2018-02-18

Triskart 18, Arba Reketas Latviškai


Reketas:

Jaunā izmeklēšana, kas pirmo reizi oficiāli sasaista Rimšēviča un Martinsona vārdus, saistīta ar trim iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem - par kukuļa pieprasīšanu valsts amatpersonai, izspiešanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un starpniecību kukuļdošanā. Izmeklētājiem ir aizdomas, ka Latvijā ilgstoši darbojusies organizētās noziedzības grupa, kurā bijušas savstarpēji sadalītas lomas.

Grupa, izmantodama dienesta stāvokli un ietekmi politiskajās aprindās, izspiedusi kukuļus, tostarp no kredītiestādēm.
Nemokat latviškai?

18-ta vasario šiandien.

18-tus metus sulaikytasis Latvijos CB vadovas tam bankui vadovauja.

Jis taip pat yra Europos centrinio banko valdybos narys, o Latvija, Nepriklausomybę švenčianti lapkričio 18-tąją, 2014-jų sausio 1-ją tapo 18-tąja eurozonos nare.

Na, o čia kas ką reketuoja?

Latvijos Finansų ir kapitalo rinkų komisija sekmadienį įvedė apribojimus „ABLV Bank“ klientų operacijoms bet kokia valiuta, jie įsigaliojo naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Savo ruožtu bankas, norėdamas stabilizuoti savo padėtį, paskelbė prašysiantis 480 mln. Eur paskolos iš šalies centrinio banko.

Latvijos Centrinis Bankas (LCB) pirmadienio ryte paskelbė suteikiantis bankui 97,5 mln. Eur paskolą.

„Remiantis „ABLV Bank“ prašymu ir pateikta Finansų ir kapitalo rinkų komisijos nuomone, LCB nusprendė suteikti 97,5 mln. Eur paskolą mainais už labai likvidžių vertybinių popierių įkeitimą“, – paskelbė LCB.

Latvijos finansų ir kapitalo rinkų komisija tokį sprendimą sekmadienį priėmė po neeilinio posėdžio, laikydamasi Europos Centrinio Banko (ECB) nurodymų. Anot ECB, šis žingsnis yra būtinas, norint stabilizuoti situaciją. „ABLV Bank“ priežiūra priklauso ECB kompetencijai.

Pranešime spaudai bankas aiškina, kad banko turto struktūra yra subalansuota, tačiau dabartinėje situacijoje jo realizacija gali užtrukti ilgiau nei įprastai, todėl, norėdamas užtikrinti pakankamus finansinius resursus, bankas ėmėsi reikiamų veiksmų.

JAV iždo departamentas praėjusią savaitę paragino „ABLV Bank“, trečią didžiausią Latvijos banką, laikytis sankcijų Šiaurės Korėjai.







Komentarų nėra: