2016-04-25

Rubinovičius


Pranas laišką parašė.

Tokia mintis šovė į galvą:

Vokiškas žodis "Robe" reiškia "tarnybiniai drabužiai" (ypač teisėjų ir advokatų). O jie savo sutanas paveldėjo iš kunigų. Todėl žodis "Rabinas" gali būti kilęs iš žodžio "Robe", t.y. prasmė labai aiški - vilkintis tarnybinius drabužius. O vėliau žodžiui "Rabinas" prilipdė reikšmę "mokytojas", nes jis savo avelėms ir avinams skalauja smegenėles. Todėl manau, kad "Rabinas" visiškai ne semitų žodis - va taip!!!

Savo ruožtu vokiečių "Robe" gali būti kilęs iš lietuviško žodžio "rūbas", nes net "Lietuvių Kalbos Žodynas" nesako, kad šita žodis pasenęs ar skolinys iš svetimų kalbų; vadinasi grynai lietuviškas.

Priesaga "-in" irgi lietuviška. Pvz., miškas - miškinis, krūmas - krūminis, žiema - žieminis ir t.t. Taigi rūbai - rūbinis - rabinas.

Abraomizmas, kunigai ir anų laikų teisė - susiję, vien šito
pakanka įrodymui.

Kokių spalvų rūbai paveiksle?

Rubinas.
From Old French rubi, from Latin rubeus ‎(red)

Rubinai...

Antikos laikais Graikijoje rubinai buvo vienodai mėgiami kaip ir safyrai, bei smaragdai. Viduramžiais rubinų paklausa dar padidėjo. Karalių dvarai neįsivaizdavo karūnų bei kitų svarbių regalijų be rubinų. Anglijos karaliaus dvare buvo pabrėžiama ,kad tik šis mineralas deramai simbolizuoja karališką dinastiją (kaip gi kitaip pabrėši, kad esi kilmingo kraujo). Šia tradiciją netrukus perėmė ir Prancūzija. 

Mėgo ir rūbelius rubino spalvos kilmingieji.

Rūbiniai reikalai.

Rūbiniai.

Ir vyskupuosna, aprengiant buožinyčios rūbeliais, ir in investuotojus (:))) investi reikia - o tai nepataikys anie Naujųjų Pinigų Srovėn:)

O dėl rūbų ir rubinų...

Kur čia pradžia, kas iš ko?

Anekdotas paaiškina, ką daryt:

- Reikia Rubinovičiaus paklaust.
- Kokio Rubinovičiaus?

- Bet kokio:)

:((

Komentarų nėra: