2020-02-19

Žalgirietis Zuokas 2020


2020-02-19
Va tai tau...
Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija galutinai laimėjo ginčą su buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko įmonės ir sporto draugijos „Žalgiris“ valdoma bendrove Trakų miesto Žalgirio jachtklubas, planavusia atnaujinti apleistą teritoriją Galvės ežero pakrantėje.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį paskelbė, kad pagal parko planavimo schemos sprendinius Žalgirio jachtklubo teritorijoje esančių pastatų neturi likti.

2019 metais LVAT jau buvo įpareigojęs parko direkciją išduoti reikalavimus (skamba?) rengti sklypo pertvarkymo projektą, tačiau parko direkcijos prašymu atnaujino bylą.

Šio teismo sprendimai yra neskundžiami, todėl proceso atnaujinimas taikomas tik ypatingais atvejais, kai siekiama pašalinti akivaizdžius ir esminius pažeidimus, padarytus sprendžiant bylą.

Teisme bendrovė, nuo 1995 metų Galvės ežero pakrantėje valdanti buvusį jachtklubą...

Registrų centro duomenimis, didžiausia Trakų miesto Žalgirio jachtklubo akcininkė 2016 metais buvo bendrovė „BNA grupė“ (61,25 proc. akcijų). Dar 33,69 proc. akcijų priklausė Lietuvos sporto draugijai „Žalgiris“, 5,05 proc. – A. Zuokui.

„BNA grupę“ valdo A. Zuokas (71 proc.), jos vadovas Gytis Trinkūnas (24 proc.) ir „Žalgiris“ (4,9 proc.).

Toks jau suktas tas Žalgirietis Zuokas...

Ar bent galit įsivaizduoti, kaip būtų klostęsi nesutarimai, išsisprendę Žalgirio mūšyje 1410-siais, jei juos būtų sprendusi panaši į dabartinių laikų teisėtvarka?






Komentarų nėra: