2019-12-06

„Saxo Bank“ ProGnozės


Keletas štrichų:
1. ... bankas mini galimą Vengrijos išstojimą iš ES, centrinių bankų ir vyriausybių prarastą įvykių pasaulyje kontrolę,
(:)))) naujos valiutos Azijoje atsiradimą ir JAV prezidento Donaldo Trumpo praloštus rinkimus. O Rusijai žadamas pasisekimas dėl iki 90 JAV dolerių už barelį pakilsiančių naftos kainų.

2. ... naujoji ECB vadovė Christine Lagarde dar metų pradžioje gali pranešti, kad monetarinė politika išeikvojo visas galimybes. Tam, kad priverstų euro zonos šalių, ypač – Vokietijos, vyriausybes pereiti prie fiskalinio
ekonomikos skatinimo, ECB pakeis monetarinės politikos kursą.

3. ... Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ims atvirai kalbėti apie kraujo ryšį su Turkija, priešingai nei su likusia Europa. Pasikeitęs tonas sutaps su iki minimumo sumažintomis perlaidomis iš Europos ateinančius kitus dvejus metus.

4. Azijos rinkose, tikėtina, atsiras nauja rezervinė valiuta – Asian Drawing Right arba ADR. Ją palaikys Azijos infrastruktūros investicijų bankas ir Rusija su Kinija. ADR bus lygus dviem JAV doleriams, dėl ko ji taps pačiu tvirčiausiu valiutos vienetu pasaulyje (??!!). Kaip aiškino „Saxo Bank“ analitikai, toks žingsnis skirtas iš regioninės prekybos išstumti JAV dolerį.

5. ... JAV doleris ADR atžvilgiu per kelis mėnesius susilpnės penktadaliu.

6. ... JAV, pastarosios ekonomika ims springti, o prekybos su Kinija balansas nepasitaisys, nes ši šalis nebepajėgs padidinti žemės ūkio produkcijos pirkimo apimčių.

7. ... OPEC ir Rusija, matydamos dėl prasto investicijų atsiperkamumo lėtėjančią sunkiosios naftos gavybą JAV, praneš stipriai mažinančios juodojo aukso gavybą. „Brent“ rūšies nafta kainuos 90 JAV dolerių už barelį. Iš to išloš Rusija.

8. ... Išsivysčiusių šalių vyriausybės subsidijuos elektromobilių pardavimus, o pagrindinėms gamintojoms Vokietijoje, pradėsiančioms visišką perėjimą prie elektromobilių, reikės patikimų baterijų tiekėjų.


Komentarų nėra: