2021-08-19

Maria Prieš Agnę

 






Maria:

Europos Parlamento (EP) pirmininkas Davidas Maria Sassolis 

sako, kad Europa turi ruoštis migrantų iš Afganistano bangai, o Europos Komisija turėtų imtis veiksmų šiuos migrantus paskirstyti tolygiai Europos Sąjungos (ES) narėms.

„Žinoma, bus (poveikis – BNS), nes toks reiškinys, kurį matome šiomis dienomis, valandomis, tikrai paskatins migrantų bangą“, – trečiadienį per spaudos konferenciją

„Turime tą atsakomybę, ir manau, kad EK galės įgalioti tolygiai paskirstyti (migrantus – BNS) po visas Europos šalis, valstybes nares, manau, kad Europos Komisija galėtų tai padaryti, kad būtų išlaikoma lygybė. Manau, kad tai gali būti padaryta greitai“, – tvirtino EP vadovas.

Pasak jo, Europa taip pat turės gebėti prisitaikyti ir priimti Afganistano piliečius, dirbusius kartu su Jungtinių Valstijų ir kitų Vakarų sąjungininkų pajėgomis, saugant juos nuo Talibano keršto.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė 
sako, kad kalbėti apie migrantų iš Afganistano priėmimą būtų sudėtinga, jeigu žmonės iš šios šalies pradėtų plūsti į Europą. „Šiuo metu situacija (Lietuvoje – BNS) yra tokia, kad mes patys turime išsispręsti klausimus, susijusius su apgyvendinimu, nes panašu, kad mūsų migracijos sistema tikrai nebuvo suformuota arba paskirta tokiam kiekiui neteisėtų migrantų, todėl dabar kalbėti apie papildomus žmones būtų sudėtinga“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė ministrė.

„Net prieš tai mes tikrai svarstėme galimus dalykus, jeigu srautai būtų augę, apie galimybę pasidalyti atsakomybę su kitomis šalimis“, – pridūrė ji. 

Taip A. Bilotaitė komentavo Europos Parlamento pirmininko Davido Sassolio Vilniuje išsakytą mintį, kad Europa turi ruoštis migrantų iš Afganistano bangai, o Europos Komisija turėtų imtis veiksmų šiuos žmones paskirstyti tolygiai Europos Sąjungos valstybėms narėms. 

Apie galimą pabėgėlių iš Afganistano bangą pradėta kalbėti, kai šios šalies valdymą perėmė Talibanas. Šiemet į Lietuvą per Baltarusiją atvyko daugiau kaip 4,1 tūkst. neteistų migrantų.

Komentarų nėra: