2020-06-16

AntStoliams Ir Valdžiai


AntStolio AntSpaudas
toks.

AntStolio Vytis labiausiai pasaulyje, lyginant su BVP, prasiskolinusio

7 Luxembourg[note 1]   3,472,282,000,000  31 March 2014  3,696,467   3,443

(3443% BVP!)

nuodėmingojo Liuksemburgo
neliečia, ne...,
tik saviesiems, Lietuvos piliečiams - šmaukšt kalaviju!

Andžėjus pasakoja, kad jei būtų žinojęs, kaip bus sunku atiduoti skolą, nė nebūtų pradėjęs to daryti.

Esą galėjo visą gyvenimą gyventi šešėlyje. 

„Aš tikrai norėjau atiduoti skolą, bet negalėjau vien tik oficialiai dirbti dėl antstolių“, – tikino vyras. 

Jis atviras – visuomet turėjo du darbus: legalų ir nelegalų. Iš pastarojo uždarbio pragyvendavo, kitas atitekdavo skoloms padengti

„Tarkime, kad aš uždirbau apie tūkstantį litų. Pagal įstatymą, nuo tos sumos, kuri jau virš minimalaus atlyginimo, jie gali nuskaičiuoti 70 proc. Išskaičiuodavo 700 litų, o palikdavo 300. Kaip iš jų išgyventi? Buvau ką tik išėjęs iš kalėjimo, nieko neturėjau. Neturėjau net elementarių kojinių, dantų pastos, žirklučių nagams“, – pasakojo vyras. 

Andžėjus prisiminė, kad buvo ir tokių situacijų, kai antstoliai iš jo sąskaitos pasisavindavo ir visą atlyginimą, nepalikdami nė vieno lito.

„Kartą išskaičiavo visą tūkstantį, todėl turėjau įrodyti, kad jie to negalėjo padaryti. Procesas toks: turiu eiti į banką, kad gaučiau išrašą, kas iš manęs išskaičiavo pinigus, tada – pas buhalterę, kad ji parašytų pažymą, kad dirbu, kad gaunu atlyginimą, tada keliauju pas antstolius ir jie man grąžina dalį pinigų. Grubiai – pusę. Tačiau kažkokiu būdu įvyko taip, kad kai grąžino tą pusę, tas pats antstolis, tik į kitą sąskaitą, išsiskaičiavo dar pusę tos grąžintos sumos. Vėl darau tuos pačius veiksmus: einu į banką, pas buhalterę, pas antstolius. Grąžina ir vėl tik pusę tos paimtos sumos. Ir vos tik pinigai įkrenta į sąskaitą, kitas antstolis nuskaičiuoja dar pusę. Tąkart iš viso atlyginimo man liko vos 125 litai, – skaičiavo vyras. – Bet viskas vyko pagal įstatymus.

Skolos grąžinimas užtruko daugiau nei penkerius metus. 

Per šį laiką buvo pakeista ir skolų išskaičiavimo tvarka, kuri, anot Andžėjaus, tapo tik dar sunkesnė. 

„Paskutiniais metais atlyginimą turėdavau atsiimti banke. Nuėjus į banką jie siųsdavo užklausą antstoliams, kiek atlyginimo man gali atiduoti , – vardijo vyras. – O kaip dirbti? Turi eiti į banką, ten pralauki valandą ar pusantros, o juk bankas dirba nuo 8 iki 17 val. 

Koks darbdavys nori tokio darbuotojo?“

P.S. O viskas prasidėjo nuo tėvų skyrybų.

Komentarų nėra: