2014-01-12

Neužmirštuolė atlape

Masonai ir tamplieriai Lietuvoje: kas jie?

...

Jų simboliu tapo neužmirštuolė
.

Kada tai buvo...

Ar ne?

Prezidentė

Dalia Grybauskaitė

pasipuošė ryškiu neužmirštuolės žiedu. Tą patį padarė ir „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Andrius Užkalnis.

Neužmiršk.

Ketinama išdalinti apie 20 000 ženkliukų „Neužmirštuolių“ per Laisvės gynėjų dienai skirtus renginius, vyksiančius sausio 13 d., visoje Lietuvoje. Simbolį galima parsisiųsti ir iš specialiai projektui sukurtos svetainės www.neuzmirsk.lt.

Be žymių visuomenės, meno ir politikos veikėjų, akcijoje dalyvauja: Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Jaunųjų konservatorių lyga, Sausio 13-osios brolija, Tautinė Lietuvių studentų korporacija „Neo-Lithuania“, Jaunieji krikščionys demokratai, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Atlanto sutarties Lietuvos bendrija, VU TSPMI studentų korporacija „RePublica“, pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Juodai balta“, Jaunųjų profesionalų programa „Kurk Lietuvai“ , partija Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai.

Pacituosiu:

„Neužmirštuolė“ Sausio 13-ąją – spjūvis kultūros darbuotojams ir pagarba masonams
?

Sausio 13-osios proga paskelbus „pilietinę iniciatyvą“ „Neužmirštuolė“, kurią suskubo palaikyti ir Lietuvos Prezidentė, kultūros darbuotojai pasijuto paniekinti. Nes šių metų rudenį masiškai siuntinėję atvirukus su neužmirštuolės žiedu ir raginę Seimą bei Prezidentę neužmiršti pažadų – pakelti  dešimtmečiams užšaldytas jų algas, buvo ciniškai ignoruoti.

UŽMIRŠĘ kultūringą kultūrininkų šauksmą ir algas pakėlę – SAU, Lietuvos valdžiažmogiai Sausio 13-osios proga išdrįso NEUŽMIRŠTUOLĘ  įsisegti į savo plačių krūtinių atlapus.


Ištraukdami iš kultūros darbuotojų vokų ir segdamiesi į atlapus savo užmaršumo nesigėdijantys, svastikoms ir penkiakampėms žvaigždėm alergiški, politikai užmiršo pasidomėti „Neužmirštuolės“ kaip visuotinai žinomo pasaulinės masonerijos ženklo prasme.

Jei užmaršumas gali būti atleistinas šios akcijos sumanytojams jauniesiems konservatoriams, tai Lietuvos Respublikos Prezidentės patarėjams ir protokolų žinovams šis užmaršumas nedovanotinas.
Alkas.lt redakcija Sausio 13-osios išvakarėse gavo ne vieną tokiu cinišku politikų veiksmu pasipiktinusio skaitytojo laišką. Skelbiame piliečio Jono Bytauto nuomonę kartu su juo tikėdamiesi, kad Sausio 13-ą niekas nesegės šio svetimo ir prastos reputacijos simbolio.

Jonas Vaiškūnas
Alkas.lt vyr. redaktorius

***
 

Gerbiamas Redaktoriau,

Rašau retai, nes vis dar iš seno įpročio šratinuką ir popierių pripažįstu. Todėl atleiskite jei ne viskas bus išdėstyta taip kaip tai daro profesionalūs žurnalistai. Bet negaliu tylėti.

Lietuvių Tauta turi daug nuostabių simbolių savo kritusiems Didvyriams pagerbti. Su tais simboliai krito Savanoriai ir Partizanai tai mūsų Trispalvė ir Vytis ir kiti Tautos simboliai. Ar mums dabar jau gėda juos naudoti?

Daug metų domėjausi heraldika ir ženklais ir pats turiu nedidukę kolekciją. Vakar pamačiau mūsų Jos Ekselencijos Lietuvos Prezidentės D.Grybauskaitės nuotrauką ir apstulbau. Ji segėjo neužmirštuolės gėlę vaizduojanti ordiną. Parašiau giminėms ir jie pasakė, kad tokius ženkliukus dalina kažkokie jaunuoliai taip pagerbdami didvyriškai kritusius Sausio 13-osios gynėjus. Nežinau kas yra tų jaunuolių vadas tik noriu paklausti ar jis pats kvailys ar taip jis nori apkvailinti ir pažeminti mūsų Prezidentę. Ar jai kas pasakė kas tai yra per ženklas ar jau visi protingi patarėjai svetur išvažiavo po Anglijas ir Ispanijas?

Neužmirštuolės žiedas yra plačiai žinomas masonų simbolis. Pradžioje tai buvo „Zur Sonne“ Didžiosios ložės simbolis 1926 m Bremeno suvažiavimo metu patvirtintas. Ji naudojo visoje Vokietijoje ir jis vėliau buvo padarytas Wermacht ginklavimui aukų rinkimo simboliu 1938 m ir „Žiemos pagalbos“ kampanijoje. Tuomet masonai kažko nepasidalino su Wermachto ir NASDAP vadovybe,  jo atsisakė bet po karo Visos Vokietijos Didžiųjų Ložių Suvažiavime jis buvo sugrąžintas ir dabar naudojamas ne tik Vokietijos bet ir viso pasaulio masonų. Jis reiškia pagarbą visiems, kas žuvo dėl masonų idėjų ir žinomas visame pasaulyje.

Ką dabar pasakys užsienio spauda mūsų Prezidentės nuotrauką su tokių ženkliuku pamačius? Juk tai vienas žinomiausių simbolių. Jei taip jau akcijos jaunuoliai norėjo svetimtaučio simbolio tai nepanaudojo Britų naudojamo aguonos žiedo jei jau savo sugalvoti negalėjo. Aguona irgi yra kritusių kareivių pagarbos gėlė.

Nors bijau , kad Lietuvos Prezidentei tą ženkliuką pakabino tokie kad ir sovietų ir dabar rusų Šv Georgijaus juostelę užkabintų, kad tik ne lietuviškai būtų.

Man gėda, kai mūsų šalies vadovai negali suprasti kur yra provokacija.

Gerai būtų sužinoti kas stovi už tų jaunuolių nugaros, kurie tai paniekino ir mūsų vadovę ir visą Lietuvių tautą.

Tikiuosi mano laiškas paklius į laikraščius ir Sausio 13-ą niekas nesegės svetimo ir prastos reputacijos simbolio.

Su Didžiausia pagarba,
Jonas Bytautas

After World War II, the forget-me-not flower was again used as a Masonic emblem at the first Annual Convention of the United Grand Lodges of Germany in 1948.

The badge is now worn in the coat lapel by Freemasons around the world to remember all those that have suffered in the name of Freemasonry, especially those during the Nazi era.


Ji naudojo visoje Vokietijoje ir jis vėliau buvo padarytas Wermacht ginklavimui aukų rinkimo simboliu 1938 m ir „Žiemos pagalbos“ kampanijoje...

Nebejuokinga, kiek.



Komentarų nėra: