2016-05-30

Nuskurdimas visada teisėtas

Neteisėtas praturtėjimas: giliai įkvėpkite – jūs įtariamasis!

Nuskurdote?

Atsipūskite:
jūs
nuskurdote visiškai teisėtai:)

Tokia, mat, teisė!
Kad oficialioje statistikoje atspindėtas Lietuvos skurdo vaizdas neretai atrodo gražesnis, nei iš tiesų yra, neseniai konstatuota Lietuvos socialinių tyrimų centro mokslininkų dr. Rasos Zabarauskaitės (Miežienės) ir dr. Boguslavo Gruževskio tyrime, atliktame Lietuvos Carito užsakymu.

(jo santrauką rasite čia: „Sisteminis skurdo problemos tyrimas Lietuvoje“).

Jame teigiama, kad dabar naudojama santykinio skurdo skaičiavimo metodika neleidžia tinkamai įvertinti skurdo neturtingose šalyse – jose, lyginant su labiau išsivysčiusiomis šalimis, gaunamas sumažintas skurstančiųjų skaičius. Ir nors Europos kontekste atrodome gražiau, visiškai nėra aišku, ar suma, kuri įvardijama kaip skurdo rizikos riba, sudaro galimybes patenkinti būtiniausius asmens poreikius.


Rašo rašo...

O esmės ir neparašo.

Skurda arba Skurdas (lot. Scurdo) – XIII a. antros pusės sūduvių kunigaikštis. Pasižymėjo kovose prieš Kryžiuočius. Vadovavo jungtinėms jotvingių kariaunoms (kaip ir Skomantas,Gedetas). Priešinosi jau kitiems Sūduvos kunigaikščiams pasidavus. Nenorėdamas pasiduoti, 1283 m. su savo žmonėmis Skurda kirto į Nemuną ir pasitraukė į Lietuvą.[1]

Paspėliokim, kaip sutikom šiapus Nemuno savo Brolį Skurdą...

Скурдино

...деревня Скурдино, Бежаницкий р-н, Псковская обл:)

Štai taip, lietuviai*, sūduvišką sūdžią Jablonskio sugalvotais
teisėjais pakeitę:)

* Paskaitykim, lietuviai.

Komentarų nėra: