2018-09-06

Karūnis

Rugpjūčio 27 d. Karalienės Elžbietos ligoninėje (Anglijoje) buvo rastas negyvas gydytojo asistento, 25-erių metų Eduardo Žigaro, kūnas. Šis mirties atvejis netrukus buvo imtas nagrinėti Birmingamo ir Solihalo koronerio teisme.

Kaip rašoma svetainėje birminghammail.co.uk, incidentas įvyko praėjus vos savaitei nuo mediko darbo pradžios.
formaliai nustatė mirusiojo tapatybę.

Štai ką pavyko sužinoti iš mirusio mediko draugo: „Visi ligoninės darbuotojai buvo priblokšti ir šokiruoti. Tai išties tragiškas įvykis. Tiems, kurie matė, kaip viskas nutiko, buvo pasiūlyta psichologinė konsultacija, bet šiaip jau ligoninė daug informacijos nepateikė.

Taip tragiška viskas atrodo todėl, kad jis buvo ką tik pradėjęs dirbti gydytojo asistentu ir sudarė patenkinto, šnekaus žmogaus įspūdį.

Jis tikėjosi įsitvirtinti Anglijos Nacionalinėje sveikatos tarnyboje.

Manė, kad čia puikios galimybės ir puiki mediko kelio pradžia.

Dirbti jis buvo pradėjęs vos prieš savaitę. Buvo atidirbęs tris pamainas bendrosios chirurgijos skyriuje.

[Kai tai įvyko,] buvo iškviesta policija, o koroneriui buvo pranešta apie mirtį.

Jau kitą rytą koronerio asistento Richardo Grimshaw pradėtas tyrimas buvo atidėtas.

„Naudodamasis proga noriu pareikšti užuojautą E. Žigaro šeimai ir draugams, taip pat pranešu, kad tyrimas formaliai atidedamas“, – sakė koronerio asistentas R. Grimshaw.

Kelias minutes trukusiame posėdyje nedalyvavo nė vienas pašalinis asmuo.

Pasak Vakarų Midlandso policijos skyriaus atstovo, ši mirtis nėra laikoma įtartina, o atvejį tiria koroneris.

coroner is a person whose standard role is to confirm and certify the death of an individual within a jurisdiction. A coroner may also conduct or order an inquest into the manner or cause of death, and investigate or confirm the identity of an unknown person who has been found dead within the coroner's jurisdiction.

In England, where the role originated, a coroner also deals with treasure trove cases. In medieval times, English coroners were Crown officials who held financial powers and conducted some judicial investigations in order to counterbalance the power of sheriffs.
The word coroner derives from the same source as the word crown, and denotes an officer of The Crown.

The Crown.
The
Crown.

karūni̇̀s (= karuoni̇̀s) scom. (3b)
1. kas pats pasikoręs: Žmogus, kuris pasikorė, vadinas karūni̇̀s J.
2. LC1886,29 kas pakartas: Ten pilnas miškas karūnių̃, t. y. žmonių prikartų J.
3. korėjas: Karūni̇̀s, kurs kitus karia J.

karuoni̇̀s, -iẽs scom. (3b)
1. J, 54, Slnt, Šv pakaruoklis: Ant šios virvės karuoni̇̀s kabėjo Brs. Tenai yra ir karuonių kapai Brs. Iš karuonies makaulės būs liktarna M.Valanč.
2. menk. bjaurybė, nenaudėlis, netikėlis: Karuoni̇̀s ir šuo, nusitraukė ir párkando koją Ms. Karuoni̇̀s, ne karvė: ana vis dobilūse ir dobilūse! KlvrŽ. Kad ta karuoni̇̀s būtų pakirmėjusi pri žąsų, lapė nebūtų įsisukusi Plt. Jau tas karuoni̇̀s nepareis šį vakarą nakoti Slnt. Alus įvadus, karuonis, gerti Šts. Užmigis karuonų̃, ar apduotas esi, kad neregi! Šts. Tie ožiukai karuonùkai visas ežes išdakanojo, išdraskė Šts.

Komentarų nėra: