2018-01-16

Kas ką bombarduoja?


2018 sausio mėn. 15 d.
R.Karbauskis ruošia „bombą“
Galima numanyti, kad ji bus užtaisyta teigiama energija, nes Ramūnas KARBAUSKIS paslaptingai užsiminė apie staigmeną kalbai pakrypus valstybės jubiliejaus link. Net aklam akivaizdu, kaip jos, šviesios energijos, trūksta šimtaisiais atkurtos valstybės metais: tautinė savimonė sumenkusi ir tebemenkinama, Vytis paniekintas, Jonas Basanavičius nesuprastas ir nustumtas, tautinis kostiumas sumaišytas su žemėmis, žmonės, kuriais pagrįstai didžiuojasi lietuviai, išpurvinti be teisės apsiginti...

- Pasakysiu tik tiek: esu žemaitis ir jūs suprasite, ką reiškia žemaitis, - tarė Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, - bet tai palikim ateičiai. Pamatysite po mėnesio...

2018 sausio mėn. 16 d.
Po 15min tyrimo apie R.Karbauskio šeimos žemes prokuratūra ėmėsi ginti viešąjį interesą

„Tai nėra baudžiamasis persekiojimas ar ikiteisminis tyrimas – jokiu būdu. Tai yra civilinės priemonės, vėliau gali būti kreipiamasi dėl sutarčių panaikinimo. Tai nėra a priori aišku, kad tai pasieks teismą. Tiesiog pradedamas tyrimas, kad būtų galima surinkti visus sprendimui priimti reikalingus dokumentus ir duomenis. Ir tik kai bus jų visuma, bus priimtas sprendimas, ar yra vis dėlto teisiniai pagrindai kreiptis su ieškiniu į teismą“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatyme rašoma, kad pagal prokuroro, ginančio viešąjį interesą, pareikštą ieškinį teismo sprendimu iš žemės ūkio paskirties žemės įgijėjo paimamas ir perduodamas valstybės nuosavybėn žemės plotas, kuris įsigytas pažeidžiant nurodytus reikalavimus.

Valstybė Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka asmeniui atlygina paimto žemės ūkio paskirties žemės ploto žemės įsigijimo kainą arba vidutinę rinkos vertę, kurios dydis nustatomas pagal žemės verčių zonų žemėlapius, jeigu vidutinė rinkos vertė yra mažesnė.

Komentarų nėra: