2018-12-28

Šuoliai Į Aukštį Rusijoje


2017 m. balandžio 3 d. 13:29
Praėjusią savaitę DELFI rašė apie neįprastą įvykį, kai viena didžiausių Airinės Palšytės


konkurenčių šuolių į aukštį sektoriuje – Rusijos pasą turinti pasaulio čempionė 24 metų Marija Kučina ištekėjo už lietuviškų šaknų turinčio rusų sporto žurnalisto 35 metų Vlado Lasicko ir oficialiai pakeitė pavardę į Lasickienės.

„Kitokio varianto ir negalėjo būti. Visiems pasakoju apie savo lietuviškas šaknis, o pavardė visuomet buvo mūsų šeimos pasididžiavimas“, – DELFI pasakojo lietuvių kilmės rusų žurnalistas Vladas Lasickas, kurio žmona tapusi pasaulio šuolių į aukštį čempionė iš Rusijos Marija Kučina po vestuvių pasirinko lietuvišką Lasickienės pavardę. Dėl Rusijoje neregistruotinos lietuviškos moteriškos priesagos jis buvo priverstas kreiptis pagalbos į Lietuvos ambasadą Maskvoje.


27 декабря 2018 г.
Двукратная чемпионка мира в прыжках в высоту Мария Ласицкене (в девичестве - Кучина) встревожена ситуацией, связанной с возможным неполучением в срок комиссией Всемирного антидопингового агентства (WADA) данных Московской антидопинговой лаборатории, и готова уехать из России, если после лишения статуса Российского антидопингового агентства (РУСАДА) в РФ будет прекращен допинг-контроль.

Допуск комиссии WADA к данным лаборатории должен быть представлен к 31 декабря и является ключевым требованиям в вопросе восстановления РУСАДА. Провал миссии грозит полной спортивной изоляцией России.

Подробнее: https://www.newsru.com/sport/27dec2018/maria.html

1 komentaras:

Eugenijus Paliokas rašė...

Sorry, I accidentally removed the comment...