2019-10-07

Valio?


Vijūnėlės „dvaras“ Druskininkuose sulygintas su žeme

2019-10-07 17:24

Vijūnėlės „dvaras“ pradėtas ardyti rugsėjį.

Griovimo darbai vyksta Lietuvos Aukščiausiajam Teismui liepą antrą kartą paskelbus, kad „dvaras“ turi būti nugriautas, nes stovi neleistinoje vietoje.

Po teismo sprendimo Druskininkų valdžia dar dėjo pastangas išsaugoti pastatą ir leisti įkurti čia įkurti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklą.

Pastato savininkai Žilvinas ir Zina Poviloniai jau yra kreipęsi dėl žalos atlyginimo. Spalio 28 dieną Kauno apygardos administracinis teismas planuoja skelbti sprendimą.

Ž. Povilonio teigimu, jis siekia, kad pirmiausia būtų nustatyta, kas turi atlyginti žalą, nes jis pirko jau pradėtą statyti gyvenamąjį namą su visais dokumentais. Kiek kainuos nugriovimas, pasak jo, dar tiksliai neaišku.

Teismui pateiktame ieškinyje minima 1,6 mln. eurų suma. Tiek įvertintas pastatytas ir jau nugriautas namas, griovimo darbai ir neturtinė žala.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui* ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.

Valio?

Pastatė, nugriovė, pasiteis teismuose, prisiteis žalos, už visą spektaklį sumokės mokesčių mokėtojai, kurie, beje, ir statė, ir griovė, o Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla liks senose patalpose?

Kokioj dar kitoj šaly tokios beprotybės įmanomos?

1999 m. ir 2000 m. Pabaltijo automobilių kroso čempionas (B‑1600 kategorija), 2001 m. Lietuvos automobilių sporto meistras. [1]
Nuo 2000 m. balandžio mėn. Druskininkų savivaldybės tarybos narys, Druskininkų savivaldybės meras. Nuo 2000 m. Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros tarybos narys. 2001–2016 m. Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys, Druskininkų skyriaus pirmininkas, LSDP tarybos narys. Europos socialistų partijos narys. 2003–2019 m. Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas. Nuo 2003 m. Kurortų plėtros komiteto prie Turizmo tarybos pirmininkas. Nuo 2007 m. liepos mėn. visuomeninis ministro pirmininko Gedimino Kirkilo patarėjas savivaldybių klausimais. Nuo 2016 m. nepartinio judėjimo „Už Druskininkus“ pirmininkas. [2][3] Nuo 2019 m. gegužės mėn. Lietuvos kurortų asociacijos prezidentas.
2019 m. pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir papirkimu, veikiant organizuotoje grupėje**[4]
** Kuri iš tų violetinių yra organizuota grupė?

Komentarų nėra: