2018-04-17

Teisėsaugos Diena


Prokurorai pagaliau ryžosi prabilti apie didelį rezonansą sukėlusį politinės korupcijos ikiteisminį tyrimą, kuriame figūruoja ne tik buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio pavardė, bet ir kitų Seimo narių, žinomų verslininkų, kuriuos per dvejus metus trukusį tyrimą apklausė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša teigė: „Norime pranešti, kad baigėme politinės korupcijos bylą, surašytas kaltinamasis aktas, šiuo metu jis įteikinėjimas kaltinamiesiems“. Anot jo, iš viso byloje yra aštuoni kaltinamieji. Jau rytoj byla keliaus į teismą. Tyrėjų teigimu, šioje byloje gali būti skirtos laisvės atėmimo bausmės iki 8-erių metų.
Lietuvos kriminalistai pastarosiomis dienomis vykdo plataus masto operaciją ir žada trečiadienį pranešti apie darbo vaisius.

Neatmetama, kad šie sulaikymai gali būti susiję su narkotikų prekyba. Taip pat gali būti, kad operacija susijusi su vieno iš Agurkinių gaujos lyderių Deimanto Bugavičiaus ir bušido kovotojo Remigijaus Morkevičiaus nužudymais.


Komentarų nėra: