2012-12-05

The show must go on?

3. The Show Must Go On? 11:52 12-05 IP: 84.15.180.47
1. "Nenuostabu, kad indėlių unijose per pastaruosius metus išaugo net 33 proc., o bendras jų turtas pasiekė 2 mlrd. litų – trečdaliu daugiau nei prieš metus" - rinkos prižiūrėtojai (Lietuvos bankas) pradėjo krėsti unijas vieną po kitos.

2. Skirtingai nuo bankų bei kredito unijų, greitųjų kreditų teikėjų Lietuvos bankas (finansų rinkos prižiūrėtojas) nėra įpareigojęs atidžiai tikrinti savo klientų, nėra nurodęs užtikrinti, kad klientai skoloms mokėti skirtų ne daugiau kaip 40 proc. pajamų.

3. Valstybės kontrolės įstatymas. 14 straipsnis. Valstybinio audito mastas. Valstybės kontrolė gali atlikti Lietuvos banko įstatyme nustatytos vykdomos veiklos, įskaitant veiklą, susijusią su finansų rinkos priežiūros atlikimu, auditą tiek, kiek tai neprieštarauja Europos Sąjungos teisės aktams ir juose įtvirtintiems Europos centrinių bankų sistemos tikslams ir uždaviniams, ir jeigu tai nepažeidžia Europos centrinių bankų sistemos konfidencialumo ir nepriklausomumo režimo.

4. Prieš "Snoro" nacionalizaciją, pasibaigusią bankrotu, jį auditavo ir pateikė teigiamas audito išvadas ta pati „Ernst & Young Baltic“, kuri auditavo ir Lietuvos banką.

Žlugęs didžiausias JAV investicinis bankas „Lehman Brothers“ užtraukė didžiulę nuodėmę „Ernst & Young“, kurios įvairios institucijos prašė paaiškinimų, kaip didžiausias JAV istorijoje finansinis žlugimas galėjo įvykti jos audituotoje kompanijoje...

5. Prestižinis pasaulio bankininkystės ir finansų žurnalas „The Banker" , nuo 1926 metų leidžiamas Didžiosios Britanijos dienraščio „Financial Times" , bankui SNORAS suteikė išskirtinį titulą - pripažino geriausiu banku Lietuvoje 2010 metais.

6. Pagal valiutų valdybos modelį, pereitam šimtmety kažkodėl paplitusį britų kolonijose, "dengiam" litą užsienio valiuta, o labiausiai tai eurais, kuriuos ECB kai kam ir už 0%, sako, paskolina - o iš kur, kaip ir kokiomis sąlygomis šių "vertybių" gauna "konfidencialumo režimą saugantis ir nepriklausomas Lietuvai nuosavybės teise priklausantis" Lietuvos bankas...?

Toks štai tasai bankų mechanizmas.

Sukasi, stringa, kai stringa, mes jį gelbstim.

21. Pirmokas apie sunkų bankų verslą Lietuvoj 2012-12-05 14:51 IP: 84.15.180.47 3
„To paties dydžio, tos pačios veiklos įmonės Lietuvoje įkainiai už atsiskaitymą kortelėmis gali būti 1,4 proc., o tos pačios įmonės įkainiai Latvijoje yra 0,8 procento“, - lygino Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas. Vadinasi, jei banko komputleris suskaičiuoja 1000 litų NET 72 KARTUS PER DIENĄ, BANKAS UŽDIRBA TIK 1000 Lt. Žiauru! Gali galą gaut taip beplušėdamas! O Latvijoj - net 125 KARTUS REIKIA SUSKAIČIUOT! Uij uij!

Jei pirkėjas sumoka banko kortele, tai jam tai nieko nekainuoja, tačiau prekybininkas bankui vidutiniškai atseikėja po pusantro procento pirkinio kainos. Taip suskaičiavo Lietuvos bankas.

O prekybininkui atseikėja pirkėjas.

Kol bankai nebuvo išradę purvinų (negrynų) pinigų, seikėti nereikėjo.


Ir už supurvinimą mokėti nereikėjo.

The Show Must Go On?

Komentarų nėra: