2017-06-01

Goepolitika Lietuvai


Šitaip apie mus kalba 
Irano opozicionierius.
Kitas, III pasaulinį karą prognozuojantis geopolitikos ekspertas: Lietuvos perspektyvos itin prieštaringos
Kodėl prieštaringos?

Štai kodėl: ... nesame apsaugoti nuo karo, ir Rusijos grėsmė yra nuolat šalia, tačiau Rusija iš tikrųjų yra silpna valstybė, ketvirtadienį „Baltijos investuotojų forume“ sakė visame pasaulyje pripažintas geopolitikos ekspertas George'as Friedmanas.

Nepaisant Rusijos silpnumo -

Nors G. Friedmanas teigė, kad Rusija yra silpna, tai nereiškia, kad Lietuva išvengia karo grėsmės.

„Ar jūs saugūs? Ne, – neslėpė jis. – Bet kartu neturite pervertinti Rusijos efekto. Mano požiūriu, rusai yra silpni.“

... po pagrindinio pranešimo konferencijoje vienam klausytojui paklausus, ar jis nepakeitė savo nuomonės dėl Baltijos šalių, kad kilus konfliktui jos tikriausia bus paaukotos, kaip savo knygoje rašė G. Friedmanas, jis nepakeitė savo nuomonės.

„Pažiūrėkite į žemėlapį, jus sunku apsaugoti tiek kitiems, tiek jums apsisaugoti patiems. Aš manau, kad jei būtų prieita iki šito taško, stabdymas turbūt neveiktų, tai yra karinė realybė. Kai žiūriu į šitą regioną, suprantu, kad jame turi būti eksploatuoti realūs pajėgumai, ir JAV pasiruošusi tą padaryti. Jūs turite suprasti, kad jūsų geografinė padėtis itin sunku, jus sunku apsaugoti“, – sakė jis.

Aišku?


„Kai žiūriu į šį regioną, kurį vadinu vieta tarp dviejų jūrų – Juodosios ir Baltijos, aš matau itin išsilavinusius žmones, kūrybingas visuomenes. Aš matau jį kaip daugiausia žadantį regioną, ir į jį įeina Lietuva. Galvokite apie save taip, kad esate labai laimingi būdami lietuviais, – teigė jis

Nes...


„Kai žiūriu į Europą, matau, kad Europos Sąjungai yra iškilę rimtų bėdų. Mąstau, kur investuočiau savo pinigus, jeigu jų turėčiau, žiūriu į gerai išsivysčiusias Europos šalis ir klausiu, ką čia dar galima būtų padaryti. Bet suprantu, kad tų galimybių yra ne tiek jau ir daug“, – „Investuotojų forume“ spaudos konferencijoje sakė jis.

Didžiausią potencialą jis mato Europos rytų regiono valstybėse, kurios yra gyvybingos ir patrauklios investuotojams.

... investuočiau savo pinigus, jeigu jų turėčiau...

Manot, nepataikiau?

Pataikiau pataikiau.


O karą, anot goepolitikos eksperto, pradės JAV:

Pastarosiomis dienomis jis taip pat pareiškė, kad karas su Šiaurės Korėja yra neišvengiamas, ir JAV yra pasiruošusi pulti.

Tik kad palūkanų era baigėsi...
















Komentarų nėra: