2012-11-07

Gas Prize

2012-10-29

Vienas svarbus liudininkas byloje dėl Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvo Tu-154 katastrofos prie Smolensko miesto Rusijoje buvo rastas negyvas savo namuose netoli Varšuvos, sekmadienį (2012-10-28) pranešė Lenkijos radijas, remdamasis Varšuvos apygardos prokuratūros atstovo informacija. Lėktuvo Jak-40, kuris 2010 metų balandžio 10 dieną nutūpė netoli Smolensko esančiame oro uoste, likus valandai iki prezidento lėktuvo katastrofos, borto inžinierius Remigiuszas Musis perspėjo Tu-154 įgulą apie tvyrantį rūką. Lėktuvo, kuriuo skrido L. Kaczynskis, įgula šį perspėjimą gavo likus kelioms minutėms iki tragedijos. R. Musis teigė girdėjęs Smolensko oro uosto dispečerių pokalbius su L. Kaczynskio lėktuvo įgula. Jo parodymuose sakoma, kad Tu-154 buvo leista nusileisti iki 50 metrų ir priimti sprendimą, ar tūpti oro uoste. Tuo tarpu pokalbio stenogramoje kalbama apie 100 metrų aukštį.

2012-10-30

Lenkijos tyrėjai aptiko sprogmenų pėdsakų ant vyriausybinio lėktuvo, sudužusio Rusijoje prieš dvejus metus per katastrofą, kuri nusinešė prezidento Lecho Kaczynskio ir dar 95 žmonių gyvybes, antradienį (2012-10-30) paskelbė dienraštis "Rzeczpospolita". Neįvardydamas savo šaltinių laikraštis rašo, kad prokurorai ir sprogmenų ekspertai, ištyrę Rusijoje saugomas orlaivio nuolaužas, aptiko trotilo (TNT) ir nitroglicerino pėdsakų ant sparnų ir kabinos nuolaužų, įskaitant 30 salono krėslų.

Lenkijos karinė prokuratūra šį pranešimą planuoja pakomentuoti vėliau antradienį, sakė jos atstovas

2012-10-30

Lenkijos prokurorai paneigė laikraščio pranešimą, kad pareigūnai prieš dvejus metus Smolenske, Rusijoje, į katastrofą, per kurią žuvo tuometis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis ir dar 95 politikos ir elito atstovai, patekusio lėktuvo nuolaužose aptiko sprogstamųjų medžiagų likučių.

2012-11-06

Dėl straipsnio, kuriame buvo rašoma, kad ant 2010 metais Smolenske nukritusio lėktuvo nuolaužų buvo rasta sprogmenų pėdsakų, antradienį (2012-11-06) atleisti keletas vieno iš didžiausių Lenkijos laikraščių redaktorių, skelbiaReuters“.

2012-11-06

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ sutiko sumažinti dujų kainą Lenkijos dujų įmonei PGNiG (Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo). Dėl tokio žingsnio padidės Lenkijos kompanijos pelnas, pranešė PGNiG antradienį.

„Gazprom“ pirmadienį (2012-11-05) sutiko pakeisti PGNiG taikomą dujų kainos formulę. Kaina sumažės nuo 550 JAV dolerių iki 450 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų. Formulės pakeitimas bus taikomas atgaline data ir galios 2011–2012 metams.

Atbuline data, už du metus.

Prieš pustrečių metų:

Lenkų minios renkasi į savo istorinį miestą, tačiau JAV prezidentas Barackas Obama ir daugelis kitų lyderių buvo priversti atsisakyti planų dalyvauti tose ceremonijose dėl chaoso oro transporte, kurį sukėlė iš vieno Islandijos ugnikalnio išmestų pelenų debesys.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy, Didžiosios Britanijos princas Čarlzas ir Pietų Korėjos premjeras Chung Un-Chanas taip pat praeitą naktį pranešė, jog negalės atvykti dėl tos pačios priežasties.

Vakariečiai taip ir neatvyko, dėl to ugnikalnio dūmų, tik rytiečiainepabūgo.

Nemažai įvairiausių įvykių.

Nesusijusių tarpusavyje, galima taip manyti.

Tik kad JAV prezidentas Teodoras Ruzveltas...

Kodėl, vis tik, vakariečiai neatvyko Krokuvon?








Komentarų nėra: