2013-09-10

Patikima grėsmė


J.Kerry, tvirtinantis, kad mintis perimti cheminius ginklus pirmadienį kilo Jungtinėms Valstijoms, sakė: „Vakar mes metėme iššūkį režimui, kad jis perduotų juos (ginklus) saugiai tarptautinės bendruomenės kontrolei, jog vėliau jie būtų sunaikinti“.

!

JAV gynybos sekretorius Chukas Hagelis taip pat sakė, jog visiems tikintis, kad šis žingsnis galėtų būti „realus sprendimas krizei“, „patikimų, realių“ JAV karinių veiksmų grėsmė neturėtų būti atmesta.

„JAV karinio smūgio...patikima, reali grėsmė privalo išlikti ir šiandien, kai mes kalbamės“, – pridūrė jis.

...patikima, reali grėsmė....


JAV prezidentas Barackas Obama su savo kolegomis Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje sutarė, kad Rusijos planą Sirijos cheminiams ginklams sunaikinti reikia apsvarstyti antradienį Jungtinėse Tautose, pranešė vienas JAV pareigūnas.

Iš pradžių tai atrodė kaip dar vienas Johno Kerry pamąstymas - esą Sirija gali išvengti JAV karinių smūgių atiduodama savo cheminių ginklų atsargas tarptautinei priežiūrai.

Tačiau vos per kelias valandas, JAV diplomatijos vadovui tebeskrendant iš Londono į Vašingtoną, tai, kas atrodė improvizuotas komentaras, įgavo pagreitį: mintį pasigavo Rusija ir, kaip atrodo, Sirijos režimas.

!

Iš pradžių tai atrodė kaip dar vienas Johno Kerry pamąstymas...

Uff!

Komentarų nėra: