2019-01-15

Pakruojis 2019


:)
Labiausiai svečius iš Kinijos Pakruojyje sužavėjo ramybė ir saugumo jausmas – pasak jų, čia puikus eismas, nes vairuotojai labai dėmesingi kiekvienam pėsčiajam ar dviratininkui, vakarais apšviestos gatvės, nėra šurmulio, daugybės žmonių, o svarbiausia – puikus ir tyras oras! Miestuose, kur gyvena jie, net žvaigždžių nepamatysi, nes viską gaubia miesto smogas, dėl taršos per naujuosius pas juos jau uždrausti ir fejerverkai.

„Turite kuo džiaugtis, jūs tikrai gyvensite ilgiau“,- sako jie, įsivaizduodami, kokius įspūdžius iš Pakruojo jie išsivežtų vasarą, jei jau žiemą šis juos taip sužavėjo...

Kinijos amatininkai įsitikinę – ir kitais metais Pakruojyje turėtų vykti toks festivalis, nes sulaukta didžiulio dėmesio. Nors reikėjo laukti eilėse, turėjo kantrybės, stebėjosi instaliacijomis. „Jūsų žmonės – puikūs, šypsosi, gal nedrįsta užkalbinti, bet gerą dėmesį mes jaučiame“,- sakė redakcijoje apsilankę kūrėjai.

„Jūs lyg pilyse gyvenate, pastatai labai gražūs, dideli, storomis sienomis“,- mintimis dalinasi svečiai, mat Kinijoje namai – žymiai kuklesni, daugiausia mediniai, o eiliniame vienos lietuvio šeimos name, matyt, tilptų mažiausiai 4 kiniečių šeimos.







Komentarų nėra: