2015-12-15

Politologijos šedevras

2015 m. gegužės 30 d
Į Kėdainiuose vykstantį Darbo partijos suvažiavimą susirinko 916 partijos delegatai.

Suvažiavimas prasidėjo Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko kalba.

"Lietuva jau atsikando konservatorių vadovavimo", - kritiką oponentams rėžė J. Olekas.

Vėliau kalbėjo partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovas Petras Gražulis.

"Aš labai norėčiau, kad Darbo partijos pirmininku taptų Valentinas Mazuronis. Tokiu būdu aš keliaučiau į Europos parlamentą. Čia nematau V. Mazuronio sūnaus. Matyt, Valentinas neteko savo šeimos palaikymo, todėl tikiuosi, kad jis turės vieningą jūsų palaikymą", - kalbėjo P. Gražulis.

2015.12.15
Smūgis Rolandui Paksui – išdavė buvęs ištikimiausias bendražygis.

Antradienį Seimas nepriėmė Konstitucijos pataisos, kuri būtų atvėrusi šiam politikui vartus kandidatuoti Seimo ir prezidento rinkimuose. Už ją balsavo 83 parlamentarai, prieš buvo 11, 13 susilaikė. Pataisos nepalaikė arba balsuodami susilaikė keturi liberalai, 19 konservatorių ir vienas Mišrios Seimo narių grupės narys.

Po balsavimo „Tvarkos ir teisingumo“ seniūnas Petras Gražulis išdavyste apkaltino koalicijos partnerius „darbiečius“. Mat iš 29 Darbo partijos frakcijos narių balsuojant dalyvavo 14 parlamentarų.

Jo frakcijos kolega Valdas Vasiliauskas „darbiečius“ išvadino judais.

Vilniaus autobusų stotelėse kabo Darbo partijos reklaminiai plakatai su jų lyderio europarlamentaro Valentino Mazuronio atvaizdu. V.Mazuronis anksčiau buvo „Tvarkos ir teisingumo“ narys, bet dėl nesutarimų su R.Paksu paliko partiją.

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius antradienį Seime žurnalistams sakė, kad nurodymą daliai „darbiečių“ nedalyvauti balsuojant dėl Konstitucijos pataisos davė būtent V.Mazuronis.
„Labai negražiai pasielgta. Manau, kad toks balsavimas įvyko dėl to, kad dabartinis jų partijos pirmininkas davė nurodymus, kiek aš turiu informacijos iš Darbo partijos frakcijos kai kurių narių, kad dalis Seimo narių neateitų į balsavimą“, – sakė A.Butkevičius.

Anot jo, bet kokiu atveju Lietuva turės ieškoti išeities iš šitos problemos, mat gresia didelės baudos už Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo nevykdymo.

Pilietika.


Komentarų nėra: