eurų (o ten tikrai geri specialistai, ir jie labai stengėsi Didžkę išgelbėti), bet, kai, atrodė, kad ji jau atsigauna, jau vėl ėmė virškinti maistą - ji nugaišo, ant mano rankų, 2018-jų gruodį. Įšalas tada buvo žemėj, sunku palaidoti, tad paguldžiau ją šaldiklin. Šauniąją Didžkę https://paliokas.blogspot.com/2019/03/blog-post_87.html, gelbėjusią ne tik mane, bet ir savo draugą Briedį, kuris irgi patyrė Jakovo veterinarijos centro specialistų globą (nepigią), o aš ta proga – Vilniaus policijos (o gal ir dalykų esmės nesuprantančių, žiniasklaidos atbukintų, stereotipais temąstančių, žmonių) persekiojimus (http://paliokas.blogspot.com/2018/06/blog-post_30.html.). Briedis pasveiko, gyvena dabar šalia prof. Vytauto Landsbergio (ir dar vienas iš 3-jų profesoriaus kaimynų laiptinėje turi mano šunį – Biglės sesę).

 

2.       2. Dalį procesų jau papasakojau atsakydamas į pirmą klausimą, kitų tikrai nenoriu prisiminti, bet tiek to: atsakinėjau į grasinančius telefono skambučius, aiškinausi giminėms ir pažįstamiems, patyriau, ką reiškia būti įtariamuoju tyrime pagal BK (baudžiamojo kodekso) straipsnį, ir t.t. ir pan. Ikiteisminis tyrimas, įtariant mane žiauriai besielgus su šunimis, nutrauktas.

3.       3. Atsakiau į šį klausimą Įvade – Vilniaus raj. PK administracinę baudą už prieš pusantrų metų (vis sukamės apie tą pačią šventinę 2019-jų Kovo 11-ąją) tariamą mano nusižengimą paskyrė, pats pažeisdamas keletą teisės aktų, prieš tai it „karšta bulve“ pasimėtęs nuobaudos skyrimo pareigą pagal 2020 metais surašytą protokolą su Vilniaus raj. Savivaldybe ir atgalios (kas čia per fokusai – nenorom pagalvosi, kad „tokį užsakymą/nurodymą“ gavo) - to nusižengimo, už kurį „išrašyta“ bauda, nepripažįstu padaręs. Vilniaus raj. PK sprendimą apskundžiau teismui, nuobauda nėra įsigaliojusi. Net nenorom tai vėlgi sieju su dalyvavimu Seimo rinkimuose 2020 – juk vėl kalbama apie pusantrų metų senumo dalykus, ir kalbama dabar, prieš pat rinkimus.

4.       4. Savo santykių su darboviete – Vilniaus Gedimino technikos universitetu – nekomentuosiu.

5.       5. Savo santykių su darboviete – Vilniaus Gedimino technikos universitetu – nekomentuosiu.

6.       6. Du iš jų tebėra „SOS gyvūnuose“ (kas savaitę ten juos lankau, nuo pat 2019-jų kovo, žr. http://paliokas.blogspot.com/2019/04/blog-post_4.html ), kiti turi naujus namus ir šeimininkus. O juk praėjo jau pusantrų metų, kai „SOS gyvūnai“ stengiasi jiems surasti šeimininkus. Gaila, kad negaliu dabar parodyti pašalintų iš Youtube vaizdo įrašų, kuriuose siūlau šunis naujiems šeimininkams, nufilmavęs juos prie Elniakampio ežero (dalis tų kadrų panaudota čia: https://www.facebook.com/watch/?v=347284852549510).

 

Eugenijus Paliokas, doc. dr.                                                          Vilnius, 2020 metų spalio 1-a diena

P.S. Beje, vakar „surizikavau“ šiuo http://paliokas.blogspot.com/2020/09/blog-post_0.html  įrašu – tenorėjau parodyti, kiek mums terūpi gyvūnų teisės (patys nesikastruojame/nesisterilizuojame, kaip gyvūnų prieglaudose sterilizuojame/kastruojame šunis, patys į anglijas bėgame, o šuneliams pabėgti - neleidžiame), kokie nuolankūs esame: britų pabarimų paisome, bet patys jų nepabarame (kai jie „už dyką“ pasiima mūsų užaugintą/išmokslintą jaunimą, bet grąžina mums čia, Lietuvoj, prasikaltusius mūsiškius – pačiam teko pavėžėt tokius deportuotus iš Britanijos Lietuvos Respublikos piliečius, besiglaudžiančius Rastinėnuose.  Vienas jų buvo deportuotas todėl, kad britai sužinojo, jog jis 1990-siais susimušė Justiniškėse – sakykit, kas Britanijos valdžiai šitokius duomenis perdavė? Kadangi šiame įraše eina kalba apie neišmanėlišką rašinį apie kalių vadas – pastebėsiu, kad nė viena iš maniškių perduotų „SOS gyvūnams“ kalyčių nesilaukė – aš nebuvau ir nesu nelegalus šunų veisėjas, o patinėlius ir pateles visada laikiau atskirai. Tiesa – šiame https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/963568/siaubas-rastinenu-sodo-namelyje-vietiniai-negali-patiketi TV3 reportaže pačiais žiauriausiais mano šunimis pavadintos pirties patalpoje uždarytos kalės – su „atradimu“ Jus, TV3, ir sveikinu.  

Ugne, ko gero negirdėjot šio įrašo https://www.youtube.com/watch?v=PIG8BuDsgrI  - paklausykit, jame, lyg tyčia, ir išgirsit apie Lietuvą paliekantį šunį, ir apie darbą besivaikant banko pažadą/banknotą;)



Žudikai Žudecai

 

Lietuvių kalbos etimologinio žodyno duomenų bazė

Rezultatai
Antraštė:
žúdyti
Straipsnelis:
Leskynas (Leskien A., Der Ablaut d. Wurzelsilben im Lit., 1884, 314) ir K. Būga KZ LII 277 la. zùdît(ies) ar zūduot ‘krimstis, sielotis’ gretina su zustzaudēt, lie. žúdyti. Minėtasis la. v. savo reikšme rodos esąs artimas r. kalbos formai жуда́ ‘ilgesys, siaubas, nelaimė’, su kuria K. Būga KSn I 302 sieja lie. žiaudùs ‘rūstus’. Pasakytina, jog Leskyno ir Būgos etimologijai rodos pritaria la. nâvît ‘užmušti’ : nâvîtiês ‘kamuotis’.
Šaltinis:
Endzelīns DI III, 438
Antraštė:
žudýti
Straipsnelis:
žr. žūti
Šaltinis:
Meid 1965, 123

© 2007–2012 Vilniaus universiteto Filologijos fakultetas

Gal prastai žiūrot, a?

Eiva pas Vladuką Drakulą,

pažiūrosiva:)

Vajei ojei - ką aptikom...

Žudecai:

Terminas rumun. judeţ pagal kilmę reiškia administracinę sritį, kurią valdo vienas teisėjas. Žodis kilęs iš rumun. jude 'teisėjas', o šis – iš lot. iūdex 'teisėjas'. Viduramžių Valakijoje žudecus valdė žudai, vykdę tiek administracines, tiek teismines funkcijas. Seniausias žinomas žodžio mold. жуде paminėjimas Moldavijos kunigaikštystėje yra iš 1409 m.

Žudecai savo kilme giminingi Sardinijos valstybiniams dariniams judikatams. Judikatai pradžioje irgi buvo sritys, kurias valdė teisėjai.

Uff...

Judikatas (it. giudicato, dgs. giudicati) – valstybė Sardinijoje. Joje buvo penki judikatai, egzistavę nuo maždaug 900 iki 1410 m., kai paskutinis judikatas atiteko Aragono karalystei. Judikatų valdovai buvo judikai (it. giudice).

Valdovų pavadinimas judikas (it. giudice, dgs. giudici) kilęs iš lot. iudice 'teisėjas' (dgs.iudices). Valda judikatas lotyniškai vadinosi iudicatus 'teisėjo valda' (dgs. iudicati).

582 m. įkūrus Afrikos egzarchatąBizantijos provincijos valdytojai buvo tituluojami judex provinciae. Vėliau lotyniškas terminas pakito ir tapo lot. judike.

... (it. giudice, dgs. giudici)...

g -> j?????

??????




2020-09-30

TriŚalė Taryba Mato Tik 1 Iš 3 Kuolų


Prie kurių vienaip ar kitaip pririšti daugumos iš mūsų atlyginimai.




COVID-19 “Dirba” EuroKongui

 

Nes EuroKongas 

savo eurokongiečiams 

duoda 

eurų:)

Atkreipkit dėmesį, kokios šalys 

EuroKongu džiaugias:


EuroKongas turi pinigų:))

O iš kur jis ima jų?

10 Šunyčių Pragare

 

„Manheteno rytas"!!!!!

Argi gali per sena išsekusi kalytė atsivesti 10 (ir visi vadoje gyvi) sveikų šunyčių?

Ir ne viena tokia kalytė, o kelios.

Ar turit bent trupinėlį sveiko proto, Labiausiai Pasaulyje Nykstančios Valstybės - Lietuvos -  SiSteminės ŽiniaSklaidos straipsnių autoriai/rašytojai?

Vien stebuklus savo rašiniuose regit?


Kur dabar dėsit tuos dešimtis “išgelbėtų” jauniklių?
Kastruosit/„sterilizuosit" tuos vargšelius gyvūnėlius, papuolusius į jūsų rankas, visai nepaklausę, ar jie to nori?

O pačios/patys ar nepamiršot išsikastruot/sterilizuotis, gyvūnų teisių „gynėjai"?

Kodėl nerašot, kad šis kovos su nelegaliomis šunų veisyklomis vajus kilo todėl, kad Lietuvos Valdžią “prispaudė” Britų Valdžia (2014, 2020) dėl iš Lietuvos įvežamų jaunų šunų gausos?

Kodėl nerašėt/ot ir neieškot/neieškojot priežasčių, kodėl iš Lietuvos Piliečių “Veislyno” - Lietuvos Respublikos - tie piliečiai masiškai bėgo ir tebebėga  “veistis” į kitas šalis, pradedant jų sąrašą ta pačia Britanija?







2020-09-29

Malamės Malyje

 

Prieš mėnesį:

KAM: po karinio perversmo Malyje Lietuvos kariai yra saugūs, bazėse sustiprinta apsauga

Malis yra viena iš daugelio buvusiųjų didžiai demokratinės Prancūzijos kolonijų Afrikoje.

Makronas

Prof. V.Katasonovas rašė: „Veržlų Makrono iškėlimą į politikos avansceną daugelis sieja su tuo, kad prieš penkis metus šis jaunas žmogus žengė į valdžios koridorius tiesiai iš Rotšildų banko Paryžiuje. Todėl daroma išvada, kad Rotšildai, šitie „karalių bankininkai ir bankininkų karaliai“, taip pat kaip ХIX-ХХ amžiais, toliau valdo Prancūziją (jei ne pasaulį).“ (…) „Visi aktyvai to paties Džordžo Sorošo – tėra tik kapitalai, kuriuos Rotšildai perdavė patikėtiniam valdymui niekam nežinomam Vengrijos žydui pavarde Švarcas ir kuris be to atlieka Rotšildų PR-tarnybos funkcijas.“

Rotšildų statytinis Makronas, homoseksualistas, sergantis Edipo kompleksu, gavo iš Rotšildų specialiai jam sukurta partija „Respublika marše“ už naują Europą (2).

Televizijos laidoje 2018m. balandžio 15 dieną, kalbos Strasbūre išvakarėse, Emanuelis Makronas pasakė, kad Afrikos gyventojų skaičiaus augimas reiškia, kad Europa įžengia į „beprecedentę“ masinės imigracijos epochą ir pasakė (3), kad dviejų kontinentų likimai „surišti“.

Makronas pareiškė, kad afrikiečių skaičius Europoje nuo dabartinių 9 milijonų padaugės iki 150 milijonų ir net iki 200 milijonų per artimiausius 30 metų.

Šių metų pradžioje apie Makroną rašiau (4): Jo niekas nerinko, nereikia apgaudinėti. Šitą menkystę, masonišką utėlę Makroną, prancūzų tautai ant galvos patupdė Rotšilsdai, o jis iš tos tautos nuolatos tyčiojosi, aiškino, kad prancūzai neturi savo kultūros, istorijos.

Treti metai vyksta prancūzų tautos sukilimas prieš šalį okupavusio kosmopolitinio finansinio kapitalo statytinį Makroną. Pasaulio MIP, to paties globalistinio kapitalo nupirktos, stengiasi „geltonųjų liemenių" sukilimo, prasidėjusio dar 2018 metų pabaigoje. nematyti. Ne visada joms tai pasiseka. Retsykiais kruvinos sukilimo malšinimo scenos iškyla į dienos šviesą. Kad nukreipti europiečių dėmesį, staiga sugalvota klimato gelbėjimo šizofrenija, kuri laikinai atitraukė jaunimą nuo pagrindinės problemos – augančios turtinės nelygybės ir išnaudojimo, žmogaus teisių naikinimo, elektroninio konclagerio steigimo.

2017 metų vasario 22 dieną, lankydamas prancūzų emigrantus Londone, Makronas pasakė: „Prancūzų kultūra neegzistuoja, yra Prancūzijos kultūra ir ji įvairi“. Tą pačią dieną Londone jis pakartojo: „prancūzų menas?“ Aš jo niekada nebuvau sutikęs!“

Italų portale „Il Populista“ rašoma, kad Sorošas ir Rotšildai finansavo „okultinę“ Emanuelio Makrono rinkimų į Prancūzijos prezidento postą kompaniją. Tai štai kodėl Makronas taip stengiasi laikyti atviras duris imigrantams iš Afrikos.

Italų portalo žodžiais, faktai ateina iš „Macronleaks“ hakerių, kurie pavogė 20000 elektroninių laiškų, susietų su Makrono prezidentine kompanija, kalnus dokumentų, saugomų Makrono elektroninio pašto dėžėse, kurie kartu su Wikileaks buvo paviešinti internete (5).

Pinigų lietus ant Makrono galvos liejosi iš Rotšildų ir jų patikėtinio Sorošo kišenių, iš Goldman-Sachs JAV rezervinio banko, kurį kontroliuoja Rotšildai.

Pinigai tekėjo iš Rotšildų kontroliuojamo Credit Agricole (aštuoni milijonai) iš Sorošo - 2.365.910,16 €, Deivido Rotšildo - 976.126,87 €, Goldman-Sachs - 2.145.100 €.

Kyla logiškas klausimas, ką norėjo mainais gauti Rotšildai iš Makrono. Niekas neabejoja, kad pinigai buvo dovanoti ne iš meilės jam.

Prieš atvedamas į politiką Makronas dirbo Rotšildų banke Goldman-Sachs. Šis bankas savo absolventais apgyvendino daugumą centrinių bankų. „Goldman Sachs" vadovas Vokietijoje Jörg Kukies paskirtas Vokietijos finansų ministro pavaduotoju (6).

2016 metais baigęs kadenciją Europos komisijos pirmininkas Žoze Manuelis Barroso buvo priimtas dirbti į Amerikos Investicinį banką Goldman Sachs. Jis užėmė nevykdančiojo prezidento ir konsultanto pareigas. Jo darbo frontas – viskas kas susieta su Didžiosios Britanijos išėjimu iš ES (Brexit).

Goldman Sachs stato savo žmones į finansų ministrų postus, centrinių bankų ir pagrindinių privačių bankų pirmininkų postus. Goldman Sachs – inkubatorius, perintis „reikalingus“ žmones. Šių žmonių skaičių, pasodintų visame pasaulyje, neįmanoma apskaičiuoti. Europoje labiausiai matoma figūra „paukščiuko“ išskridusio iš Goldman Sachs inkubatoriaus – Europos centrinio banko prezidentas Mario Draghi, kuris nuo 2002 iki 2005 metų tarnavo Goldman Sachs International vicepirmininku ir vykdančiuoju direktoriumi (7).

Makronui Rotšildų deleguotas tikslas - vežti juodaodžius į Europą (8). Pasauliniams pinigų skolintojams Rotšildams reikalingas „ekonomikos augimas“, tik jis garantuoja jų verslo egzistavimą ir pinigų iš oro gamybą. Prof. V.Katasonovo žodžiais, padengti kreditinius įsipareigojimus galima pridėtinio produkto sąskaita, kurį sukuria „ekonominis augimas“, ir nesvarbu, koks tai pridėtinis produktas – prekyba ginklais, porno-žurnalais, net narkotikais, tose valstybėse, kur jų apyvarta legali... Tai yra ekonomikos augimas bet kokia kaina!

Afrikoje yra dešimtys milijonų jaunų žmonių iki 25 metų amžiaus, kurie neturi ką veikti globalistų nualintoje Afrikoje. „Ernst and Young“ konsultantai šiuos afrikiečius pavadino „demografiniu dividendu“, globalistų lobynu, kad gauti „ekonomikos augimą“. Jeigu globalistai jų negali panaudoti Afrikoje, jie juos nori atsivežti į Europą, kas ir vyksta dabar.

„Gefira“ konstavo, kad dabartinis migracijos procesas, kuris vadinamas migracijos krize, sugalvotas ir įgyvendinamas įtakingo lobbi. Šis lobbi ir yra tokie štai ES valstybių vadovai, kuriuos į valdžią atvedė Rotšildai (9).

Nausėda – daug žemesnio rango už Makroną Rotšildų vasalas. Tai pasaulio pinigų šeimininkų vietininkų Švedijoje Valenbergų vasalas, tapęs rugsėjo 28 dieną Vilniuje surengtos komedijos veiksmo šeimininku. Tokia šio nevykėlio narcizo rolė, kurio nauda Lietuvai per pirmuosius prezidentavimo metus buvo lygi nuliui. Lygiai tokia pati yra ir Makrono vizito į Vilnių nauda Lietuvai, kuris atvyko vienu tikslu: kurstyti konfliktą Baltarusijoje (10), susitikti su „prazidente“ apsišaukėle Svetlana Tichanovskaja, kuri Lietuvai na... reikalinga.



Gitanas Nausėda – galingiausių Švedijos oligarchų Valenbergų projektas (1112)

Mūsų dienomis Švedams nereikėjo siųsti kariuomenės, kad okupuoti Lietuvą, kaip tai jie darė 17 amžiuje. Lietuvos valstybė buvo užgrobti kitaip: užgrobti finasų sektorių ir į prezidento postą pasodinti savo klerką Gitaną Nausėdą.

Ilgamečiai Nausėdos  SEB banko darbdaviai Valenbergai yra nekarūnuoti Švedijos karaliai. Jie valdo bankus ir kompanijas Ericsson, Electrolux, ABB, SAS Group, SKF, AIK, Atlas Copco, ir t.t. Praėjusio šimtmečio septintame dešimtmetyje Valenbergų šeimos įmonėse dirbo 40 procentų visų Švedijos dirbančiųjų, o šių įmonių kapitalizacija sudarė apie 40 procentų Stokholmo fondų biržos kapitalizacijos.

Tai Valenbergų dėka šiandien Švedijoje yra Švedijoje yra 61 No-go zonos, į kurias bijo užeiti policija, čia daugiausiai moterų išprievartavimų pasaulyje, čia žmonės persekiojami ir varomi iš darbo, jeigu jie prabyla apie imigrantų nusikaltimus, čia vyksta švedų tautos pakeitimas afrikiečiai ir Azijos gyventojais, kas JTO yra kvalifikuojama kaip genocidas. Apie 44% pradinių klasių mokinių Švedijos miestų mokyklose yra iš imigrantų šeimų, kuriems švedų kalba nėra gimtoji. Po 50 metų švedai Švedijoje taps mažuma. Danijos atstovas Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO) Michael Aastrup Jensen, stebėjo šį mėnesį vykusius parlamento rinkimus Švedijoje ir Danijos laikraščiui Berlinske pasakė, kad dalyvavo „daugybėje rinkimų ir nematė nieko bent kiek panašaus į nedemokratinę Švedijos balsavimo sistemą“. Stebėtojų vertinimu, 44Švedijos rinkimų apylinkių (viso 250) rezultatai buvo falsifikuojami, o rinkimų komisijos, tai matydamos, nesiėmė jokių veiksmų. Nėra abejojama, kad Švedijos parlamentas, kuris rinksis rugsėjo 25 dieną, šiuos sufalsifikuotus rinkimų rezultatus patvirtins. Dar prieš parlamento rinkimus Švedijoje, vyko visų 26 Šengeno zonos valstybių patikrinimas, kaip jose vyksta sienų apsauga. Paaiškėjo, kad blogiausiai savo sienas saugo Švedija. Šie duomenys buvo nuslėpti nuo Švedijos visuomenės, kuri yra nepatenkinta vyriausybės vykdoma imigracijos politika, bijant, kad šie patikrinimo rezultatai neįtakotų rinkimų rezultatų.

Švedija tapo auka kelių oligarchinių šeimų, kurios valdo šalies pramonę, MIP, politinę sistemą. Viena tokių šeimų, kuri kontroliuoja Švedijos MIP, valdo Lietuvišką LNK ir Verslo žinias yra žydų Bonnier (Hirschel) šeima, kuri 19 amžiuje atsikraustė gyventi į Švediją. Šiandien 75 šios šeimos atstovai kontroliuoja transnacionalinę MIP imperiją „Bonnier Group“, valdančią 175 kompanijas aštuoniolikoje pasaulio šalių.

Nausėdos pasirengimas rinkimams į Lietuvos prezidento postą prasidėjo dar 2017 metų pabaigoje, kada už SEB-banko prezidento patarėją Gitaną Nausėdą ėmė intensyviai agituoti beveik visos MIP ir jo super aukštus feikinius reitingus ėmė kurti gyventojų apklausų agentūros. Galima buvo spėti, kad tam metami milžiniški resursai. Pastarojo veikla sukėlė abejonių konservatoriui, eks Lietuvos pasiuntiniui JAV Žigimantui Pavilioniui. Seimo narys Pavilionis asmeniškai kreipėsi į prezidentą Wallenberg Foundations AB, pagrindinį SEB akcininką Peterį Valenbergą jaunesnijį ir fondo direktorių ryšiams Magnusą Schöldtzą dėl Gitano Nausėdos statuso. Seimo nariui sukėlė abejones „dviprasmiška ir pavojinga situacija“, kada vienas žmogus yra kandidatas į Lietuvos prezidento postą ir tuo pačiu metu atstovauja SEB banką. Pavilionis pažymėjo, kad Nausėda, vienu metu sėdintis „ant dviejų kėdžių“, sukelia grėsmę valstybei.



Prof. Vytautas Radžvilas, LRT kalbėdamas apie prezidento rinkimus, pasakė:„Rinkimų preliudija nieko gero nežada. Ji primena pigią politinę muilo operetę. Šalis, norėdama išsirinkti tinkamą prezidentą, pirmiausia turi žinoti, kokio prezidento jai reikia. Mano manymu, gyvename ypatingu tarpsniu, kai artimiausiais metais spręsis vienintelis – Lietuvos valstybės išlikimo – klausimas. Mums reikalingas prezidentas, turintis dvi savybes. Pirmiausia – tai turi būti tikras politikas. Politikas, kuris save vadina politiku, automatiškai juo netampa. Nes politikas yra tas, kuris sugeba politiškai mąstyti, o tai – be galo sunku, nes politinis mąstymas dažnai klaidingai tapatinamas su ūkiniu ar administraciniu mąstymu. Mums reikia ne ūkininkų ir administratorių, o politiko, vizionieriaus, kuris turėtų atitinkamą išsilavinimą ir savo vaizduotėje sugebėtų pamatyti, kokia Lietuva turi būti geriausiu atveju po keliasdešimt, bent jau po 10 metų. Kitaip tariant, jis turi turėti valstybės viziją. Vienintelis bandymas sukurti valstybės viziją buvo 1988-aisias. Tikra valstybės vizija buvo Sąjūdžio programa. Paskui politinių idėjų plotmėje mes nepažengėme nė per žingsnelį.“

Apie SEB banko delegatą į Lietuvos prezidento postą Radžvilas pasakė: „Populiariausias kandidatas dabar yra ponas Gitanas Nausėda. Bet jau tai, kad jis buvo užsienio bankų tarnautojas, yra problemiška. Šis žmogus nuoširdžiai mus įtikinėjo, kad euras neturės jokių padarinių Lietuvai. Nors tie, kurie turėjo bent minimalių žinių, suprato, kad tai Lietuvą dar labiau nuskurdins, ir neatsitiktinai kaimynai jo nepaskubėjo įsivesti. Jei žmogus padarė taip kartą, mėginkime įsivaizduoti, kaip jis elgtųsi rimtų politinių iššūkių akivaizdoje.“

Prognozės išsipildė ir Valenbergai pasodino į Lietuvos prezidento postą pinigų šeimininkų pudelė Nausėdą.

Šaltiniai:

(1)http://lebionka.blogspot.com/2017/05/valentinas-katasonovas-kaip-neturtingi.html

(2)http://lebionka.blogspot.com/2018/04/makronas-napoleonas-ar-rotsildu.html

(3)https://www.breitbart.com/europe/2018/04/17/macron-europe-migration-destiny-africa/

(4)https://lebionka.blogspot.com/2020/01/prancuzu-tautos-bandymas-sutraiskyti.html

(5)http://lebionka.blogspot.com/2018/07/kieno-interesams-atstovauja-makronas.html

(6)https://www.zerohedge.com/news/2018-03-19/goldman-sachs-banker-named-germanys-deputy-finance-minister

(7)http://lebionka.blogspot.com/2018/03/rotsildu-bankas-goldman-sachs-toliau.html

(8)http://lebionka.blogspot.com/2018/07/kas-bendro-tarp-afrikos-juodaodziu.html

(9)https://gefira.org/en/2018/06/26/28011/

(10)https://manolietuva.com/?p=3927

(11)http://lebionka.blogspot.com/2019/09/nausedos-buve-seimininkai-valenbergai.html

(12)http://lebionka.blogspot.com/2018/09/gitanas-nauseda-galingiausiu-svedijos.html