2015-10-01

Penkis metus be valstybinių numerių

R.Bogdanas patvirtino, kad šis „Mercedes-Benz“ į Lietuvą atkeliavo ne naujas. 1987 metais pagamintą mašiną 1991-aisiais mūsų šaliai padovanojo tuometinis Vokietijos užsienio reikalų ministras Hansas Dietrichas Genscheris.

R.Bogdanas prisiminė, kad vieną dieną prieš 24 metus netikėtai sulaukė Vokietijos ambasadoriaus kvietimo į automobilių stovėjimo aikštelę prie dabartinio „Crowne Plaza“ viešbučio.

Prie būsimo „Crowne Plaza“ viešbučio - daug geresnė vieta buvo, negu prie Vokietijos ambasados, tas tai taip.

Ten laukė autovežis su dviem „mersedesais“ – tamsiai mėlynu ir sidabriniu. „Žinojau, kad užsienio valstybių vadovai važinėja tamsiomis mašinomis. Įsėdau, pažiūrėjau, ir išrinkau šitą“, – pasakojo mėlynąjį “Mercedes-Benz 560 SEL“ išrinkęs R.Bogdanas.

Automobilį lietuviai gavo be jokių dokumentų. Jis buvo užregistruotas tik 1996 metais. Iki tol „Mercedes-Benz“ važinėjo be numerių, nes visi ir taip žinojo, kam jis priklauso.

Kaip kokie bandistai važinėjo.

Jis buvo užregistruotas tik 1996 metais - kas sugebat užregistruot automobilį, gautą be dokumentų?

Iki tol „Mercedes-Benz“ važinėjo be numerių, nes visi ir taip žinojo, kam jis priklauso - o kam gi jis priklauso?

Juo 1991-1993 metais buvo vežiojamas Lietuvos Respublikos Aukščiausios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.
O gal tyčia taip rašo, gal klaidina mus „Manheteno rytas“ ?

Betgi ne:

Įdomu ir tai, kad automobilis Lietuvoje buvo užregistruotas tik 1995 m. Tą pastebėjo muziejaus darbuotojai.

Energetikos ir technikos muziejaus Transporto ekspozicijos kuratorius Ričardas Žičkus prisipažįsta, kad informacijos apie šį istorinį automobilį, jo atsiradimo ir registravimo Lietuvoje aplinkybes ieškojo kelis mėnesius ir ketina ieškoti ateityje Vilniuje, Lietuvoje ir Vokietijoje.

Devyniasdešimtieji...

:)

Valstybės Atkuriamojo Seimo vadovas be valstybinių numerių važinėjo.

O Vokietija - be dokumentų automobilius dovanojo!

Irgi, mat, valstybė ta Fokietija, tiesa?

O tas mėlynasis “Mercedes-Benz 560 SEL“ be valstybinių numerių - ką vėliau vežiojo?

„Dovana buvo labai maloni. Valstybės vadovai galėjo turėti tinkamą transportą. Kadangi automobiliai buvo du, vienas atiteko Aukščiausiajai Tarybai – aš juo naudojausi, o kitas – Vyriausybei. Juo naudojosi premjeras Gediminas Vagnorius. Kur yra antrasis automobilis, nežinau, niekas apie jį nekalba“, – pripažino V. Landsbergis.

Gal to kito taip ir neužregistravo, kaip mėlynojo, gal irgi padovanojo, dar kitos valstybės ar vyriausybės vadovui, kad ir tas galėtų turėti tinkamą transportą?

O Gediminas Vagnorius - ką, irgi ir be dokumentų ir be valstybinių numerių važinėjo?

Visi gi vis tiek žinojo - pats Gediminas Vagnorius važiuoja!

Klausykit...

Užtai gal šitaip...
Lietuvos valstybė!


Komentarų nėra: