2015-10-20

Bet vis tiek

Elertė "Klasikos" radijas šįryt, taip išeitų, tuo pat metu vykstančius litvakų ir Pasaulio lietuvių ekonomikos forumus pavadino jau Pasaulio lietuvių ekonomikos forumu,
kuriame dalyvauja nemažai verslininkų ir mokslininkų iš Lietuvos, galėsiančių pasisemti išmanymo Izraelyje, garsėjančiame inovacijomis.

Bet kitas radijo pranešimas suglumino labiau: Seimui pateiktas svarstyti kitų metų deficitinis biudžeto projektas, kurio deficitas „perpus didesnis, negu šiemet, nes sumažėjo Europos Sąjungos parama“.

Toliau radijas taip šnekėjo: „nors pajamų į biudžetą surenkama daugiau, išlaidos vistiek didesnės“.

Vadinasi, skolinsimės šitam „perpus mažesniam didesniam biudžeto deficitui“ „finansuoti“.
Ką tokio, kas, kuriam laikui ir kokiomis palūkanomis skolins mums, lokalistams, dabar?

Vilnius, spalio 15 d.
Šiandien Lietuva tarptautinėse kapitalo rinkose pasiskolino 1,5 mlrd. eurų išleisdama iš karto dvi (10 ir 20 metų trukmės) euroobligacijų emisijas po 750 mln. eurų ir atvertė naują puslapį šalies skolinimosi praktikoje.

Labai geros naujienos ... kai kam:

750 mln. eurų nominalios vertės 10 metų euroobligacijų emisija yra pigiausia per Lietuvos skolinimosi istoriją – už ją bus mokama 1,25 proc. metinių palūkanų. Be to, tai didžiausia tokios trukmės vienu platinimu euro rinkoje išleista emisija (iki šiol daugiausia 10-čiai metų vienu kartu buvo pasiskolinta 600 mln. eurų).

750 mln. eurų nominalios vertės 20 metų emisija ypatinga tuo, kad tai pirmoji tokios trukmės euroobligacijų ir antroji tokios trukmės vertybinių popierių emisija per mūsų šalies skolinimosi praktiką*. Už ją Lietuva mokės 2,125 proc. metinių palūkanų.

Kai kieno ... obligacijų emisijos pajamingumas - neigiamas:)

!!!

Komentarų nėra: