2017-03-07

Įsigaliojimas

galióti, -iója, -iójo J.Jabl
1. intr. DŽ turėti galios: Galioja darbo įstatymai sp. Kovoj tegalioja kovos tik įstatymas K.Kors. Kur pinigas kaltas, čia jis ir galioja – sako aukštujiškių priežodis I.Simon. Šis orderis galioja tris mėnesius nuo išrašymo dienos Db. Įstatymas galioja nuo jo paskelbimo dienos rš.
2. tr. teikti galią: Kam (kuriam reikalui) jį dabar galioji? J.Jabl.
atgalióti tr. Š atimti galią.
įgalióti
1. tr. DŽ suteikti teisę kieno nors vardu ką atlikti: Kam jį įgaliojai? J.Jabl. Ir šitam darbui (visiems galams) jį įgaliojo J.Jabl. Įgaliók mane už tave teisman stoti Š. Na, brolau, įgaliotasai laikas pasibaigė rš.
2. refl. pradėti galioti: Atsistatydinimas turi įsigalioti šiandien rš.
pérįgalioti tr. perduoti kitam gautą teisę kieno nors vardu ką atlikti: Įgaliotinis, perįgaliojęs kitą asmenį atlikti pavedimą, privalo tuojau pranešti apie tai įgaliotojui rš.
išgalióti tr. DŽ atimti teisę kieno nors vardu ką atlikti: Tave, girdėjau, ir vėl išgalioję J.Jabl. Pranešame, kad jis mūsų jau seniai išgaliotas rš.

Nėra jokio įsigaliojimo.

O bankui nusispjaut.

„SEB banko klientams nerezidentams nuo šių metų vasario 1 d. įsigaliojo minimalus pagrindinių paslaugų mokestis – 10 eurų, kuris apima sąskaitos administravimą ir lėšų įskaitymą į sąskaitą. Apie šį mokestį klientus informavome dar pernai lapkričio viduryje įprastomis priemonėmis – laiškais SEB banko interneto svetainėje“, – kalbėjo G.Giržadas.
Pats savaime įsigaliojo, ir baigta - klientą tik apipavidalint
beliko bankui.


Komentarų nėra: