2019-06-17

Egipto NeFaraonai


Facebook Revoliucijos

2011 m. Egipto revoliucija arba Sausio 25-osios revoliucija – sukilimas Egipte, prasidėjęs 2011 m. sausio 25 d. Jo metu nuverstas ilgus metus trukęs prezidento Hosnio Mubarako 
valdymas.

Po masinių protestų (ar po karinio perversmo???) nuverstas islamiškų pažiūrų Egipto prezidentas Mohamedas Morsi mirė teisme, pirmadienį (šiandien) pranešė britų transliuotojas BBC, remdamasis valstybinės Egipto televizijos paskelbta informacija.
M. Morsi buvo pirmasis demokratiškai išrinktas Egipto prezidentas, pašalintas iš valdžios 2013-aisiais per karinį perversmą, kuriam vadovavo generolas Abdelfatahas Sisi.. Vėliau visą laiką praleido kalinamas.

Jis buvo vienas iš kaltinamųjų keliose baudžiamosiose bylose, iškeltose islamistų lyderiams, taip pat ir susijusiose su šnipinėjimu, valstybės išdavimu ir protestuotojų užpuolimu. 2015 metais Egipto teismas skyrė jam laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už šnipinėjimą Katarui, o vėliau – mirties bausmę už pabėgimo iš kalėjimo planavimą.

2016-aisiais mirties bausmė eksprezidentui buvo atšaukta.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pirmadienį (šiandiensusės susėdo derybų su Egipto prezidentu Abdel Fattahu al Sisi
pranešė valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.


Komentarų nėra: