2013-07-02

Nesilaiko įstatymo

Per metus daugiau nei dvigubai padidėjo skaičius gyventojų, kurie bendrą šalies ekonominę padėtį vertina optimistiškai.

2012 m. vos 9 proc. lietuvių ekonominę situaciją įvertino kaip gerą bent iš dalies, šiemet šis rodiklis pakilo iki (net!) 19 proc. 

Tuo tarpu vertindami savo asmeninius finansus, Lietuvos gyventojai yra daug atsargesni - net 53 proc. teigia, jog jų asmeninė finansinė padėtis artimiausiu metu nė kiek nesikeis.

...palankiausiai savo finansinės padėties perspektyvas vertina jaunimas, tačiau, palyginti su 2012 m., net keturis kartus daugiau vidutinio amžiaus žmonių tikisi, kad artimiausiu metu jų kišenės papilnės.

Tačiau jei pernai tarp vyresnių žmonių optimistų beveik nebuvo, tai šiemet jų skaičius išaugo net 300 proc.

Vis dėlto net ir jausdami ekonomikos atsigavimą Lietuvos gyventojai pinigų leisti neskuba.

Pozityviai nuteikia tai, kad per metus trečdaliu padaugėjo žmonių, susilaikančių nuo išlaidų alkoholiui, ir tokių jau yra penktadalis. 

Dešimtadalis gyventojų linkę susilaikyti nuo išlaidų įvairiems gaiviesiems gėrimams.

Šitokius tekstus paskelbė ELTA ir lrytas.lt

LIETUVOS RESPUBLIKOS
VISUOMENĖS INFORMAVIMO
Į S T A T Y M A S

16 straipsnis. Nuomonių įvairovės visuomenės informavimo priemonėse užtikrinimas
1. Gerbdami nuomonių įvairovę, viešosios informacijos rengėjai ir skleidėjai turi visuomenės informavimo priemonėse pateikti kuo daugiau viena nuo kitos nepriklausomų nuomonių.
2. Skelbiant viešosios nuomonės tyrimo rezultatus, turi būti nurodoma, kas atliko tyrimus, kiek šie tyrimai yra statistiškai patikimi (nurodant tyrimų imtį ir galimą paklaidą).


ELTA ir lrytas.lt nesilaiko įstatymo.

Propaganda nesilaikant geriau skamba.



51 straipsnis. Viešosios informacijos rengėjų, skleidėjų ir pareigūnų atsakomybė
1. Už šio ir kitų įstatymų, Lietuvos Respublikos tarptautinių sutarčių, reglamentuojančių viešosios informacijos rengimą, pažeidimus, taip pat už įstatymų nustatytos viešosios informacijos platinimo tvarkos pažeidimus šio ir kitų įstatymų nustatyta tvarka atsako viešosios informacijos rengėjas ar skleidėjas.

Komentarų nėra: