2016-11-09

Amerika, Amerika...

Antradienį naujuoju Jungtinių Valstijų prezidentu išrinkto Donaldo Trumpo verslo imperiją sudaro nekilnojamasis turtas, parfumerijos ir modelių verslas bei dar daug kitų verslų.

Iš 515 aktyvų, kuriuos jis nurodo savo mokesčių deklaracijoje, 264 savo pavadinime turi žodį „Trump“, o dar 54 – jo inicialus. Tarp jo valdomų įmonių yra „Trump Drinks Israel“, gaminanti košerinius energetinius gėrimus, „Trump Ice“ (vanduo buteliuose), „Trump Carousel“ (karuselė Niujorke, kuri pernai atnešė jam 588 500 JAV dolerių pajamų), „Trump Classic Cars“, „Trump Vineyard Estates“ ir t. t., rašo BBC.

Pastatas Vašingtone, kuriame įsikūrė naujasis viešbutis „Trump International Hotel“, yra maždaug pusiaukelėje tarp Baltųjų rūmų ir Kapitolijaus kalvos.

Kaip rašo „The New York Times“, D. Trumpo investicijų koncernas yra „skolų ir neskaidrių ryšių labirintas“. Leidinio teigimu, bendra jo kompanijų skola sudaro mažiausiai 650 mln. JAV dolerių. Nepaisant to, naujausias D. Trumpo viešbutis yra viena iš geriausių vietų rengti iškilmes po JAV prezidento inauguracijos.

Dar vienas garsus D. Trumpo nekilnojamojo turto objektas yra biurų pastatas Kalifornijos gatvėje 555. Jis buvo pastatytas 1969 metais ir jau trejus metus yra aukščiausias pastatas vakarinėje JAV pakrantėje. Šiame pastate anksčiau buvo banko „Bank of America“ būstine.

„Golfo klubas „Trump National Golf Club“ yra įsikūręs ant pačios Ramiojo vandenyno pakrantės už pusvalandžio kelio nuo Los Andželo. Tai ne tik yra turtingų ir garsių žmonių susitikimų vieta.

D. Trumpas taip pat nuomoja teritoriją filmų ir reklamų filmavimui, pažymi „Deutsche Welle“. D.Trumpas taip pat turi išleidęs savo kvepalus „Empire“ („Imperija“), skirtus „pasitikinčiam vyrui“, ir „Success“ („Sėkmė“).

Modelių agentūra „Trump Models“ yra įsikūrusi Niujorke. Garsiausia jos manekenė yra britų ir korėjiečių kilmės Honkonge išaugusi Mia Kang.

Savo ruožtu apie buvusį „Trump Taj Mahal“ savininką Atlantik Sityje primena tik jo vardas. Kelis savininkus pakeitęs kazino lapkričio 10 d. buvo uždarytas.

„Savo natūra jis yra dalintojas: jis parduoda save ir tiki savimi, – interviu „Deutsche Welle“ sakė amerikiečių rašytoja ir dviejų knygų apie D. Trumpą ir jo šeimą autorė Gwenda Blair. – Jeigu kas nors išreiškia nuomonę, kad D. Trumpui kažkas nepavyko, jis į tai reaguoja kaip į įgėlimą. Jis tikrai dėl to smarkiai nusimena ir iš karto užsiplieskia. Tai būna smūgis jo savimeilei.“

„Iš esmės D. Trumpas yra septynmetis berniukas, besislepiantis už pagyvenusio vyro išvaizdos. Gali atrodyti, kad su juo įdomu pabendrauti akis į akį, tačiau jis yra itin nedisciplinuotas intelektiniame, emociniame, finansiniame ir viešajame plane, – mano žurnalistas Timothy O'Brienas. – D. Trumpas yra aiškiai išreikštas „narcizas“. Žmogus, kuriuo jis domisi kiekvieną sekundę, yra jis pats.

T. O'Birenas yra knygos „Trumpo tauta: menas būti didžiuoju Donaldu“ (TrumpNation: The Art of Being The Donald) autorius. D. Trumpas padavė šį rašytoją į teismą po to, kai šis savo knygoje jį pavadino tik milijonieriumi, o ne milijardieriumi. Dėl to D. Trumpas iš jo pareikalavo 5 mlrd. JAV dolerių kompensacijos, tačiau galiausiai bylą pralaimėjo.

„Tai, kad D. Trumpas tapo kandidatu, atskleidžia, kokius gilius randus po savęs paliko 2008 metų finansų krizė“, – mano žurnalistas. Jo teigimu daugelis amerikiečių – darbininkų klasės atstovai, praradęs stabilumo jausmą.

T. O'Brieno nuomone, D. Trumpas nekuria ilgalaikių planų ir į politiką jis pasuko po to, kai susvyravo jo, kaip verslininko, karjera. Kažkada pripažintas investuotojas tapo televizijos šou žvaigžde ir žmogumi, kuris savo vardą suteikia viską, kam tik užsimano, – nuo daugiaaukščių iki degtinės ir apatinių.

America, America ...

:)

:))


Komentarų nėra: