2014-12-10

Diskomfortas

Kaip sakoma 500 puslapių Senato Žvalgybos komiteto išvadų suvestinėje, kuri iki šiol buvo slapta, pirmą kartą CŽV G.W.Bushą apie „sustiprintas tardymo technikas“ informavo 2006 metų balandžio 8 dieną.

Tuometinis CŽV direktorius Porteris Gossas (Porteris Gosas) apibūdino septynias siūlomas „sustiprintas tardymo technikas“ ir parodė nuotrauką sulaikytojo, kuriam jos buvo taikomos, ir tuo metu G.W.Bushas „išreiškė diskomfortą“.

Žmogaus teisių organizacijos paragino kelti bylas JAV pareigūnams, susijusiems su Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vykdyta kankinimų programa, kuri, kaip parodė Senato paskelbta ataskaita, buvo daug brutalesnė negu iki šiol manyta.

Organizacijos argumentuoja, jog ta ataskaita rodo, kad CŽV slaptos pastangos išgauti informacijos iš asmenų, suimtų po 2001 metais rugsėjo 11-ąją Jungtinėse Valstijose įvykdytų teroro atakų, ne kartą pažeidė tarptautinius įstatymus ir pagrindines žmogaus teises.


Ben Emmerson, United Nations special rapporteur on human rights and counter-terrorism, said senior Bush administration officials who planned and authorized crimes must be prosecuted, along with as CIA and other U.S. government officials who committed torture such as waterboarding.

"As a matter of international law, the U.S. is legally obliged to bring those responsible to justice," Emmerson said in a statement issued in Geneva. "The U.S. Attorney General is under a legal duty to bring criminal charges against those responsible."
.

Mes buvome įspėti, kad toks raportas pasirodys“, - BNS trečiadienį sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak ministro, Lietuva iš anksto nežinojo ataskaitos turinio, o jai pasirodžius dėl tolesnių veiksmų turėtų spręsti Lietuvos prokuratūra, kuri gali kreiptis dėl papildomos informacijos.

Dabar jau gali:)

O tada, mat, negalėjo:(

diskomfortas

nepasitenkinimo, nemalonumo, negerumo būsena ar nenormali savijauta, kylanti dėl netinkamų aplinkos sąlygų.

Aplinka kalta - kas gi to nežino?

Diskomfortas?  

Prieš 5 metus:

"Keliaudama po užsienį girdėjau tik vieną klausimą, ne abejonę, ar jie buvo, o tik ką darysite“, - antradienį per spaudos konferenciją sakė D. Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, Vakarai neabejoja tuo, jog toks kalėjimas mūsų šalyje galėjo būti. Šiuo metu Lietuva turi imtis ryžtingų veiksmų ir „apsivalyti“. 



Komentarų nėra: