2020-04-27

KoronaKreivės „PlokštėJimas"


Lithuania's Covid-19 infection curve ‘flattening’, but quarantine to stay in place

BNS
2020.04.27 11:13
Lithuania has managed to flatten its COVID-19 infection curve, but people must continue to observe strict quarantine rules, Deputy Health Minister (Engineer Economist) Algirdas Šešelgis
said on Monday.

Veryga: „Tikimybė, kad karantinas bus atšauktas gegužės 11 dieną, yra minimali ir labai nedidelė“!


Anot R. Lingienės, vieno iš mirusiųjų Klaipėdoje gyvybė užgeso namuose, kitas mirė ligoninėje, tačiau į ją taip pat buvo atvežtas ligai progresuojant.

Jos teigimu, šiuo metu ligoninėse guli 129 koronavirusu užsikrėtę pacientai, iš jų 16 yra reanimacijoje. Plaučių ventiliacija taikoma šešiems žmonėms, 25 gydomi su deguonies kaukėmis.

„Pastaruoju metu epideminė kreivė plokštėja, kasdien nustatoma vis mažiau atvejų, o nustatomi atvejai susiję su konkrečiais židiniais“, – sakė atstovė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.
flattening = išlyginimas
mitigation = švelninimas


ACHATE(!!!)  A CURVA!
Hazkundearen kurba apaldu


Matot - baskai rašo: HOSPITAL CAPACITY = LIGONINĖS GALIMYBĖS.

Tam ir reikia „nuleist" šitą curvą/kurbą, kad ligoniai tilptų ligoninėse.

Betgi mūsų PsihiAtras „išvalė" ligonines nuo ligonių!

TUŠČIOS JOS!

Ir ne tik pas mus:


Dabar visi trys
kaip maldelę kartoja: kreivė „plokštėja":

„Pirminiais duomenimis, nesimato jokių židinių (...) Ir ta epideminė kreivė plokštėjanti rodo – jos pikai buvo nustatyti balandžio viduryje ir kovo pabaigoje, tai akivaizdžiai dėl židinių: Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, „Vilnikoje“ (įmonė Nemenčinėje – BNS), Marijampolės ligoninėje, – tai eksliudavus šitus židinius, kurie labai aiškūs ir jau baigiami lokalizuoti ir kiti lokalizuoti, tai kaip ir viskas atrodo gerai“, – BNS sekmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Mūsų PshiAtras ketina visus KoronaVirusus „išgaudyti"- bet kokia kaina:)


Prieš 102 metus:

Manoma, kad liga plisti pradėjo (tik pamanykit!!!) Kinijoje (1918 m.), kur iš ančių arba kiaulių persimetė žmonėms, nors patikimų duomenų apie tai nėra. Epidemijos mastą ispaniškasis gripas pasiekė JAV, pasižymėdamas labai dideliu mirčių skaičiumi (apie 3 % susirgusiųjų mirė, palyginus su 1/1000 kitų gripo epidemijų atvejais). Greitai (maždaug per tris mėnesius) išplito Europoje ir per jos kolonijas visame pasaulyje, tapdamas pasauline pandemija. Prancūzijoje ispaniškasis gripas nusinešė apie 408 000 gyvybių, nors karo meto cenzūra neleidžia gerai įvertinti epidemijos masto. Europoje apie naująją epidemiją pirmiau pranešė kare neutralios valstybės Ispanijos spauda, kuri nebuvo varžoma cenzūros, nors epidemija jau buvo nusiaubusi Prancūziją ir kitas šalis. Dėl to gripas gavo „ispaniškojo“ pavadinimą, nors pačioje Ispanijoje buvo vadinamas „prancūziškuoju gripu“. 











Komentarų nėra: