2015-09-08

Socialinis modelis

Rugsėjo 10 d., ketvirtadienį, 12 val. profesinės sąjungos kviečia į protesto akciją „Baudžiavai darbe – ne“, kuri vyks prie Lietuvos Respublikos Seimo. Jos metu bus pasisakoma prieš bandomą įteisinti naująjį Darbo kodeksą. Profesinės sąjungos solidariai telkiasi į vienas gretas, kad pasipriešintų skubotam „Socialinio modelio“ projektui, Darbo kodekso liberalizavimui ir mėginimui įteisinti dirbantiesiems žalingas nuostatas, kurios paliestų visus be išimties dirbančiuosius.
,
Profsąjungos atstovų nuomone, šis „lankstesnis“ Darbo kodeksas įtvirtina laisvesnius darbdavių ir darbuotojų santykius, tačiau tai daroma darbuotojų nenaudai. Jame būtų įtvirtintas ir darbuotųjų atleidimas įspėjus tik prieš 3 dienas, maksimalios darbo laiko savaitės ilginimas iki 60 val., socialinių garantijų mažinimas bei pačių profsąjungų veiklos suvaržymas.

Baudžiava...

Dwars.

Oy vey!
“Elu dvarim”, these are the things.

Gana nuoseklu.

Wikipedia aiškina angliškai, kad užsienio investuotojai nemato korupcijos problemos Lietuvoje, ir šį aiškinimą paremia solidžiais argumentais, kurias atspindi pateiktos nuorodos.

Mes taip negalvojam, o ir mūsų prezidentė mano, kad yra priešingai.

Kaip tokie prieštaringi mūsų ir užsienio investuotojų korupcijos Lietuvoje vertinimai sugyvena?

Kaip sakė profesorius. kas galėtų paneigti tikimybę, kad yra taip:

1. Lietuvos valdžia, visa jos struktūra, dirba ne mums, o tiems "foreign investors".

2. Jiems, "foreign investors", nusispjaut ant mūsų korupcijos, nes jie ateina su tokiais dideliais pinigais, kad Lietuvos valdžios korupcija jiems tik į naudą - jos dėka jie šiuo paprastuoju korupcijos būdu nugali vietinius verslininkus.

3. Jie, "foreign investors", ateina su tokiais dideliais pinigais todėl, kad pinigai generuojami pas juos, užsieny, o ne čia, Lietuvoj - jie, "foreign investors", ir palūkanas turi specialias, kitokias, negu vietiniai verslininkėliai.
4. Viršuj, iš užsienio, beria pinigus, jie, kaip grūdai, beriami vištoms, krenta žemyn sklaidydamiesi į šonus, todėl, kuo aukščiau višta stovi išsižiojus, tuo daugiau jos gerklėn papuola.
Regis, mes tenorim ne keisti šį mūsų
pavergimo modelį,
bet, vaizdžiai šnekant, aukščiau tupinčioms vištas prašyti šiek tiek mažiau išsižiojusias būti, negu žemiau tesugebėjusioms įsitaisyti - kad ir joms lesalo nors kiek tektų.
Su šitokia mūsų, lyg iš prieangio lesinamų vištų, padėtimi nesutinku.

1 komentaras:

Unknown rašė...

Lietuva yra patraukli laisvoji ekonomine zona europoje , o korupcija gyvuoja visur, ne tik ekonomikoje :)