2016-03-27

Kunigai papirko

Kaip pranešė specialusis korespondentas evangelistas Matas, aukštieji kunigai ir tautos vyresnieji surištą Jėzų nuvedė Judėjos provincijos prefektui Poncijui Pontijui Pilotui.

„Ar tikėjotės, kad viskas baigsis būtent šitaip? Ką pirksite už trisdešimt sidabrinių?“ – korespondentas paklausė prie prefektūros pastato laukiančio Judo. Šis pradžioje bandė slėpti veidą ir sakė, kad nenori kalbėtis, po to prisipažino, kad gailisi, ir kad nesitikėjo, jog Dievo sūnus, padaręs šitiek stebuklų, nesugebės apsiginti.

Tada, lydimas žurnalistų, jis pasuko į šventyklą ir metė aukštiesiems kunigams ir vyresniesiems iš jų gautus trisdešimt sidabrinių*. „Nusidėjau, išduodamas nekaltą kraują“, – pasakė jiems.

Tie atsakė: „Kas mums darbo? Tu žinokis!“.

Judas iš šventyklos pasišalino. Korespondentas pasiteiravo vyriausiojo kunigo Kajafo, ar pinigai bus padėti atgal į šventyklos iždą.

„Jų negalima dėti į šventyklos iždą, nes tai užmokestis už kraują“, – pareiškė religinis vadovas.

Korespondentas išsiaiškino, kad už pinigus nuspręsta iš puodžiaus nupirkti dirvą ateiviams laidoti. Kyla įtarimų, kad sandėris su puodžiumi gali turėti korupcijos atspalvį.

Kol korespondentas aiškinosi, kas sieja puodžių su kunigų elitu,
Judas pasikorė.

Kai žurnalistai atvyko į įvykio vietą, jau buvo per vėlu.

Korespondentui Matui pavyko paimti interviu ir iš vieno sargybinio. Jis sutiko kalbėti tik su sąlyga, kad liks anonimas.

Vyras skundėsi, kad dabar yra priverstas sakyti, jog blogai atliko pareigą ir, užuot ėjęs sargybą, miegojo, nors tai visiška netiesa.

„Keli sargybiniai atbėgo į miestą ir pranešė aukštiesiems kunigams, kas įvyko. Tie susitiko su vyresniaisiais, ir pasitarę davė kareiviams daug pinigų“, – pasakojo sargybinis.

Pasak jo, kunigai kareivius primokė: „Sakykite, kad, jums bemiegant, jo mokiniai atėję naktį jį pavogė. O jeigu apie tai išgirstų valdytojas, mes jį įtikinsime ir apsaugosime jus nuo nemalonumų.“

Kareiviai, paėmę pinigus, pažadėjo daryti, kaip buvo pamokyti.

Paklaustas, kodėl apie kunigų kyšį nenori informuoti prefekto, kareivis atsakė, jog bijo savo kuopos draugų keršto – pasak jo, dauguma džiaugiasi lengvu uždarbiu.
* Monetos
mainetos 

Jėzaus Kristaus laikais buvo atsiradę prieš 600 metų,
ilgainiui išstumdamos mūsų gintarą.
..

Komentarų nėra: