2021-08-04

Simpson'ai - MateMatiKai

 

Simpson-ų kūrėjai - MateMatiKai:

Nuo „autocorrect“ programos sukūrimo iki išmaniųjų laikrodžių ir Donaldo Trumpo prezidentavimo – serialo gerbėjai svarstė, ar vienas iš kūrėjų gali keliauti laiku. \

Gerbėjai, ypač tie, kurie domisi matematika, dažnai pastebėdavo paslėptas nuorodas seriale, kurios susijusios su skaičiais.

Pats pirmasis serialo epizodas 1989 m. turėjo daug nuorodų į matematiką su juokais apie skaičiavimus. Specialiame Helovino epizode net 5 minutes rodoma matematinė paslaptis. 

Vienoje serijos vietoje už pagrindinio veikėjo Homerio 
peties matomos raidės P ir NP, kurios, pasirodo, reiškia neišspręstą teorinę informatikos problemą. Šią paslaptį atspėjusiam žiūrovui žadamas 1 mln. dolerių prizas.

Anksčiau buvo skelbiama, kad serialo kūrėjai turi įspūdingą matematinį išsilavinimą. Alas Jeanas
kuris šiuo metu dirba serialo prodiuseriu, prisidėjo prie pirmųjų serijų kūrimo. Būdamas vos 16 metų, A. Jeanas studijavo matematiką Harvardo universitete. 

Seriale Homeris net bandė išspręsti paskutinę istorinę Fermat'o teoremą. Ant namelio medyje jis užrašė sprendimą 1,782¹² + 1,841¹² = 1,922¹².

Jeigu bandytumėte išspręsti, ką parašė Homeris, suprastumėte, kad jo sprendimas yra šiek tiek netikslus, su nedideliu lygties disbalansu. Tai išspręsti užtrunka šiek tiek laiko, tad tai vienas iš kūrėjo Joelo Coheno 


Helovino pokštų žiūrovams.
Simpson's Lithuania



Komentarų nėra: