2018-10-12

Landsbergiai 1984?


Seimo narė A. Širinskienė kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, prašydama įvertinti naujienų portale delfi.lt pasirodžiusią informaciją, jog A. ir G. Landsbergių šeimos verslui priklausantis darželis informavo nutraukiantis sutartis dėl vaikų ugdymo su šeima, kuri išdrįso prabilti apie Landsbergių verslo etiką ir skaidrumą

Šiame parlamentarės minimame tekste buvo cituojama mama, kuri įsitikinusi, kad jos vaiką iš darželio „Vaikystės sodas“ išmetė dėl to, kad kritikuoja šią įstaigą. Moteris savo vaiką į šį darželį vedė dėl to, kad susižavėjo išskirtine darželio veikla – užsiėmimais baseine. Tačiau apie tai, kad ši veikla toliau nebebus vykdoma, sužinojo tik rugsėjį, ir kaip pati sako, slapčia. Jokie platesni komentarai pateikti nebuvo.

Pradėjusi klausinėti, kodėl žadama viena, o paslaugos suteikiamos visai kitos, sužinojo, kad sutartis yra nutraukiama.

Kreipimesi Seimo narė A. Širinskienė nurodo, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnis įtvirtina asmenų lygybę ir draudžia varžyti žmonių teises, juos diskriminuoti įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu. Konstitucija taip pat gina pamatinę žmogaus teisę – žodžio laisvę.

29 straipsnis
Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs.
Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.

2018-05-16 įsigyta SEB Modern growth fondo VIENETŲ už 750.000 eurų. Sandoris deklaruotas 2018-05-30.

Pajamos gautos iš Austėjos verslo 
(iš svetimų vaikučių rekordiškai nykstančioj šaly Austėja geba verslą padaryti) daug (Jaunosios 2015-ųjų verslininkės sukauptų besiverčiant:)
metų kauptų dividendų.
1984.

Komentarų nėra: