2011-12-20

TikimĮБес

Nebūtinai Бес.

Šiemet Lietuvos matematikų draugijos konferencijos pranešėjai, išskyrus keletą, su savo pranešimais tilpo vienon dienon.

Neatsimenu, kad taip būtų buvę.

Pernai ryžausi ateiti Tikimybių teorijos sekcijon ir pasakyti, kas man nepatinka.

Nesulaukęs iš tikimybininkų "atkirčio", pamaniau, kad gal taip nutiko todėl, kad užgriuvau ant jų galvų it sniegas vidurvasary. Todėl su tom pačiom šnekom pas juos atėjau ir šiemet.

Manydamas (gal ir be reikalo), kad šios mintys mūsų akademinei visuomenei pernelyg eretiškos, kaip ir šitos, kurias toje pačioje konferencijoje išsakiau Matematinės logikos sekcijoje, jų publikuoti konferencijos leidinyje nebandžiau.

Tegul būna čia.

Iš esmės tai jau sakiau.













1 komentaras:

Vienuolis rašė...

Pagarba. Samprotavimo aiškumą rodo sudėtingų ir dar probleminių dalykų dėstymas paprastai. Bet sunku tikėtis svarstymo ir net nagrinėjimo, pateikus naujienos pranešimą konferencijoje — kur visų galvos užimtos rūpesčiu dėl savojo pranešimo, kai sąmonėje dar skamba prieš tai girdėtų pranešimų teiginiai, klausimai. Tikriausiai reiktų dabar išnagrinėti dialogo pavidalu asmeniškai su keletu matematikų ir tada pakartoti pranešimą kitoje matematikų draugijos konferencijoje. Bet skelbti, dokumentuoti tai jau iškart, toks papuoštų mokslinę leidyklą „Sava Lietuva“, tiktų į http://on.lt/problemos/ arba http://on.lt/paskaitos/ skiltį, svarstymo giją kauptų Disq.us.