2017-02-07

Bankininkai atskleidžia dalį tiesos

52 straipsnis
Valstybė laiduoja piliečių teisę gauti senatvės ir invalidumo pensijas, socialinę paramą nedarbo, ligos, našlystės, maitintojo netekimo ir kitais įstatymų numatytais atvejais.


2017-02-07 12:05

80.243.17.10 LTU
Tai ką garantuoja konstitucija-valstybė garantuoti negali?


Vis mažiau lietuvių tiki, kad valstybė pasirūpins jų pensija. Praėjusių metų spalį tuo tikėjo 28 proc. gyventojų, o sausį – jau tik 18 proc.

Tokius rodiklius atskleidė SEB banko apskaičiuotas pasirengimo pensijai rodiklis. Lietuvių pasirengimą pensijai bankas dešimtbalėje sistemoje siūlo vertinti 3,5 balais.

„Tyrimo rezultatai verčia sunerimti. 65 proc apklaustųjų netiki, kad gaus visas jiems priklausančias išmokas. Tai situacija, kelianti daugiau klausimų nei duodanti atsakymų“, – sakė „SEB gyvybės draudimo“ generalinė direktorė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.
Dar 2014 m. Lietuvos pensijų sistema pasitikėjo 31 proc. Tai nedaug, bet skaičiai ilgainiui tik mažėja. Šiemet pasitikinčiųjų liko tik 26 proc. „Mažiausiai pasitiki išsilavinę, uždirbantys daugiau kaip 1000 Eur. 50-56 metų asmenys. Mažesniu pasitikėjimu išsiskiria ir moterys“, – pasakojo SEB banko atstovė.

8 iš 10 netiki, kad valstybė galės jiems mokėti pensiją ateityje. Situacija įvertinta realistiškai, nes įvertinus demografijos, emigracijos tendencijas, galima daryti aiškią išvadą, kad valstybei ateityje teks vis didėjanti našta išlaikyti didėjantį būsimų pensininkų skaičių“, – kalbėjo D.Gutauskaitė-Bublienė.

D.Gutauskaitė-Bublienė pasakojo, kad lietuviai yra linkę save pervertinti ir šiek tiek užsisvajoti.

7 iš 10 dirbančiųjų teigia, kad ir būdami pensininkais ruošiasi dirbti. Realybė – kiek kitokia, iš tiesų išėję į pensiją dirba tik 23 proc. lietuvių. Kitas rodiklis dar liūdnesnis – 28 proc. tiki, kad senatvėje juos parems šeima, bet tik 5 proc. dabartinių pensininkų gauna paramą iš savo artimųjų.



2017-02-07 12:11

5.20.226.36

 LTU
Sveiko proto zmogus jau supranta kad sitai pseudovalstybei -sakes.Kasmet emigruoja 40k zmoniu.Gerai daleiskime 30 atmetus ten koki viena kita gryztanti.Tai po 10metu - 300000 zmoniu ir + kokia 200000 kurie iseis i pensija,taigi atsakymas visiskai aiskus net ne matematikui,liks 2200000 is kuriu ten dirbanciu atmetus vaikus,bomzus ir zekus su invalidais+biudzeto veltedzius bus tik kokia 400000 is jegos.Latvijos valdziagyviai ir oligarchai jau oficialiai prisipazino kad po 5 metu nebemokes pensiju,musiskiai sedi uodegas pakise ir tyli.....

2017-02-07 12:18

81.16.226.235 LTU
dar keli EU "kiekybiniai ekonomikos skatinimai ir ... kaip vienas poetas sakė - visų EU piliečių pensijos į "nieką pavirsti stengiasi""...
«У нас пенсионная система под вопросом, о каком базовом доходе идет речь! — говорит инвестиционный банкир Гирт Рунгайнис 
 — Давайте честно сегодня скажем людям, что пенсий у них не будет. Сейчас мы платим налоги, и сегодняшние пенсионеры еще что-то имеют в виде пенсий. В принципе это наша цена за свободу.
Наши родители родились и прожили большую часть своей жизни в другой стране. Честно говоря, прожили они эту жизнь «в заднице». Хотели хоть на пенсии отдохнуть, но все накрылось медным тазом. Мы сейчас платим нашим родителям за свободу и баррикады.
Но нам самим придется работать до смерти. Потому что против статистики нет никаких других аргументов — тех, кто выйдет на рынок труда через 15-20 лет, будет настолько меньше, что они просто не смогут обеспечить нашу старость.
И надеяться на то, что мы запустим сюда дикарей и они оплатят нашу старость — эта теория рассчитана на идиотов».
По мнению Рунгайниса, выход из ситуации простой: рожать детей, и чем больше, тем лучше. Откладывать на старость самим, хотя бы понемногу. Покупать недвижимость или другие активы, которые можно реализовать в пенсионном возрасте. «Надеяться только на себя, а не верить сказкам!», — заключает он.

Kodėl čia bankininkai atvėrė tik dalį tiesos?

Todėl, kad jie:

1. Nepasigyrė, jog pinigus valdantieji ir yra Tikroji Valdžia.

2. Nutylėjo, jog jų nujodytos Latvija su Lietuva yra sparčiausiai nykstančių pasaulio valstybių trejetuke.

3. Nutylėjo apie palūkanų piramidę, kurios papėdėje esame, o kurios viršūnėje viskas kitaip:

Это как в Америке, которая раздает огромные социальные пособия, и раздача денег стоит еще дороже, чем сами пособия. В какой-то момент возникает мысль о том, чтобы упразднить эту огромную администрацию, заменив ее простой раздачей денег всем подряд. Но это не наш случай!».
Дискуссии о базовом доходе в Латвии или другой постсоветской стране бессмысленны, — считает эксперт.
«У нас пенсионная система под вопросом, о каком базовом доходе идет речь! — говорит Рунгайнис. — Давайте честно сегодня скажем людям, что пенсий у них не будет.
Šiaip jau bankininkai, ne kas kitas, nuengė mus mums didesnėmis, negu šalia pinigų nepadirbinėtojų gyvenantiems, suteikiamų paskolų palūkanomis, bankininkai, ne kas kitas, siūlantys pensijų kaupimo sutartis pasirašyti, patys investuoja į mūsų valstybių skolos popierius.
2017-02-07 12:36
5.20.97.25 LTU

23 KRC

O man kas menesi skambina is banko ir siulo ateiti i pokalbi. Viena karta nuejau, tai 45min aiskino, kad turiu pasirasyti sutarti kaupiamojo pensijinio fondo. O kam man jis, jeigu pries 5 metus sakiau, kad sitai valstybei galas ir pensiju jaunimas gali nebesitiketi.


4. Kai tos mūsų valstybės ėmė skolintis neigiamomis palūkanomis - ką, apart nuostolio, šitokios mūsų pensijų fondų investicijos į šitokius "vertybinius" skolų popierius duoda???

Dabar jie, nevykėliai, susimovę, bankininkai, aiškina, kad

LT) lietuviai netikėliai netiki, kad pensijos bus;

LV) latviam braliukam pensijų nebus, nors anie gal ir tikėtųsi jų.

Bet Gūglė kaltininkais rodo visai ne juos:
O šie, regis, bus patapę pensijų reikalų "žymūnais"...

Komentarų nėra: