2021-04-24

Kepenis Laukia

 

Yra žmonių, kuriems medikų teiginiai apie COVID-19 pandemijos grėsmę ir vakcinacijos naudą sukelia šypseną. Vienas tokių – Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Dainius Kepenis. Kodėl? Rimvydo Paleckio pokalbis su D. Kepeniu – laidoje „Alfa taškas“:

– Ar jūs jau pasiskiepijote?

– Aš juokaudamas sakau, kad kasdien skiepijuosi po du kartus – ryte ir vakare. Kūno kultūra, fizinis aktyvumas ir sveikas gyvenimas yra patys geriausi skiepai. Na, o tie skysčiai, kurių Konstitucija neverčia į save įsileisti, man yra svetimi. Daugybė sveikuolių, mano mokinių, demonstruoja, kad puikiai gyvena. Jeigu suserga, tai labai lengvai pereina tą ligos ruožą.

– Toks įspūdis, kad kiti Seimo nariai galimai jums prijaučia, bet viešai to nesako. Kiek yra tokių Seimo narių?

– Tikrai yra ne vienas. Seimo pirmininkė neseniai agitavo, kad dar ne visi pasiskiepiję. Kiek tokių yra, negaliu pasakyti, bet tikrai ne vienas.

– Kodėl jie viešai nekalba taip, kaip jūs, nors galvoja taip pat?

– Tarp jų yra tokių, kurie jau yra persirgę ir žino, kad nėra jokios prasmės skiepytis, kai turi antikūnų. Tačiau yra tvirtai įsitikinusių, kad sveikai gyvenant galima turėti natūralų imunitetą, kuriam priešinasi net LRT, aš jau nekalbu apie daugybę kitų mass media kanalų. Neseniai „The New York Times“ parašė, kad žmonės, kurie turi imunitetą, žymiai lengviau priima skiepus, jeigu jau labai nori pasiskiepyti. Lietuvoje, deja, sunku surasti mokslininkų, kurie kalbėtų apie natūralų imunitetą. Dauguma šneka tik apie imunitetą nuo skiepų. O kas vyksta po skiepų, visi girdime ir matome.

Matau, kad yra daugybė žmonių, kurie supranta natūralaus imuniteto reikšmę, bet didžioji srovė, kuri valdo, yra ekonominiai ir farmaciniai interesai. Kas gi nori pyktis su tais, kurie moka pinigus? Niekas. Dėl to ir nesipyksta.

– Dalis jūsų sekėjų, paklausę, ką jūs kalbate apie skiepus ir vaistus, galimai suserga ir numiršta, užuot pasiskiepiję ir likę gyvi. Ką jūs galėtumėte į tai atsakyti?

– Vis dar laukiu liudijimų, kad žmogus, kuris gyveno sveikai, staiga numirė arba sunkiai susirgo, bet tikrai nesulaukiu. Esu įsitikinęs, kad žmonės, kurie rūpinasi savo sveikata, išvengia ne tik šios ligos, bet ir 80 proc. visų kitų ligų. Tai yra pasakyta Pasaulio sveikatos organizacijos. Jie sakė, kad medicina už mūsų sveikatą atsako tik 10 proc. Visa kita yra sąmoningo žmogaus ir jo valstybės rankose (ekologija, darbo sąlygos). Jau nekalbu apie kasdienį sveiką gyvenimą, fizinį aktyvumą, sveiką maistą, dvasinę ramybę.

Tarp kitko, dvasinė ramybė yra esminė sąlyga, apie kurią šnekėjo mūsų tautos išminčiai, tokie kaip Vydūnas, Stasys Šalkauskis, Antanas Maceina, Vosylius Sezemanas, Karolis Dineika, Motiejus Valančius. Šie žmonės kalbėjo apie sveikatą ir natūralų imunitetą. Aš esu įsitikinęs, kad tie, kurie rūpinasi savo sveikata, net ir susirgę, perserga labai lengvai – per dvi–tris dienas. Apie sunkius atvejus negirdėjau ir manau, kad jų ir nėra.

Deja, kita pusė agituoja visus skiepytis. Aš tam nesipriešinu. Tie žmonės, kurie pasiskiepija, tikrai psichologiškai jaučiasi ramiau. Tai yra verta padaryti tiems, kurie gyvena nesveikai, valgo bet ką, nepajuda, turi žalingų įpročių, mėgsta ilgai gulėti prie televizoriaus. Aš nieko prieš, kad jie pasiskiepytų ir būtų ramesni. Tačiau aš atstovauju blaiviai mąstantiems žmonėms, kurie mane renka į Seimą. Stengiuosi jiems pateikti patikrintą informaciją, ir nė vienas manęs nei keikia, nei ragina pasitraukti iš čia.

– Sutikite, kad dauguma žmonių negyvena taip sveikai. Kai suserga, dauguma gydosi vaistais. Dabar jūs auditorijai irgi siunčiate žinutę, kad nesiskiepytų. Dalis jų paklausys, nepasiskiepys, galimai susirgs ir galimai numirs arba sirgs sunkiai. Taigi jūs galimai kenkiate tiems, kurie gyvena nesveikai.

– Aš niekada nesakiau „nesiskiepykite“. Aš sakiau „gyvenkite sveikai“. Manau, kad aš, sveikai gyvendamas, tos ligos išvengsiu arba lengvai apeisiu. Kiekvienas turi savo galvą ir tegu pats galvoja. Aš nė vieno žmogaus nestabdžiau, neraginau sustoti, tiesiog pasakojau apie save ir apie tuos tūkstančius žmonių, kurių pavyzdžius matau.

Aš raginu paskaityti lapelius, skiepų aprašymus. Kas antras žmogus, kuris eina skiepytis, net neskaito tų lapelių, nežino, kas jų laukia, ir netgi nežino, dėl kurių buvusių ligų reikėtų neskubėti skiepytis. Aš už tai, kad žmonės sąmoningai pasirinktų savo kelią. Blogai, kai žmogus elgiasi kaip avis bandoje ir negalvoja. Pasaulis dabar skaičiuoja ne vieną šimtą ir jau ne vieną tūkstantį atvejų, kai žmonės mirė po skiepo, galbūt nežinodami, kas jiems gresia.

– Tačiau gerokai daugiau žmonių mirė nuo koronavirusinės infekcijos, negu galimai mirė nuo skiepo. Ką jūs galėtumėte pasakyti?

– Aš pasigendu rimtų institucijų aiškinimo. Užsikrėtusiųjų koronavirusine infekcija skaičiai dažnai nesutampa per 1–2 tūkstančius. Manau, kad šitas neatsakingumas ir neaiškumas sukelia tą įtampą ir baimę, o baimė yra visų ligų pradžia. Niekas nekomentuoja iš rimtų institucijų, aš klausiu jų, kada imsime komentuoti, o atsakymo negaunu.

– Visame pasaulyje vyrauja pakankamai rimtas požiūris į šitą epidemiją. Turbūt nėra valstybės, kuri į ją žiūrėtų atsainiai, o jūs sakote, kad tai tiesiog dar viena liga, kuri ateis ir praeis.

– Jeigu jūs cituotumėme ne tik mane, bet ir Vakarų bei Rytų mokslininkus, tai pamatytumėte, kad toli gražu ne taip yra. Delfi.lt paskelbė sveikatos ministro informaciją, kad nuo šiol koronavirusą prilyginsime eilinei ligai. Aš iškart pasveikinau Arūną Dulkį, kad pagaliau pasakė tiesą. Mes dabar visi būsime ramesni, nebebijosime ir tikrai lengviau pereisime per tuos dalykus.

Kas gali uždrausti žmogui atsisėdus prie stalelio atsigerti arbatos? Vakar neleido, šiandien jau leidžia. Tai kas čia darosi? Kodėl tokie neapgalvoti veiksmai? Jų yra kiekviename žingsnyje, žmonės tai mato ir piktinasi. Turi būti tvarka, o ne palaida bala.

– Ta proga prieš porą dienų kalbėdamas su A. Dulkiu nusiėmėte kaukę?

– Mane iš karto sustabdė, liepė užsidėti kaukę, išjungė mikrofoną ir būtų nutraukę mano pokalbį. Aš kaukę užsidėjau, bet raginu savo kolegas Sveikatos ministerijoje: jeigu jau sulyginome koronavirusinę infekciją su eiline liga, tai tada nusiimkime kaukes. Daugybėje Europos šalių kaukės nėra privalomos. Būdamas sveikas nieko neužkrėsi, bet po skiepų gali užkrėsti. Juk tik tiems žmonės, kurie turi ligą, reikia saugotis, kad kitų neužkrėstų.

– Ši liga tuo ir pavojinga, kad yra užkrečiama tada, kai pats nejauti jokių simptomų. Jausdamasis sveikas gali apkrėsti žmogų, kuris gali susirgti labai sunkia koronavirusinės infekcijos forma. Tai yra esminis skirtumas su gripu ir kitomis ligomis. Kitų valstybių vadovai (Vokietijos, JAV, Rusijos) remiasi geriausiais mokslininkais ir tuo pagrindu priiminėja sprendimus. Be abejo, visada yra mokslininkų, kurie mano šiek tiek kitaip.

– Taip, man labai liūdna, kad Lietuvoje nėra mokslininkų, kurie norėtų būti kitoje pusėje. Jie tyli. Nors aš girdžiu ne vieną jų pasisakymą, jie tyli. O štai švedai paėmė ir išdrįso, pasakė: „Stop, nereikia taip žiauriai bijoti.“

– Švedijoje vyksta rimta diskusija. Neseniai jų vyriausiojo epidemiologo buvo tiesiai šviesiai paklausta, ar prisiims atsakomybę už visus mirusius žmones dėl to, kad Švedija nesiėmė priemonių. Aplinkinėse Skandinavijos šalyse mirčių skaičius yra gerokai mažesnis negu Švedijoje, tai yra objektyvūs skaičiai.

– Pasirodo, kad tokie skaičiai ne tik Lietuvoje, tie skaičiai visuomet tokie. Iš pradžių gerokai  daugiau mirdavo, po to pakoregavo, ar galima, ar negalima kovidą rašyti mirties priežastimi. Štai Lietuvoje šeima nuvežė savo mamą į ligoninę su kaulų lūžiu ir tris mėnesius jos nematė, o namo parsivežė maiše, nuo kovido mirusią. Juk negali būti hospitalinių infekcijų, tai kaip atsitinka, kad žmogus suserga jau ligoninėje?

Kitas dalykas, mes nešnekame apie labai rimtą dalyką, kurį visi vadina ketvirtąja pramonės revoliucija, o kai kas netgi sako, kad tai Trečiasis pasaulinis karas. Apie tai taip pat reikia diskutuoti, analizuoti, ir pamatysime, kad čia yra daug tiesos. Ne paslaptis, kad buvo kiaulių gripas, karvių ir paukščių gripai. Tuo metu buvo bandoma padaryti tą patį, bet pasaulis sakė „ne“. O dabar jiems pavyko tai padaryti. Visus prigąsdino ir, žiūrėkit, dabar visiems gerai: medikai sėdi namie, o atlyginimai eina, mokytojai sėdi namie, o atlyginimai eina. Na, kam šiandien yra blogai? Tik smulkiajam verslui yra blogai, tiems, kurie tai savo kailiu jaučia. O visiems kitiems yra gerai, jiems tinka viskas.

– Dažniausiai žmonės tik mano, kad žino, bet, kad tikrai kažką žinotume, reikia baigti daug įvairių mokslų. Taigi išeina, kad mes girdime tik tuos, kurie mąsto panašiai kaip mes, ir nelabai girdime tų, kurie mano kitaip. Beje, bandėme jus pakalbinti kartu su politologe Rima Urbonaite, tačiau ji atsisakė dalyvauti dialogu. Ar mes vengiame kalbėtis su kitaip mąstančiais?

– Šią savaitę mane kalbino dvi Urbonaitės – Rima ir Rasa, viena politikė, kita politologė. Jos abi agitavo, kad mane išmestų iš frakcijos, todėl, kad „Kepenis turi savo nuomonę.“ Koronavirusine infekcija suserga tie, kurie nesilaiko dviejų metrų atstumo, kurie nenešioja kaukės, nenusiplauna rankų, o mane kaltina, kad aš kažką apšmeižiau.

– Turiu konkretų pavyzdį – apie 50 metų žmogus, kuris visad būdavo sveikas ir nesirgdavo, dabar guli su vamzdeliais ir 39 laipsnių temperatūra, antrą savaitę yra sunkios stadijos dėl koronaviruso ir nežinia, kokios bus pasekmės.

– Tai aš duosiu kitą pavyzdį. Man skambino bičiulis, kuriam 87 metai, ką tik išėjęs iš ligoninės. Jis ten gulėjo dešimt dienų. Sakė, kad kiekvieną rytą darė mankštą, prausėsi po šaltu dušu, galvojo, ką valgo. Paskambino ir dėkojo, kad mane pažįsta, nes ten kiti vargšeliai guli lovose, net nepajuda. Galime dalytis pavyzdžiais, bet aš visiems siūlau padaryti apvalųjį stalą, konferenciją, pasikviesti pasaulio ir Lietuvos mokslininkus ir tegul šnekasi.

– Jūs galite tai ir padaryti kaip Seimo narys, didelės frakcijos atstovas.

– Dariau tai, bet kolegos neina į tokius pokalbius. Jie nenori apie tai kalbėti todėl, kad supranta, jog ties pirmu posūkiu nuvažiuos į pakalnę. Visa informacija eina iš vieno centro, visi vieningai ją vykdo ir niekas nieko nenori galvoti. Visiems tinka, visiems patogu.

Tie žmonės, kurie pasiskiepija, tikrai psichologiškai jaučiasi ramiau. Tai yra verta padaryti tiems, kurie gyvena nesveikai, valgo bet ką, nepajuda, turi žalingų įpročių, mėgsta ilgai gulėti prie televizoriaus. Aš nieko prieš, kad jie pasiskiepytų ir būtų ramesni.

Visus prigąsdino ir, žiūrėkit, dabar visiems gerai: medikai sėdi namie, o atlyginimai eina, mokytojai sėdi namie, o atlyginimai eina. Na, kam šiandien yra blogai? Tik smulkiajam verslui yra blogai, tiems, kurie tai savo kailiu jaučia. O visiems kitiems yra gerai, jiems tinka viskas.

Koronavirusine infekcija suserga tie, kurie nesilaiko dviejų metrų atstumo, kurie nenešioja kaukės, nenusiplauna rankų, o mane kaltina, kad aš kažką apšmeižiau.







3 komentarai:

Dario Budrio rašė...

Dievai Laukia


https://m.youtube.com/watch?v=POUcVuoPNwY&feature=emb_title

Dario Budrio rašė...



Обобщив вышесказанное, сделаем заключение, что Грамота считает БиоЛогию сверхточной наукой (в отличие от, например, МаТематики, призванной, в первую очередь, определять вариативность отклика Материи Будущего на планируемые РазумоНосцами действия).

Возрождение Реальной БиоЛогии, как неотъемлемого сектора ВсеЯСветных Знаний не только обязательно для Возрождения Разумной Жизни (значит и просто для сохранения ЖИЗНИ) на Планете Земля, но и вдохновляющая лучезарная Перспектива для

Всех, кто сделал Выбор – iiБЫТЬ ЖИВЫМ!! – то есть завтра становиться Совершеннее и Совершиннее, чем сегодня, как заповедано ПервоТворцом своим Сынам и Дочерям.

https://m.youtube.com/watch?v=QYcazYusWMc

A Noi? NOi NOi(Taip Žinau)

Dario Budrio rašė...


Многие Учёные, также как и многие ПрОстыЕ Люди не только понимают, но и способны Очувствовать то, что разные Страны и Народы – это Единая Цивилизация, которая, если хочет выжить, то есть выздороветь от технократии, может восходить лишь в Целостности, во ЕдинаЧестве, причём вместе с Планетой тоже Живой и Разумной, но как показывает Жизнь, чрезмерно доброй к своим РазумоНосцам.

https://m.youtube.com/watch?time_continue=1138&v=27a5yDKyuMU&feature=emb_title

16min

N-
O-
i-


Биология – это Комплекс Наук о восходящей многомернейшей Жизни во всех её проявлениях, это Наука о Природе-Маме и всех составляющих Её живых Сущих в Восхожденьи.

Биология – это Наука о том, как Божественное (Многомернейшее) вписывается в Дом любого масштаба, т.е. в любую БиоСтруктуру и БиоСистему. Например, от микроскопического Существа до астрономического и далее.

Биология – это Наука о том, как живые Сущие возводят свой Дом (себя, свою Семью, свою Цивилизацию) в бо́льшие – в Божественные Качества и вписываются в бо́льшие Системы.

Ясно, что наши нынешние Восприятия пока не позволяют нам приблизиться к полному пониманию самого Предмета Реальной Биологии, Её Задач и Методовъ. Но именно Биология – одна из самых Точных Наук, поможет Человечеству восстановить свою Разумность на 100% и утвердить Биологический Строй Жизни Планеты и всей Цивилизации на ней, поможет понять Святые Задачи, которые Она ставит перед Человечеством. Именно Биология, во вторую очередь после ПервоТворцового Языка, но в комплексе с другими Науками ВсеЯСветной Грамоты, поможет Человечеству возвести Мост через пропаsть технократии от Светлого Прошлого Золотой Эры Землян к Её же Светлому Будущему!