2017-07-19

Momentiniai mokėjimai telefonu

2017-05-15

Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai pamažu rengiasi savo žengimui į bankų lyg šiol dominuotą elektroninių mokėjimų verslą.
Lietuvos bankas pirmadienį išdavė elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją UAB „Mobilūs mokėjimai“, kuri ateityje ir turėtų valdyti momentinių mokėjimų platformą.

VŽ rašė, kad nedideli keliasdešimties eurų momentiniai mokėjimai*, kurie per visų operatorių bendrą platformą bus vykdomi tarp mobiliojo ryšio vartotojų per specialiai tam skirtą programėlę, turėtų tapti papildomu operatorių pajamų šaltiniu šalia balso telefonijos ir duomenų perdavimo.

2017 m. liepos 19 d. 17:03
Europos Komisija rytoj (ketvirtadienį - BNS) priims sprendimą dėl Lietuvos operatorių kreipimosi, dėl to, kad norime vystyti bendrą projektą. Pateiktas prašymas dėl koncentracijos, prašymas, ar galime, kaip konkuruojančios bendrovės, daryti bendrą projektą“, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis. 

Pranas Kuisys, Petras Masiulis, Kęstutis Šliužas
Praėjusių metų lapkritį „Bitė Lietuva“ įsteigė bendrovę „Mobilūs mokėjimai“, kuri šių metų gegužės viduryje gavo Lietuvos banko (LB) elektroninių pinigų ir mokėjimo paslaugų licenciją.

* Nedideli, keliasdešimties eurų, ir, žinoma, bankų sąskaitų pagrindu; t.y., bankų sankcionuoti:)



Komentarų nėra: