2021-01-09

KonKursas 2021

 



Ballistic Twitter




Also Facebook, Instagram and other ‘Social’ NetWorks.

They are able to disconnect the US President!:)

Romo Kalantos Metai 2022


ELTA

2021 m. sausio 8 d. 15:07 

Seimui siūloma paskelbti 2022 metus Romo Kalantos metais.

Tokį nutarimo projektą Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos vardu įregistravo šios komisijos pirmininkas Valdas Rakutis. 

Tokiu būdu siekiama pabrėžti Romo Kalantos aukos prasmę Lietuvos išsilaisvinimui, pažymėti R. Kalantos protesto akcijos 50-metį, skatinti Lietuvos visuomenę domėtis istorine praeitimi. 

„Romo Kalantos pasiaukojimas sukėlė pasipriešinimą sovietinei santvarkai“, – sakoma nutarimo projekte. 

2022 metais sukanka 50 metų nuo R. Kalantos žūties.

Vyriausybei siūloma iki 2021 m. spalio 1 d. parengti Romo Kalantos metų minėjimo programą, ją patvirtinti ir 2022 metų valstybės biudžete numatyti lėšų jai įgyvendinti.




2021-01-08

Dzintars 08 01 2021


Latvijos kosmetikos ir parfumerijos priemonių gamintoja „Dzintars“ pranešė pavadinimą keičianti į „H.A. Brieger“.

Naujas įmonės pavadinimas sausio 8-ąją užfiksuotas Latvijos įmonių registre. 

Bendrovės vadovė ir bendrasavininkė Anastasija Udalova 
paaiškino, jog „H.A. Brieger“ yra istorinis šios įmonės pavadinimas – ją 1849 metais įkūrė Heinrichas Adolfas Briegeris kaip muilo ir parfumerijos priemonių gamintoją. 

Pernai rugsėjį 2019-ųjų lapkritį bankrutavusios „Dzintars“ aktyvus perėmė Estijos pramonės koncernas „Skinest Group“ per jo valdomą Daugpilio lokomotyvų remonto gamyklą.

67 proc. „H.A. Brieger“ akcijų valdo Daugpilio lokomotyvų remonto gamykla, 33 proc. – Udalovų šeimos įmonė „Asko R“.






Rinkimai

 

1937


Dabar


 gi...


Ta pačia proga:






Lietuva Prūsoje

Kaip pasakoja geologas Jonas Satkūnas, Sovietų Sąjungai atitekusioje buvusių Rytprūsių dalyje kaip niekur kitur yra daugybė visokiausių naudingųjų iškasenų.


Ten kur bekasi – visur naudingosios iškasenos Taigi, kaip pasakoja geologas J. Satkūnas, Kaliningrado regione – palyginti nedidelėje teritorijoje (tik apie 15 tūkst. km2 sausumos arba – vos ketvirtadalis Lietuvos) koncentruojasi labai didelė naudingųjų iškasenų įvairovė, kurių nėra gretimose Lietuvos ir Lenkijos teritorijose. To priežastis – geologinė. Mat dabartinė Kaliningrado sritis – tai žemės plutos įduba (geologiškai – sineklizė), kurioje per visą geologinę istoriją telkšojo užsistovėję vandens telkiniai, seklios jūros, o jose, aišku, per milijonus metų kaupėse įvairios nuosėdinės medžiagos. Įdomu tai, kad šios teritorijos ribos beveik tiksliai sutampa su ištisiniu akmens druskos klodo paplitimu. Palyginti: Lietuvoje...
 

Gūglės „NuGesink" Antrą:))



Google AdWords[1] 

yra „Google“ siūloma tinklalapio reklamos sistema, talpinanti reklamas tiek pačioje „Google“ paieškos sistemoje, tiek ir kituose AdSense sistemoje prisiregistravusiose tinklalapiuose. AdWords reklamos kainą nustato patys naudotojai, nurodydami, kiek daugiausia jie mokės už kiekvieną naują lankytoją, kuris atvyko į jų tinklalapį spragtelėdamas pele ant reklamos. Sistema naudoja atviro kodo duomenų bazę MySQL.[2]

AdWords leidžia siūlyti kiek norint mažą kainą, bet jei kiti naudotojai pasiūlys daugiau, tokios reklamos bus rodoma labai nedaug. Reklamos vietą laimi daugiausia pasiūlęs naudotojas, tačiau jis sumoka ne savo pasiūlytą sumą, bet sumą, kurią pasiūlė antras, šį aukcioną pralaimėjęs naudotojas. Taip naudotojas apsaugomas nuo neprotingų išlaidų. Ši sistema vadinama „apibendrintu antrosios kainos aukcionu“.[3][4]

Naudotojas taip pat nurodo maksimalų leistiną dienos biudžetą.

AdWords reklama pateikiama greta jai giminingų tekstų ar paieškos terminų. Kaina nustatoma kiekvienam raktažodžiui ar jų deriniui atskirai ir dažniausiai būna maždaug keliasdešimt centų už lankytoją, nors gali svyruoti nuo kelių centų iki kelių dolerių. AdWords mokama kreditine kortele.

2021-01-07

CukrausKalno BukaSnukis

 

Ką tas JAV Prezidentas JAV-ose tereiškia...



TramPamPam, Amerika!

 

DELFI, beje:

Bet dar paradoksaliau buvo tai, kad minią įkvėpęs (JAV Prezidentas) Donaldas Trumpas buvo staiga apribotas nuo sprendimo priėmimų proceso. Neseniai jo paskirtas ir laikinai pareigas einantis JAV gynybos sekretorius Christopheris C. Milleris viešai informavo, kad pasitarus su JAV aukščiausia karine vadovybe, viceprezidentu Mike'u Pence'u, Atstovų rūmų pirmininke Nancy Pelosi ir dar keliais senatoriais buvo priimtas sprendimas aktyvuoti Nacionalinę gvardiją.

Tačiau tokį sprendimą gali priimti tik JAV prezidentas, kuris (kuris - Trump'as? Biden'as?), anot pranešimų, iš pradžių nenorėjo to daryti. Galiausiai D. Trumpą nuo ryšio su pasauliu atjungė ir socialiniai tinklai „Twitter“ bei „Facebook“ – iš pradžių jo pasipylę įrašai buvo žymimi kaip ginčytini, kurių net negalima pamėgti, komentuoti ar dalintis, bet galiausiai jie buvo ištrinti, o D. Trumpo paskyros suspenduotos.

TAI KAS VALDO AMERIKOS ŠTETLĄ?

„TWITTER“ SU „FACEBOOK“?


Išties, to, kas nutiko trečiadienio popietę, kai D. Trumpo šalininkai paklausė jo raginimų bei ugningų kalbų ir nukeliavę prie Kongreso prasiveržė pro ypač atlaidžiai iš pradžių reagavusius pareigūnus, ėmė siautėti JAV Senato salėje – to iki šiol nepavyko padaryti niekam nuo 1814-ųjų, kai prieš JAV kariavę britai sudegino Vašingtoną, įskaitant ir tuomet tebestatomą Kapitolijų.

1814...

Tais metais po žygio į Maskvą Napoleonas Buonapartas


2021 - 1814 = 207

ĮSPŪDINGA!

1814 metai Amerikoję:

Pasak amerikiečių istoriko Frederiko Ternerio

„Laukiniai Vakarai“ nulėmė pagrindinius amerikiečių tautos bruožus, pavertė europiečius amerikiečiais. Gyvenimo paribyje išdava buvo demokratijos, egalitarizmo, individualizmo suklestėjimas, atotrūkis nuo aukštosios kultūros, gebėjimas išsilaikyti be aplinkinių paramos, kliovimasis smurtu ir valia.

Pagrindiniai naujųjų žemių kolonizatoriai buvo amerikiečiai bei imigrantai iš Europos (airiaišvedaivokiečiaiitalai ir kt.), bet į „Laukinius Vakarus“ kėlėsi ir afroamerikiečiai (Kaliforniją, Kanzasą), o kinai steigėsi vakarų pakrantėje bei aplink statomą geležinkelį. Jei rytuose kolonijiniais laikais vyravo presbiterionizmas ir kongregacionalizmas, besirėmę išsilavinusiais pastoriais, tai paribyje daugiausia pasisekimo susilaukė tos protestantų atšakos, kurios galėjo nesudėtingai perteikti religines tiesas neišsilavinusiai liaudžiai – baptistai ir metodistai.

„Laukiniai Vakarai“ bene labiausiai siejami su ginkluotų gaujų veikla. Plėšikavimas, gyvulių nuvarinėjimas, žmogžudystės buvo neatsiejama naujakurių gyvenimo dalis. Prekybiniai ir karavanų keliai, kasyklos, prekybiniai miestai pritraukdavo daug plėšikautojų, ypač pamėgtos jų vietos būdavo kalnų perėjos, dykros, tarpekliai, paribio miesteliai. 2–3 plėšikų kompanijos paprastai apiplėšinėdavo pavienius važnyčiotojus, keliautojus ar raitelius, o saugomus karavanus, bankus paprastai plėšdavo gerai organizuotos gaujos. Prieš organizuotą nusikalstamumą kovojo policijos pajėgos, reindžeriai, savisaugos būriai. Ginklai „Laukiniuose Vakaruose“ buvo laisvai prieinami, todėl be organizuoto nusikalstamumo buvo dažni ir susišaudymai, ginkluotos kovos tarp žemių savininkų, kaubojų, kalnakasių. Dėl vertingų vandens telkinių, ginčytinų žemės plotų kildavo netgi nedidelio masto karai. Įstatymų nevaržomoje teritorijoje netruko įsitvirtinti įtakingi klanai, giminės, susivienijimai, faktiškai perimdavę atskirų regionų valdžią, darę įtaką ir federaliniams pareigūnams. Daugelyje „Laukinių Vakarų“ miestų klestėjo prostitucija, be to, ypač paplito alkoholizmas.


„Laukiniai Vakarai“ – kaubojų kultūros tėvynė. Prerijos, kuriose seniau ganydavosi bizonų kaimenės, tapo svarbia gyvulininkystės sritimi. Stambių gyvulių ūkius prižiūrėdavo raitieji piemenys – kaubojai. Jie perėmė daug bruožų iš pirmųjų šiaurės Meksikos gyvulių augintojų – vakerų. XIX a. pab. pradėjus aptverinėti ganyklas, kaubojų klestėjimo laikmetis baigėsi.

Amerikiečiams užvaldant „Laukinius Vakarus“, beatodairiškai naikinta jų gamta – ypač nukentėjo bizonai, kurie masiškai šaudyti dėl pramogos (ypač, nutiesus geležinkelį), kailio, siekiant plėsti ganyklų plotus. Bizonų populiacija ne tik buvo beveik išnaikinta, bet ir prerijų indėnai, išsilaikę daugiausia iš bizonų medžioklės, neteko pagrindinio maisto šaltinio. Beatodairiškai medžiotos ir kitos gyvūnų rūšys, įrengiant kasyklas į upes buvo leidžiamos nuodingos nuotekos. XIX a. pab., daugiausia Teodoro Ruzvelto iniciatyva, pradėtos steigti saugomos teritorijos, siekiant išsaugoti laukinės gamtos kampelius.


Iki šių dienų „Laukiniai Vakarai“ gyvuoja kaip savitas kultūrinis stereotipas, plačiai vaizduojamas literatūroje, filmuose, muzikoje. Dar tebeegzituojant Paribiui amerikiečių verslininkas Bafalo Bilas ėmėsi pristatinėti sulėkštintą „Laukinių Vakarų“ paveikslą – rengdavo vodevilius, kuriuose atvaizduodavo kovas su indėnais (jose dalyvaudavo tikri indėnai, žymūs genčių vadai), medžioklių, susišaudymų scenas, kaubojų rodeo, indėnų pau-vau šokius. Šie „Bafalo Bilo šou“ nulėmė ir tolimesnę kino industrijos kryptį – vesterno žanro atsiradimą.


Ašarų Kelias.


Indėnų Teritorija.

„Laukinių Vakarų Šou", 1890

Ką tik:










NowSitDown

 

Ne, ne Gatvėj!

NauSėda NowRūmuoseSėdi:

Prieš tai ŠvedBanky (dieną) ir Stiklainy (naktį) 


TeisėtaiSėdėjo



2021-01-06

Trys Karaliai 2021


Šiandien. 

Iš Rytų, kaip ir  pridera.

Tik šįmet ne ant Kumelių/Camel/KupraNugarių 

raiti. o ant patys matot ko:

Laiko Dvasia, skant;)
Įdomiausia, kad šitas 3 istorines Kinų vėliavas krūvon surinko ...

 


 
Nieko sau!

ir Izraelio vėliavos baltos.


2021-01-05

Koksas EuroKonge


Kur?
Tai negi PaBradėj:)
EuroKongo Centre, ant Šeldės*, primėtytos AntiGoon'o
... kuris yra pagrindinis šios rūšies narkotikų patekimo į Europą taškas, antradienį pranešė pareigūnai.
Praeitais metais konfiskuotų kvaišalų kiekis buvo smarkiai didesnis negu ankstesniais.





 

SąMokslas Dėl Valdžios


Khan 

Mount in Inner Mongolia.  

Įdomiausia, kad su Čingiz'u bei Kubilaj'um lietuviškai susikalbėtume,

nors žodynas taigi mongolų-rusų:)

Kaip?

Šitaip: 

      
O BretWald'os ir ValdEestijoj dar nepamiršom?

Taigi:

Coup d'état!


- Ūij!!! Tai kas tokie šiandien Kūjeve valdžios vietoj sėdi?

ХУЙВАЛДАГЧ'И?







Hui-Hui

Hui

Kublai Khan called both foreign Jews and Muslims in China Huihui when he forced them to stop halal and kosher methods of preparing food:[17]

"Among all the [subject] alien peoples only the Hui-hui say "we do not eat Mongol food". [Cinggis Qa’an replied:] "By the aid of heaven we have pacified you; you are our slaves. Yet you do not eat our food or drink. How can this be right?" He thereupon made them eat. "If you slaughter sheep, you will be considered guilty of a crime." He issued a regulation to that effect ... [In 1279/1280 under Qubilai] all the Muslims say: "if someone else slaughters [the animal] we do not eat". Because the poor people are upset by this, from now on, Musuluman [Muslim] Huihui and Zhuhu [Jewish] Huihui, no matter who kills [the animal] will eat [it] and must cease slaughtering sheep themselves, and cease the rite of circumcision."

Portrait by artist Araniko, sling drawn shortly after 's death in 1294. His white robes reflect his desired symbolic role as a religious Mongol shaman.


Ar ne nuo ten, ne nuo tos pusės žydiškas:

- Ūij!?

* Kitokia mūsiškio povyza...