2013-02-19

Рога и копыта

«Рога и копыта» — в романе «Золотой телёнок» И. Ильфа и Е. Петрова (1931 год) подставная контора, организованная Остапом Бендером для мошеннических операций.

Ta kontora turėjo direktorių.

Samdomą.

ЗАО"Рога и Копыта" срочно требуется директор по финансам..Зарплата высокая,статья не растрельная...

NEP-o laikai...

Atgimė?

Laikinasis "Snoro" administratorius S.Freakley: "Snoras" yra likvidus, ar jis mokus, neišsiaiškinome.

Lietuvos bankas neigia pranešimą, kad „Snoras“ yra mokus – esą tai pranešant įvyko vertimo klaida.

„Aš žiūrėjau ne į mokumą, o į likvidumą. Bankas turi likvidumo, dabar aiškinamės, kiek“, - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė paskirtas laikinas administratorius Simonas Freakley.
Lietuvos bankas, kuris Freakley nuo šių metų lapkričio 16 dienos paskyrė laikinuoju SNORO administratoriumi, eVersus informavo, kad šiam darbui  „Zolfo Cooper LLP“ vyresnysis partneris pasamdytas kaip fizinis asmuo.

O ne kaip anksčiau to paties Lietuvos banko girta tarptautinė konsultacijų bendrovė „Zolfo Cooper LLP“ 

Lietuvos bankas prižiūri prižiūri "Snorą" su visais savo aštuoniais šimtais darbuotojų, o paskui, nepriežiūros nemalonumams nutikus, ima ir pasamdo 801-ąjį, fizinį Freakley.

NEP-as, dievaž!

Kodėl prisiminiau metų senumo fizinio asmens samdymą?

Tikrai neslėpsiu, kad žinojau, jog nemokaus Ūkio banko laikinasis administratorius Adomas Audickas konsultuojasi su buvusių darbdavių – Norkaus kontoros – teisininkais“, –  antradienį žurnalistams sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Lietuvos ryto“ televizija pirmadienį vakare paskelbė, kad A. Audickas galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes tvarkyti Ūkio banko reikalus pasamdė advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, su kuria pats neseniai dirbo.

Be to, televizijos duomenimis, vienas iš šios kontoros partnerių Irmantas Norkus ir Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas yra buvę bendramoksliai, Vilniaus universitete drauge studijavo teisę. 

Niekai...

Lietuvos bankas: A.Audickas yra privatus asmuo, todėl negalėjo supainioti privačių ir viešų interesų.

Be to, šiemet samdomas tik 600-tasis.

Be to.......

Kaip?

P.S. „Etika, moralė – ne šio pasaulio dimensijos (lietuviškai – matmenys).
Taip Lietuvos banko valdybos pirmininkas V.Vasiliauskas atsakė į klausimą, ar Ūkio banko laikinasis administratorius A.Audickas pasielgė etiškai kaip pagalbininkę pasamdęs advokatų kontorą, kurioje pats ką tik dirbo.

Na, V.Vasiliauskas,matyt, apie finansų pasaulį kalbėjo... 

Komentarų nėra: