2015-12-30

Anglikonų bažnyčios tualetai

2007 m. kovo 26 d.
Anglikonų bažnyčia, kuri naudojosi vergų darbu Karibų baseino plantacijose, pernai atsiprašė dėl savo vaidmens vergų prekyboje.

Sekmadienį Didžiojoje Britanijoje buvo minimos 200-osios vergovę atšaukusio įstatymo priėmimo metinės. Minėdami šią datą, R. Williamsas ir Jorko arkivyskupas Johnas Sentamu šeštadienį vadovavo procesijai Londono centre.

Bažnyčiai priklausę vergai galutinai išlaisvinti buvo 1833 metais – praėjus 26 metams po vergovės atšaukimo Britų imperijoje. Paleidusi vergus, bažnyčia gavo vyriausybės kompensaciją dėl „darbo jėgos netekimo“, siekusią 9 tūkst. svarų. 

Arkivyskupas R. Williamsas BBC sakė, kad bažnyčia privalo apsispręsti, ar ji mokės vergų palikuonims kompensacijas.

2015-12-29
Šiais laikais narkotinių medžiagų galima rasti netgi pačiose netikėčiausiose vietose. Vienuolikoje iš dvidešimt penkių pagrindinių Jungtinės Karalystės katedrų bei bažnyčių buvo rasta kokaino pėdsakų, rašo „The Independent“.

Teigiama, kad kokaino pėdsakų buvo rasta vienuolikoje iš dvidešimt penkių tirtų bažnyčių. Tarp šių maldos namų pateko Šv. Pauliaus katedra Londone, Kenterberio katedra bei šv. Leonardo bažnyčia Šorediče.

Kenterberio katedros atstovai apgailestavo dėl jų maldos namuose rastų narkotinių medžiagų pėdsakų.

„Mūsų viešieji tualetai atviri milijonui žmonių, kurie kasmet aplanko Kenterburio katedrą, bet nėra jokių įrodymų, kad kažkas juose pastoviai naudotų narkotines medžiagas“, – tikino šios bažnyčios atstovas.

Panašios nuomonės laikėsi ir Šv. Pauliaus katedros atstovė. Ji teigė negalinti atsakyti už kiekvieną žmogų, apsilankantį bažnyčioje.

Šv. Leonardo bažnyčios atstovė teigė, jog jie toleruoja narkotikų naudojimą, jei tai – į bažnyčią pagalbos prašyti ateinantys žmonės. Ši bažnyčia savo patalpose rengia nuo narkotinių medžiagų priklausomų, bet gydytis norinčių, žmonių susirinkimus.

Savo pranešimą spaudai išleido ir Anglikonų bažnyčia. Ji teigė, jog jos maldos namų tualetai yra atviri visiems.
Anglikonų bažnyčia.

Komentarų nėra: