2017-10-28

Pagarbos Konstitucijai pragiedruliai




Stebuklas - teisėjų bendruomenė ėmė valytis


2017-10-25 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime. Akcija „Pagarbos Konstitucijai pragiedruliai“

Spaudos konferencijoje dalyvauja Lietuvos žmogaus teisių stebėtojų sąjungos pirmininkas ir Daukanto aikštėje Vilniuje tęsiamos akcijos už teisingumą Lietuvoje organizatorius Donatas Šulcas.

Lietuvos Respublikos Konstitucijai – 25 metai. Signataras Zigmas Vaišvila pateiks pastebėjimus dėl Lietuvos valdžios atvirai demonstruojamos nepagarbos pagrindiniam mūsų valstybės dokumentui – Konstitucijai.

Bus pateikta informacija apie pradedantį keistis teisinės valdžios požiūrį į Konstitucijos reikalavimus.

Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis kreipėsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl drausmės bylos iškėlimo UAB „FF Lizingas“ bankroto bylą netinkamai nagrinėjančiam teisėjui Gintautui Koriaginui.

Generalinė prokuratūra,išnagrinėjusi Zigmo Vaišvilos pateiktą medžiagą, kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl drausmės bylų iškėlimo Šiaulių apygardos teisėjams Zigmui Kavaliauskui ir Vidmantui Mylei. Šią informaciją ir Lietuvos Prezidentei buvo pateikęs tęsiamos akcijos už teisingumą Lietuvoje Daukanto aikštėje Vilniuje organizatorius Donatas Šulcas.
Pranešėjas Donatas Šulcas pateiks informaciją apie šios akcijos už teisingumą Lietuvoje teisinę padėtį ir jos pasikeitusią formą.




Matyt, Konstitucijos diena paveikė.

Komentarų nėra: